Το μελισσοκέρι για όποιον δεν ξέρει είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την αφυδάτωση του δέρματος.
Το μελισσοκέρι αποτελείται από 300 περίπου ουσίες και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο δίνουν μια αλοιφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, υδρογονάνθρακες και αντιοξειδωτικά.

Χρησιμοποιείται για εγκαύματα και φλεγμονές (δέρματος , μυϊκού και συνδετικού ιστού), για πόνους των νεύρων, για εξαρθρώματα, για κράμπες,για οιδήματα αλλά και ως αντισηπτικό και στυπτικό σε εκδορές ερεθισμούς και έλκη. Εγώ προσωπικά τα τελευταία 22 χρόνια ταλαιπωρούμαι από ατοπική δερματίτιδα και παρόλο που το βαλσαμόλαδο με βοήθησε αρκετά η κηραλοιφή με βοήθησε να ξεπεράσω το πρόβλημα χωρίς να πάρω καθόλου κορτιζόνη σε πόσιμη τουλάχιστον μορφή.