Λικέρ διάφορα

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
astanapane2009
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 815
Εγγραφή: 02 Μάιος 2009, 20:50
Νομός κατοικίας: Ν. Ξάνθης
Τοποθεσία: ΞΑΝΘΗ
Επικοινωνία:

Λικέρ διάφορα

Δημοσίευση από astanapane2009 » 21 Οκτ 2009, 11:57

Περιγραφή
Το καταπληκτικό κρεμώδες λικέρ Baileys Irish Cream που όλοι γνωρίζουμε και μπορούμε πλέον να το φτιάξουμε σπίτι μας.


Συστατικά

* 400γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
* 375γρ. carnation ή γάλα εβαπορέ
* 1 1/2 φλυτζάνι σκοτσέζικο ουίσκι
* 2 κουτ.γλ. βανίλια
* 2 κουτ.γλ. γλυκερίνη
* 1 κουτ.σούπας στιγμιαίος καφές
* 1 κουτ.σούπας βραστό νερό


Οδηγίες

1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα, το σοκολατούχο ή εβαπορέ, το ουίσκι, τη βανίλια και τη γλυκερίνη. Ανακατεύουμε καλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει το ζαχαρούχο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
2. Στη συνέχεια αποσύρουμε απο τη φωτιά και προσθέτουμε το νες καφέ τον οποίο έχουμε διαλύσει στο βραστό νερό. Ανακατεύουμε καλά.
3. Τοποθετούμε σε γυάλινη φιάλη και αφού κρυώσει, βάζουμε στο ψυγείο.
4. Συντηρούμε 30 με 40 ημέρες.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
- ΔΕΝ ζητάμε συνεχεία ! Αν είναι πραγματική ανάγκη στείλτε πρώτα email στο info@xariseto.gr ή στο 2312203040
- ΔΕΝ γράφουμε με latinika ουτε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ !
- Γράφουμε οσο πιο ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ γίνετε την αγγελία μας ! ΚΑΙ αν μπορούμε με ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ !
- Οταν πάρουμε ή δώσουμε , ποστάρουμε και ευχαριστούμε το μέλος (αν έχουμε ζητήσει) για να κλειδώσει κάποιος mod την αγγελία."

nandiaki
Πιστοποιημένο Μέλος
Πιστοποιημένο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 2417
Εγγραφή: 23 Ιουν 2008, 10:14
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 37
Μπλούζα: M
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Τοποθεσία: Κάτω Τούμπα, Ιπποκρατειο
Επικοινωνία:

Re: Baileys Irish Cream

Δημοσίευση από nandiaki » 21 Οκτ 2009, 13:10

Aπίστευτο!
Θα το δοκιμάσω και θα σας πω νεότερα!
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
Παραλαβή από Κάτω Τούμπα Θεσσαλονίκη ή αποστολές με ΕΛΤΑ ή με boxnow.
Δεν θα τηρηθεί απαραίτητα σειρά προτεραιότητας.

πελοπας
VIP Member
VIP Member
2 4
Δημοσιεύσεις: 1009
Εγγραφή: 12 Ιουν 2009, 01:47
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Σπιτικό λικέρ ... βύσσινο

Δημοσίευση από πελοπας » 17 Νοέμ 2009, 04:26

Εικόνα

Εκδοχή 1η:
Υλικά
1 κιλό βύσσινα
5 φλιτζάνια ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλα
5 γαρύφαλλα
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 1/2 λίτρο κονιάκ

Εκτέλεση
Βάζετε όλα τα υλικά εκτός του κονιάκ σε μια γυάλα, την κλείνετε καλά και την τοποθετείτε στον ήλιο για 40 ημέρες.
Μια φορά την ημέρα την κουνάτε.
Όταν περάσουν οι 40 μέρες προσθέτετε το κονιάκ και βάζετε τη γυάλα σε δροσερό μέρος για άλλες 15 μέρες.
Στραγγίζετε και βάζετε σε μπουκάλια.


Εκδοχή 2η:
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό Βύσσινα.
• 750 γραμ. Ζάχαρη.
• 500 γραμ. Καθαρό Οινόπνευμα.
• 500 γραμ. Κονιάκ.
• 2 μπαστουνάκια Κανέλα.
• 2 καρφιά Γαρύφαλλο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
• Πλένουμε τα βύσσινα και βγάζουμε τα κοτσάνια. Τα βάζουμε σε βάζο, σκεπάζουμε με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το οινόπνευμα.
• Τα αφήνουμε στον ήλιο για ένα μήνα.
• Προσθέτουμε το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο κλείνουμε και τα αφήνουμε στον ήλιο για άλλες 2 εβδομάδες.
• Στραγγίζουμε και φυλάμε σε μπουκάλι.


