Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
- Mary07
- Περιορισμένο μελος (σοβαρά παραπτώματα)
- Δημοσιεύσεις: 633
- Εγγραφή: 18 Ιούλ 2013, 00:58
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Παιανίας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Επικοινωνία:
Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
1. Μπιφτέκια μανιταριών με σος μουστάρδας
υλικά: 1 κονσέρβα μανιτάρια περασμένα από το μπλέντερ, ψωμάκι μπαγιάτικο, κρεμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο ψιλοκομμένο, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, καρότο περασμένο από τον τρίφτι.
αφού αλέσουμε όλα αυτά... τηγανίζουμε !!! αν το μίγμα δεν είναι ιδιαίτερα πιχτό τότε προσθέτουμε λίγο αλευράκι ή φρυγανιά ! Αφού τηγανίσουμε ρίχνουμε την σος η οποία φτιάχνεται ως εξής:
σε ένα μίξες ανακατεύουμε μουστάρδα, αλάτι πιπέρι, λαδάκι, κ μπαλσάμικο
2. Μανιτάρια πόρτο μπέλο γεμιστά...
αφού τα σκουπίσουμε με πετσετούλα, τα αλατοπιπερόνουμε, βάζουμε λίγο λαδάκι κ μπαλσάμικο και στον φούρνο ως να ψηθούν! μετά τα γεμίζουμε με σπανάκι (που το έχουμε περάσει απ το τηγάνι σαν να κάνουμε σπανακόρυζο), ελιές το ένα και με ντομάτα, σκόρδο, κρεμυδάκι, κάπαρη το άλλο και τα ψήνουμε !!!
3. Μουσακάς του χορτοφάγου...
βράζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε να κρυόσουν. εν το μεταξύ τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας, αφού τις έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. σε ένα τηγάνι σοτάρουμε κρεμύδι ψηλοκομένο, με σκόρδο, μανιτάρια περασμένα από το μπλέντερ. προσθέτουμε πελτέ τομάτας και αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, μαιντανό. όταν δέσει όλη η σάλτσα απομακρύνουμε απ την φωτιά. επιστρέφουμε στις πατάτες μας... σε μια λεκάνη τις λιόνουμε και προσθέτουμε γάλα σόγιας, πάπρικα, αλάτι, καλαμποκάλευρο και λίγο μοσχοκάρυδο. αφού γίνει ένα ενιαίο μίγμα παίρνουμε ένα πιρέξ και βάζουμε μια στρόση απ το μίγμα με τις πατάτες. μετά τις μελιτζάνες μας, το μίγμα με τα μανιτάρια και μετά το υπόλοιπο μίγμα πατάτας. ψήνουμε και..... έτοιμο !!!!
Ακολουθούν φωτογραφείες από άλλα χορτοφαγικά πιάτα..... όποιος θέλει συνταγή με ρωτά να του πω !!!!
Παραδοσιακά γεμιστούλια
Φακόρυζο θρεπτικό
Σουφλέ σοκολάτας με κράνα και φράουλα
Μαυρομάτικα σουπίτσα
Λαζάνια με "κιμά"
Μακαρόνια αυτοσχεδιασμός
Τρουφάκια
Η τούρτα των 20ν γεννεθλίων μου
Σαλατούλα υπέροχη
Ζυμαρικά με μπρόκολο και τόφου
Κέικ σοκολάτας - μπανάνας
τώρα όμως δεν είμαι χορτοφάγος...
υλικά: 1 κονσέρβα μανιτάρια περασμένα από το μπλέντερ, ψωμάκι μπαγιάτικο, κρεμύδι ψιλοκομμένο και σκόρδο ψιλοκομμένο, μαιντανό, αλάτι, πιπέρι, καρότο περασμένο από τον τρίφτι.
αφού αλέσουμε όλα αυτά... τηγανίζουμε !!! αν το μίγμα δεν είναι ιδιαίτερα πιχτό τότε προσθέτουμε λίγο αλευράκι ή φρυγανιά ! Αφού τηγανίσουμε ρίχνουμε την σος η οποία φτιάχνεται ως εξής:
σε ένα μίξες ανακατεύουμε μουστάρδα, αλάτι πιπέρι, λαδάκι, κ μπαλσάμικο
2. Μανιτάρια πόρτο μπέλο γεμιστά...
αφού τα σκουπίσουμε με πετσετούλα, τα αλατοπιπερόνουμε, βάζουμε λίγο λαδάκι κ μπαλσάμικο και στον φούρνο ως να ψηθούν! μετά τα γεμίζουμε με σπανάκι (που το έχουμε περάσει απ το τηγάνι σαν να κάνουμε σπανακόρυζο), ελιές το ένα και με ντομάτα, σκόρδο, κρεμυδάκι, κάπαρη το άλλο και τα ψήνουμε !!!
