Αναζητώ εξαρτήματα από desktop PC που ίσως σας έχουν περισσέψει μετά από αναβάθμιση και θα ήθελαν μια νέα ζωή!
✓ Στόχος μου:
Να στήσω ένα πιο νέο, τίμιο και λειτουργικό σύστημα από τον παλιό, τίμιο i7-950 που με υπηρετεί χρόνια, αλλά αρχίζει να… λαχανιάζει. Που να μπορεί να ανταποκριθεί σε επεξεργασία βίντεο, rendering και, γιατί όχι, και λίγο casual gaming. Θέλω να δώσω ξανά πνοή σε εξαρτήματα που ίσως δεν χρειάζεστε πια, αλλά μπορούν να αξιοποιηθούν ουσιαστικά.
✓ Ειδικότερα ψάχνω:
• Μητρική + επεξεργαστή: Intel socket 1155 / 1150 / 1151 ή AMD AM3+ / FM2+ / AM4 (ιδανικά με τουλάχιστον 4 cores / 8 threads ή κάτι αντίστοιχο)
• RAM: DDR3 ή DDR4 (τουλάχιστον 8GB ή δυνατότητα επέκτασης)
• Κάρτα γραφικών: Κάτι απλό αλλά λειτουργικό (GTX, Radeon, ακόμα και παλιότερης γενιάς) — αρκεί να παίζει hardware acceleration σε video.
• SSD ή HDD: Οποιασδήποτε χωρητικότητας (για λειτουργικό ή αποθήκευση).
• Τροφοδοτικό: 400W+, και κουτί ATX αν υπάρχει.
Αν κάποιος έχει ξεχασμένο έναν Xeon επεξεργαστή συμβατό με socket 1366 (όπως X5650, X5670, X5675, X5680, X5690) θα με ενδιέφερε πολύ, καθώς θα μπορούσα να τον χρησιμοποιήσω για να δώσω νέα πνοή στο υπάρχον σύστημά μου και να το ενισχύσω για επεξεργασία βίντεο και rendering.
Δεν με πειράζει αν είναι μεταχειρισμένα ή αν έχουν σημάδια χρήσης – το σημαντικό είναι να είναι πλήρως λειτουργικά.
✓ Σημαντικό:
Ψάχνω πλήρως λειτουργικά εξαρτήματα που να μπορούν να στηρίξουν απαιτητική χρήση (βίντεο, rendering). Δεν με πειράζει αν έχουν σημάδια χρήσης ή είναι παλιάς γενιάς — το βασικό είναι να δουλεύουν σωστά.
Είμαι Παγκράτι, αλλά μπορώ να μετακινηθώ σε κοντινές περιοχές ή να καλύψω τα έξοδα αποστολής, αν βρίσκεστε αλλού.
► Αν έχεις κάτι που κάθεται στο ράφι και θα ήθελες να δώσεις ζωή σε ένα ακόμα σύστημα, στείλε μου μήνυμα. Θα χαρώ πολύ να συζητήσουμε!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την προσφορά σας και για το πνεύμα του χαρίσματος που δίνει δεύτερη ευκαιρία στα πράγματα!
Υ.Γ
Μήνυμα για ενημέρωση / edit αγγελίας:
Έκανα μια μικρή ενημέρωση στην αγγελία μου για να είναι πιο ξεκάθαρο το τι ακριβώς αναζητώ και για ποια χρήση.