Εκδοχή 3η:
Υλικά
1 κιλό βύσσινα ολόκληρα
1 κιλό ζάχαρη
750γρ. κονιάκ
Ι ποτηράκι του κρασιού λευκό οινόπνευμα
4-5 ξυλάκια κανέλλας
1 κουταλιά της σούπας γαρύφαλλο
2 μπαλάκια μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση
Βάζουμε στη γυάλα για 2 μέρες το βύσσινο με τη ζάχαρη σε στρώσεις να βγάλει τα υγρά του το φρούτο.Tην 3 μέρα προσθέτουμε όλα τα αλλά υλικά και το αφήνουμε κλειστό αν θέλουμε στον ήλιο κουνώντας το που και που να ανακατεύεται για 2-3 μήνες.Μετά το ανοίγουμε και το δοκιμάζουμε αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση του οινοπνεύματος προσθέτουμε μισό ποτηράκι οινόπνευμα αν το θεωρούμε πολύ έντονο βάζουμε ένα ποτηράκι νερό ανάλογα τα γούστα μας.Το φιλτράρουμε με ένα σουρωτήρι και μια γάζα και το φυλάμε σε γυάλινα μπουκάλια
Τα βύσσινα τα φυλάμε είτε ολόκληρα και προσθέτουμε ένα κάθε φορά που σερβίρουμε λικέρ ή τα ξεκουκουτσιάζουμε και τα φυλάμε για τούρτα μπλακ φόρεστ ή τα βουτάμε σε κουβερτούρα και φτιάχνουμε νοστιμότατα σοκολατάκια.Είναι το πιο αρωματικό λικέρ βύσσινο που έχω δοκιμάσει,και το χρησιμοποιώ και σε πολλά σοκολατένια γλυκά αντί του κονιάκ.


Εκδοχή 4η:
Υλικά
* 1 κιλό βύσσινο
* 1 κιλό ζάχαρη
* 2 κιλά κονιάκ
* κανέλα, γαρύφαλλα (όσα θέλετε)

Εκτέλεση
* Βγάζουμε τα κουκούτσια από το βύσσινο και τα βάζουμε σε ένα γυάλινο μπουκάλι μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
* Το σφραγίζουμε και το αφήνουμε στον ήλιο για 42 μέρες.
* Το σουρώνουμε και το τοποθετούμε σε φιάλες.


Εκδοχή 5η:
Υλικά
2 κιλά βύσσινο
2 κιλά κονιάκ
2 κιλά ζάχαρη
15 μοσχοκάρφια
5 μασουράκια κανέλα
10 μανταρίνια μικρά άγουρα

Εκτέλεση
Βάζουμε σε μια μπουκάλα το βύσσινο με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα μοσχοκάρφια, και τα μανταρίνια για 1 μήνα (Ιούλιο - Αύγουστο) στον ήλιο. Μετά προσθέτουμε το κονιάκ, δηλαδή όταν το πάρομε από τον ήλιο. Όταν προσθέτουμε το κονιάκ, μπορούμε να το συντηρήσουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.


Καλή επιτυχία όποια κι αν επιλέξετε!!!
Πηγή:http://nostimotato.blogspot.com/2008/06 ... st_10.html
Πηγή:http://greekcook.gr/syntages/glyko_byssino
Πηγή:http://www.gonia.gr/gonia.php?article=1148

Άβαταρ μέλους
PavlitoRT
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
80 30
Δημοσιεύσεις: 14859
Εγγραφή: 24 Μάιος 2009, 18:51
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Ευπαλίου Φωκίδας
Φύλο: Άντρας
Παπούτσι: 43
Μπλούζα: M
Τοποθεσία: Περαία
Επικοινωνία:

Re: Σπιτικό λικέρ ... βύσσινο

Δημοσίευση από PavlitoRT » 17 Νοέμ 2009, 22:28

Μπράβο Πέλοπα! :D
Αν και θα προτιμούσα της Γωγώς :wink:
Εικόνα

πελοπας
VIP Member
VIP Member
2 4
Δημοσιεύσεις: 1009
Εγγραφή: 12 Ιουν 2009, 01:47
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Σπιτικό λικέρ ... βύσσινο

