Ο Σκλαβενίτης στην Αγίας Παρασκευής έχει κάδο συλλογής τηγανέλαιων. Εκεί τα πήγαινα κι εγώ, αλλά τον τελευταίο καιρό φτιάχνω με αυτά σαπουνάκια. Εννοείται δεύτερης ποιότητας, για τη λάτρα, με διπλό όφελος.Elef έγραψε:Επί τη ευκαιρία της συζήτησης, ξέρεις κανείς που αφήνουν τα τηγανέλαια; Καμιά αλυσίδα σούπερ μάρκετ ξέρει κανείς;
Για να είμαι πιο σαφής: - τα τηγανέλαια που καταλήγουν στην αποχέτευση δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στις
σωληνώσεις και στην αποικοδόμηση των υπόλοιπων υλικών.
- τα τηγανέλαια που καταλήγουν στην χωματερή, με την βοήθεια και των όμβριων υδάτων,
καταλήγουν στον υδροφόρο ορίζοντα και τον μολύνουν.
- τα τηγανέλαια που μετατρέπονται σε σαπούνι, χρησιμοποιούνται στην λάτρα του
σπιτιού με άριστα αποτελέσματα, ιδιαίτερα αν συνδράμουν ο βόρακας, το ξύδι και μια-
δυο σταγόνες αιθέριο έλαιο.
Οπότε δεν αγοράζουμε τα επιβλαβή για το περιβάλλον, την υγεία και την τσέπη μας
καθαριστικά.
Ελευθερία, την επόμενη φορά που θα βρεθούμε, μπορείς να μου κρατάς το τηγανέλαιο κι εγώ μερικά σαπουνάκια λάτρας. Η χρήση τους έχει εκπληκτικά αποτελέσματα στους γιακάδες των πουκάμισων.