Δεν έχουμε βοήθεια στον τομέα αυτό και κάθε συμβουλή είναι χρήσιμη.

Σας παρακαλώ γράψτε τα αριθμητικά για να τα δω συγκεντρωμένα.
Πχ. 1. Κούνια 2. Αλλαξιέρα κτλ.
Μόνο τα σχετικά απαραίτητα....

Συντονιστής: polvar
Ederlezi έγραψε: ↑03 Αύγ 2022, 18:561)Βρεφικό κρεβάτι-πάντα για το κρεβάτι-κουνουπιέρα
2) καρότσι,μάρσιπο( εγώ μάρσιπο δεν χρησιμοποίησα αλλά άλλους τους βολεύει.)
2)Σεντόνια για το κρεβατάκι,κουβερτούλα
3)Πάνες αγκαλιας(όταν είναι πολύ μικρουλικα καλό είναι να τα τυλίγουμε με τη πανούλα κυρίως από τη μέση και κάτω για πιο σταθερό κράτημα,για πιο καθαρά αν τα ξαπλώσουμε κάπου και γιατί νιώθουν σιγουριά.
4)πανάκια μικρά για σάλια ή γαλατάκι που βγάζουν (όταν τα έβαζα στο κρεβατάκι μετά το τάισμα και αφού είχαν ρευτει, τοποθετούσα δίπλα στο στοματακι τους το πανάκι οπότε αν έβγαζαν κάτι δεν άλλαζα σεντόνι κάθε τρεις και λίγο.
5)πιπίλες,μπιμπερό(εγώ προτιμούσα γυάλινα)μικρά για αρχή και μεγάλα για αργότερα αν δεν θηλάσεις.
6)αποστειρωτη για μπιμπερό και πιπίλες
7)θερμός αν θα δώσεις φόρμουλα,μικρό για έξω και μεγάλο για το σπίτι.(όταν φτιάχνουμε γάλα σκόνη το νερό πρέπει να είναι βρασμένο,επειδή τα μωράκια τρώνε ανά 3ωρο βράζεις μια και καλή μεγάλη ποσότητα το βάζεις στο Θερμος και έτσι δεν έχεις να βράσεις σε κάθε γεύμα.
8)αλλαξιερα αν τυχόν κάνεις καισαρική είναι χρήσιμη στην αρχή γιατί πονάει όταν σκύβεις,εγώ τη χρησιμοποίησα πολύ λίγο,μετά ήταν μόνο για αποθηκευτικό χώρο για τα πράγματα του μωρού,το άλλαζα στο κρεβάτι.
9)μωρομαντηλα,πάνες με είχαν βολεψει πολύ αυτές που έχουν τη γραμμή που γίνεται μπλε όταν γεμίσει το παμπερς.
10)βρεφικό απορρυπαντικό για το πλύσιμο των ρούχων(μαλακτικό καλύτερα μη βάζεις ας είναι και βρεφικό)
11)κρέμα συγκαματος,σαμπουάν βρεφικό,μια κρεμουλα ενυδατικη για μετά το μπάνιο τους αρέσει το μασάζ.
12)βρεφικό ψαλιδακι για τα νύχια,βρεφικη χτένα μαλακή
13)μπανάκι
14)μπουρνουζακι βρεφικό ή πετσέτα
15)από ρούχα εμένα για τον ύπνο με βόλευαν τα μακρυμάνικα εσωτερικά φανελάκια και από κάτω παντελονάκι με ποδαράκι κλειστό μιας και θα γεννηθεί χειμώνα το νινί σου,στα φορμάκια τα ολόσωμα προτίμησε να έχουν το κούμπωμα μπροστά είναι πιο ευκολοφορετα σε σχέση με αυτά που κουμπωνουν πίσω.Γενικα επένδυσε σε ευκολοφορετα ρούχα περισσότερο και λιγότερο στα φιγουράτα μιας και δεν νομίζω να τη κυκλοφορησετε τόσο πολύ έξω αφού θα είναι χειμερινή μπέμπα.