Δημοσίευση από πελοπας » 17 Νοέμ 2009, 22:39

PavlitoRT έγραψε:Μπράβο Πέλοπα! :D
Αν και θα προτιμούσα της Γωγώς :wink:
Αμ και εγώ της Γωγώς προτιμώ, αλλά δεν την γράφει!!! :evil:
Κρατά μυστική φαίνεται την συνταγή της!!! :evil:
Έλα βρε Γωγούλα, γράψε την ωραία συνταγή σου. :D :D

πελοπας
VIP Member
VIP Member
2 4
Δημοσιεύσεις: 1009
Εγγραφή: 12 Ιουν 2009, 01:47
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Λικέρ ινδοκάρυδο – Crème de coco

Δημοσίευση από πελοπας » 28 Ιαν 2010, 02:20

Εικόνα

Υλικά
200 γρ. σάρκα ινδικής καρύδας ψιλοκομμένη ή τριμμένη (φρέσκια)
120 γρ. ζάχαρη κρυσταλική
1 φακελάκι βανίλια
250 ml ρούμι άσπρο
4 κουταλιές σούπας αποξηραμένες φέτες μπανάνας

Εκτέλεση
Βάζετε σε γυάλα ή φιάλη που κλείνει καλά, όλα τα υλικά, τα ανακατεύετε και κλείνετα καλά το βάζο. Αφήνετε σε δροσερό μέρος, να «τραβήξει» για 4 εβδομάδες.
Στραγγίζετε περνώντας από τουλπάνι και φυλάτε σε μπουκάλι που κλείνει καλά.

Αφιερωμένο στην Γωγώ :P :D :poze:

πελοπας
VIP Member
VIP Member
2 4
Δημοσιεύσεις: 1009
Εγγραφή: 12 Ιουν 2009, 01:47
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Kυδώνι λικέρ

Δημοσίευση από πελοπας » 28 Ιαν 2010, 02:22

Υλικά
4 κυδώνια
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 κομμάτια κανέλα ξύλο
5 φλ. τσαγιού βότκα

Εκτέλεση
Πλένουμε και στεγνώνουμε τα κυδώνια τρίβοντάς τα καλά με βαμβακερό πανί να φύγει το χνούδι τους. Τα κόβουμε στα τέσσερα και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα κόβουμε σε πολλά μικρά κομμάτια. Τα βάζουμε σε μεγάλη γυάλα με φαρδύ άνοιγμα και προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά. Kλείνουμε τη γυάλα και την φυλάμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Την κουνάμε καθημερινά για 4 εβδομάδες. Το στραγγίζουμε με διπλό τουλπάνι πιέζοντας στο τέλος το τουλπάνι να στραγγίξουν καλά οι χυμοί. Φυλάμε το λικέρ σε μπουκάλια που κλείνουν καλά.

Άβαταρ μέλους
mariamary
Πιστοποιημένο Μέλος
Πιστοποιημένο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 7886
Εγγραφή: 27 Μαρ 2009, 15:56
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Ναρθακίου Λάρισας
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 40
Τοποθεσία: περαια θεσσαλονικης
Επικοινωνία:

Re: Kυδώνι λικέρ

Δημοσίευση από mariamary » 28 Ιαν 2010, 06:27

πελοπα λεω να το κανω............ :hapi:
οτι σκεφτεσαι για μενα το ιδιο ευχομαι και εγω για σενα!!
Προτιμάτε τους φακελους ταχυδρομειου είναι πολύ οικονομικοί και χωρανε απίστευτα πράγματα μέσα!!!
ΕικόναΣΤΕΛΝΩ ΜΟΝΟ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ XARISETO.GR !!

πελοπας
VIP Member
VIP Member
2 4
Δημοσιεύσεις: 1009
Εγγραφή: 12 Ιουν 2009, 01:47
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Τοποθεσία: Αθήνα
Επικοινωνία:

Re: Kυδώνι λικέρ

Δημοσίευση από πελοπας » 28 Ιαν 2010, 18:01

mariamary έγραψε:πελοπα λεω να το κανω............ :hapi:
:D :rofl: :up:
Σ' αρέσουν τα λικεράκια;

elenh
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
4 7
Δημοσιεύσεις: 280
Εγγραφή: 24 Ιουν 2008, 20:17
Νομός κατοικίας: Ν. Ρεθύμνου
Τοποθεσία: ΡΕΘΥΜΝΟ
Επικοινωνία:

Re: Kυδώνι λικέρ

Δημοσίευση από elenh » 29 Ιαν 2010, 00:07

με βοτκα :hump: καλο ακουγεται Πελοπα!!!!!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τρόφιμα - διατροφή - συνταγές”