3. Μουσακάς του χορτοφάγου...
βράζουμε τις πατατούλες και τις αφήνουμε να κρυόσουν. εν το μεταξύ τηγανίζουμε τις μελιτζάνες μας, αφού τις έχουμε κόψει σε λεπτές φέτες. σε ένα τηγάνι σοτάρουμε κρεμύδι ψηλοκομένο, με σκόρδο, μανιτάρια περασμένα από το μπλέντερ. προσθέτουμε πελτέ τομάτας και αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, μαιντανό. όταν δέσει όλη η σάλτσα απομακρύνουμε απ την φωτιά. επιστρέφουμε στις πατάτες μας... σε μια λεκάνη τις λιόνουμε και προσθέτουμε γάλα σόγιας, πάπρικα, αλάτι, καλαμποκάλευρο και λίγο μοσχοκάρυδο. αφού γίνει ένα ενιαίο μίγμα παίρνουμε ένα πιρέξ και βάζουμε μια στρόση απ το μίγμα με τις πατάτες. μετά τις μελιτζάνες μας, το μίγμα με τα μανιτάρια και μετά το υπόλοιπο μίγμα πατάτας. ψήνουμε και..... έτοιμο !!!!
Ακολουθούν φωτογραφείες από άλλα χορτοφαγικά πιάτα..... όποιος θέλει συνταγή με ρωτά να του πω !!!!
Παραδοσιακά γεμιστούλια
Φακόρυζο θρεπτικό
Σουφλέ σοκολάτας με κράνα και φράουλα
Μαυρομάτικα σουπίτσα
Λαζάνια με "κιμά"
Μακαρόνια αυτοσχεδιασμός
Τρουφάκια
Η τούρτα των 20ν γεννεθλίων μου
Σαλατούλα υπέροχη
Ζυμαρικά με μπρόκολο και τόφου
Κέικ σοκολάτας - μπανάνας
τώρα όμως δεν είμαι χορτοφάγος...
Το μέλος μπαίνει στην ομάδα περιορισμένης πρόσβασης εξαιτίας της οφειλής του στις αγγελίες viewtopic.php?f=258&t=124601 και viewtopic.php?f=19&t=124463&start=10. Θα βγει από την ομάδα αν και όταν αποκαταστήσει τις εκκρεμότητες
-
- Οικονομική στήριξη
- Δημοσιεύσεις: 14127
- Εγγραφή: 23 Αύγ 2011, 16:31
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Καλλιθέας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
Καλησπέρα, θα ήθελα την συνταγή για το φακόρυζο και να ρωτήσω αν γνωρίζεις απο ποια χώρα προέρχεται το συγκεκριμένο φαγητό?
Δεν νομίζω να είναι Ελληνικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Δεν νομίζω να είναι Ελληνικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Για τις καταθέσεις έχω λογαριασμό στην Alpha Bank + Iris .
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
- Mary07
- Περιορισμένο μελος (σοβαρά παραπτώματα)
- Δημοσιεύσεις: 633
- Εγγραφή: 18 Ιούλ 2013, 00:58
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Παιανίας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
Καλησπέρα και σε σένα ! νομίζω ότι είναι φαγητό που τρώνε προς Τουρκία Συρία... κάπου από Ανατολή πάντως, αν τα λέω καλά...elenikaram έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα την συνταγή για το φακόρυζο και να ρωτήσω αν γνωρίζεις απο ποια χώρα προέρχεται το συγκεκριμένο φαγητό?
Δεν νομίζω να είναι Ελληνικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
την συνταγή την έμαθα από μια φίλη μου η οποία ζει εκεί τα τελευταία χρόνια (στην Τουρκία)
η συνταγή...
βράζω τις φακές κανονικά. σε κατσαρόλα σοτάρω κρεμύδι σκόρδο, μετά ρίχνω τις φακές και τον πελτέ ντομάτας (λίγο). αλάτι πιπέρι δάφνη και νεράκι στο τέλος. αφήνο να βράσουν κανονικά και σουρώνω να μείνουν μόνο οι φακές. (δεν τους αλάζω νερό γιατί έχω διαβάσει και μου έχουν πει ότι έτσι χάνονται πολλά από τα θρεπτικά συστατικά τους. απλά όταν είνα ομές τις ξεπλένω).
σε άλλη κατσαρόλα βράζω 10 λεπτά το ρυζάκι με αλάτι πιπέρι. για να πάρει άρωμα το ρύζι αφήνω το νερό στην κατσαρόλα με ένα κρεμύδι, μια σκελίδα σκόρδο και δάφνη να βράσει και μετά ρίχνω το ρύζι. στο τέλος σουρώνω καλά, αφαιρώ τις δάφνες, κρεμύδι και σκόρδο.