16)φόρμα εξόδου ή κάποιο μαλακό μπουφανάκι με κουκούλα
17)καλτσάκια
Έξτρα τιπ που μου είχε πει η μαμά μου και το εφαρμοζα
Στα συρτάρια που έβαζα τα ρούχα του μωρού,τα καθάριζα με καθαρό πανακι που είχα βουτήξει σε βρεφικό απορρυπαντικό διαλυμένο σε νερό και εστρωνα καθαρό σεντονακι στη βάση και μετά έβαζα τα ρούχα από πάνω.
Νομίζω τα βασικά είναι αυτα.Στον θηλασμό δεν μπορώ να βοηθήσω δυστυχώς.Με το καλό το νινί!
Μας βοηθήσατε πάρα πολύ...Αν δει ο άντρας μου τη λίστα θα πέσει καταγήςEderlezi έγραψε: ↑03 Αύγ 2022, 19:49Ξέχασα να γράψω κάποια όχι φοβερά απαραίτητα αλλά παραθέτω την εμπειρία μου
ριλαξ-καλαθουνα
Ο γιος μου έκατσε ριλαξ αρκετά η κόρη μου όχι
ο γιος μου κοιμήθηκε κατευθείαν στο κρεβατάκι,η κόρη μου ήθελε τη καλαθουνα μέχρι 3 μηνών οπότε την έπαιρνα μαζί μου μέσα στη καλαθουνα στο κρεβάτι(χωρίς τη βαση)και κοιμόμουν δίπλα της αλλά με ασφάλεια ταυτόχρονα.
Επίσης θα σου χρειαστεί το κάθισμα αυγό για τις πρώτες μετακινήσεις με αυτοκίνητο.
Ελπίζω να βοήθησα!!!
Σε ευχαριστώ πολύ! Μάλλον θα πάρω λίκνο δεν ξέρω αν μπαίνει εκεί. Θα πάρω βέβαια κουνουπιέρα, άρα μάλλον και αυτό.nkozhedley έγραψε: ↑04 Αύγ 2022, 08:03Καλημέρα,
Θα χρειαστείς και ένα περιστρεφόμενο παχνί για την κούνια, να βλέπει το μωράκι.
Αργότερα μια καρέκλα φαγητού και πάρκο, για να μπορείς να το αφήνεις να παίζει μέσα .
Με το καλό !!!
Έχετε δίκιο. Αλλά ζούμε στην εποχή του καταναλωτισμού και νομίζουμε ότι αν δεν πάρουμε αυτά που έχουν όλοι, θα λείψει κάτι από το παιδί μας.boubouka έγραψε: ↑04 Αύγ 2022, 10:04Κυρίες μου γιατί τόση αναστάτωση;;
Όλα αυτά είναι τζάμπα έξοδα, πόσο μάλλον στις μέρες που ζούμε.
Κοπέλα μου μην αναστατωνεσαι, και μην μπαίνεις σε τόσα έξοδα.
Πως μεγάλωναν παλιά γερά μωρά και δεν τους έλειπε τίποτα; Τωρα θέλουμε ένα σωρό άσκοπα πράγματα.
Να κοιτάξεις να έχεις μόνο τα βασικά, ένα καλαθάκι-κρεβατάκι, ένα καρότσι, μια λεκανιτσα για το μπάνιο του, καθαρές πετσετουλες, λίγα ρουχαλάκια,και ένα μπιμπερό. Τέλος! Δεν χρειάζονται όλα τα υπόλοιπα.
Για πάνες μπορείς να φτιάξεις μόνη σου βρακάκια ή να αγοράσεις (υφασμάτινα).
Με την χάρη του Θεού όλα τα δημιούργηματα μεγαλώνουν σωστά.
..... ξεχάσαμε να ζούμε