τα αφήνω να κρυώσουν και ανακατεύω φακές με ρύζι είναι πολύ νόστημο και μεγάλης διατροφικής αξίας ελπίζω να σου αρέσει!!!
Το μέλος μπαίνει στην ομάδα περιορισμένης πρόσβασης εξαιτίας της οφειλής του στις αγγελίες viewtopic.php?f=258&t=124601 και viewtopic.php?f=19&t=124463&start=10. Θα βγει από την ομάδα αν και όταν αποκαταστήσει τις εκκρεμότητες
-
- Οικονομική στήριξη
- Δημοσιεύσεις: 14127
- Εγγραφή: 23 Αύγ 2011, 16:31
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Καλλιθέας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
θα την δοκιμάσω. έχω όμως μια απορία: γιατί το ρύζι έχει καφέ χρώμα όπως φαίνεται στην φωτό? σε ρωτώ γιατί εγώ ξέρω μια συνταγή που τσιγαρίζεις το ρύζι και έτσι παίρνει καφέ χρώμα, όμως εσύ εδώ δεν το έχεις τσιγαρίσει...
πως βγαίνει καφετί?
θα την δοκιμάσω. έχω όμως μια απορία: γιατί το ρύζι έχει καφέ χρώμα όπως φαίνεται στην φωτό? σε ρωτώ γιατί εγώ ξέρω μια συνταγή που τσιγαρίζεις το ρύζι και έτσι παίρνει καφέ χρώμα, όμως εσύ εδώ δεν το έχεις τσιγαρίσει...
πως βγαίνει καφετί?
Για τις καταθέσεις έχω λογαριασμό στην Alpha Bank + Iris .
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
- Mary07
- Περιορισμένο μελος (σοβαρά παραπτώματα)
- Δημοσιεύσεις: 633
- Εγγραφή: 18 Ιούλ 2013, 00:58
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Παιανίας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
έχω βάλει καστανό ρύζι μπορείς να βάλεις και απλό σπειρωτό αν θες, απλά εγώ τότε το έκανα γιατί προσπαθούσα να κάνω και σωστους συνδιασμούς τροφώνelenikaram έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
θα την δοκιμάσω. έχω όμως μια απορία: γιατί το ρύζι έχει καφέ χρώμα όπως φαίνεται στην φωτό? σε ρωτώ γιατί εγώ ξέρω μια συνταγή που τσιγαρίζεις το ρύζι και έτσι παίρνει καφέ χρώμα, όμως εσύ εδώ δεν το έχεις τσιγαρίσει...
πως βγαίνει καφετί?
Το μέλος μπαίνει στην ομάδα περιορισμένης πρόσβασης εξαιτίας της οφειλής του στις αγγελίες viewtopic.php?f=258&t=124601 και viewtopic.php?f=19&t=124463&start=10. Θα βγει από την ομάδα αν και όταν αποκαταστήσει τις εκκρεμότητες
- stella3
- VIP Member
- Δημοσιεύσεις: 5735
- Εγγραφή: 18 Μαρ 2010, 06:53
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Ερυθρών Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
Καλησπέρα, εγώ έχω την εντύπωση πως είναι από την Κύπροelenikaram έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα την συνταγή για το φακόρυζο και να ρωτήσω αν γνωρίζεις απο ποια χώρα προέρχεται το συγκεκριμένο φαγητό?
Δεν νομίζω να είναι Ελληνικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Χαρίζω σε παλαιότερα μέλη και μέλη που χαρίζουν.
Απαγορεύεται η πώληση όσων χαρίζονται!
Κοιτάξτε όλες τις αγγελίες μου
Εδώ είναι οι ενεργές αγγελίες μου
Ζητάω ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
•Όταν στέλνετε φάκελο να γράφετε username και ποια πράγματα θέλετε.
•Παρακαλώ να με ενημερώνετε όταν στέλνετε/λαμβάνετε τον φάκελο.
•Όταν παραλάβετε,αφήνετε σχόλιο κ πατάτε το ευχαριστώ.
Απαγορεύεται η πώληση όσων χαρίζονται!
Κοιτάξτε όλες τις αγγελίες μου
Εδώ είναι οι ενεργές αγγελίες μου
Ζητάω ΤΖΙΝ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ
δεν έχω πολύ χρόνο, μπαίνω για πολύ λίγο και θέλω οι συναλλαγές μας να γίνονται όσο το δυνατόν πιο γρήγορα
•Πλέον είναι ακόμα πιο φθηνό και ασφαλές, να μου καταθέτετε την αξία του δέματος 1.50€ όπως και εγώ σε σας.•Όταν στέλνετε φάκελο να γράφετε username και ποια πράγματα θέλετε.
•Παρακαλώ να με ενημερώνετε όταν στέλνετε/λαμβάνετε τον φάκελο.
•Όταν παραλάβετε,αφήνετε σχόλιο κ πατάτε το ευχαριστώ.
-
- Οικονομική στήριξη
- Δημοσιεύσεις: 14127
- Εγγραφή: 23 Αύγ 2011, 16:31
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Καλλιθέας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
μάλιστα. το σκέφτηκα αλλά είπα να σε ρωτήσω καλού-κακού μήπως έχεις κάνει κάτι άλλο!Mary07 έγραψε:έχω βάλει καστανό ρύζι μπορείς να βάλεις και απλό σπειρωτό αν θες, απλά εγώ τότε το έκανα γιατί προσπαθούσα να κάνω και σωστους συνδιασμούς τροφώνelenikaram έγραψε:Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
θα την δοκιμάσω. έχω όμως μια απορία: γιατί το ρύζι έχει καφέ χρώμα όπως φαίνεται στην φωτό? σε ρωτώ γιατί εγώ ξέρω μια συνταγή που τσιγαρίζεις το ρύζι και έτσι παίρνει καφέ χρώμα, όμως εσύ εδώ δεν το έχεις τσιγαρίσει...
πως βγαίνει καφετί?
σε ευχαριστώ πολύ!
Για τις καταθέσεις έχω λογαριασμό στην Alpha Bank + Iris .
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
-
- Οικονομική στήριξη
- Δημοσιεύσεις: 14127
- Εγγραφή: 23 Αύγ 2011, 16:31
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Καλλιθέας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
Φακόρυζο, το λεγόμενο κόσαρι το φτιάχνουν και στην Αίγυπτο γιαυτό ρώτησα την κοπέλα απο που προέρχεται για να δω αν είναι το ίδιο.stella3 έγραψε:Καλησπέρα, εγώ έχω την εντύπωση πως είναι από την Κύπροelenikaram έγραψε:Καλησπέρα, θα ήθελα την συνταγή για το φακόρυζο και να ρωτήσω αν γνωρίζεις απο ποια χώρα προέρχεται το συγκεκριμένο φαγητό?
Δεν νομίζω να είναι Ελληνικό.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
Αλλά εδώ λέει η κοπέλα πως της το πρότεινε φίλη της που μένει στην Τουρκία, άρα είναι μάλλον ανατολίτικο!
Για τις καταθέσεις έχω λογαριασμό στην Alpha Bank + Iris .
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
-Στέλνω και παραλαμβάνω με Box Now-
- Mary07
- Περιορισμένο μελος (σοβαρά παραπτώματα)
- Δημοσιεύσεις: 633
- Εγγραφή: 18 Ιούλ 2013, 00:58
- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Παιανίας Αττικής
- Φύλο: Γυναίκα
- Τοποθεσία: Αθήνα
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
τπτ, να σαι καλά !!!
Το μέλος μπαίνει στην ομάδα περιορισμένης πρόσβασης εξαιτίας της οφειλής του στις αγγελίες viewtopic.php?f=258&t=124601 και viewtopic.php?f=19&t=124463&start=10. Θα βγει από την ομάδα αν και όταν αποκαταστήσει τις εκκρεμότητες
-
- Οικονομική στήριξη
- Δημοσιεύσεις: 1467
- Εγγραφή: 03 Σεπ 2009, 15:35
- Νομός κατοικίας: Εκτός Ελλάδας
- Δήμος - Κοινότητα: ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
- Φύλο: Γυναίκα
- Παπούτσι: 39
- Μπλούζα: S
- Επικοινωνία:
Re: Μιά φορά κι εναν καιρό... που ήμουν χορτοφάγος !!!
Δεν είναι ελληνικό... είχα την εντύπωση ότι είναι νεπαλέζικο, αφού εκεί είναι "εθνικό" φαγητό (το τρώνε για πρωινό-μεσημεριανό-δείπνο... ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ.. ) Τελικά μετά από λίγα λεπτά ψάξιμο, καταλήγω ότι είναι από Ινδία, συγκεκριμένα από τη Βεγγάλη. Η ινδική ονομασία είναι "dal mash" και η νεπαλέζικη "dal bhat", σε περίπτωση που ενδιαφέρεσαι για τη συνταγή τη δική τους.elenikaram έγραψε:... απο ποια χώρα προέρχεται το συγκεκριμένο φαγητό?
Δεν νομίζω να είναι Ελληνικό.
Πάντως είναι σούπερ θρεπτικό φαγητό και έχω ακούσει ότι σε έναν χορτοφάγο του παρέχει ακριβώς τις πρωτεϊνες και βιταμίνες που χρειάζεται.
(Πολύ καλό το θέμα!! Μπράβο! Λατρεύω τα χορτοφαγικά φαγητά, αλλά λόγω προβλημάτων στην υγεία άρχισα να τρώω και εγώ κρέας! )