Θεσσαλονίκη-Ξενώνας προσφύγων

Αγγελίες και αναγγελίες για να μαζέψουμε αντικείμενα για ιδρύματα, σχολεία, βιβλιοθήκες, φυλακές, οικογένειες, άπορους αλλά και δράσεις για την πανίδα και το περιβάλλον γενικότερα.

Συντονιστής: polvar

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλούνται οι δημιουργοί (ιδρύματα, σχολεία κ.α) των αγγελιών να αναφέρουν ποιος είναι ο σκοπός τους και ποιες είναι οι ανάγκες τους.
Να αναγράφουν στοιχεία επικοινωνίας και σταθερό τηλέφωνο. Για την έγκριση της αγγελίας τους θα γίνει τηλεφωνική επιβεβαίωση από το xariseto.gr

Τα μέλη θα μπορούν να προσφέρουν ή να προτείνουν κάποια ανοιχτή αγγελία τους.

'Ευχαριστώ' μπαίνει όταν τα αντικείμενα τα λαμβάνει μέλος-μεσολαβητής ενώ δεν μπαίνει όταν γίνεται συνεννόηση και τα αντικείμενα πηγαίνουν απευθείας στο άτομο/σύλλογο που έχει ανάγκη.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
dimsot
Πιστοποιημένο Μέλος
Πιστοποιημένο Μέλος
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: 29 Σεπ 2009, 15:50
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία:

Πάζαρι για την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Προσφύγων

Δημοσίευση από dimsot » 03 Δεκ 2010, 14:00

Εδώ και 10 μήνες, ο Ξενώνας Προσφύγων στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί, με την υποστήριξη μόνο της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας και άλλων κοινωνικών οργανώσεων, σαν ένα ανοιχτό εγχείρημα κοινωνικής αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης. Παρέχει στέγη και καθημερινή διατροφή στις οικογένειες των ενοίκων (γύρω στα 70 άτομα), εξασφαλίζει τα αναγκαία για τα παιδιά και τα βρέφη, στηρίζει τους μαθητές στο σχολείο και τους ενήλικες στη δουλειά.

Το αίτημά μας παραμένει πάντα να λειτουργήσει ο ξενώνας μέσα από μια μόνιμη, δημόσια χρηματοδότηση και μέσα από κοινωνικό έλεγχο, κάτι που δυστυχώς το αρμόδιο Υπουργείο αρνείται. Μέχρι να γίνει αυτό, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον ξενώνα, ως μια έμπρακτη μορφή αλληλεγγύης, χωρίς να επιδιώκουμε ή να λαμβάνουμε καμιά κρατική ή ιδιωτική χρηματοδότηση.

Η μόνη στήριξη είναι η εθελοντική δουλειά όλων μας, η οικονομική ενίσχυση από πολίτες και κοινωνικές οργανώσεις και οι προσφορές σε είδος. Έτσι, οργανώνουμε παζάρι για την οικονομική ενίσχυση του Ξενώνα Προσφύγων. Αναζητάμε προσφορές σε αντικείμενα, καινούργια ή μεταχειρισμένα, όπως βιβλία, δίσκους, ταινίες, αφίσες, κοσμήματα, διακοσμητικά, ρούχα, μικροέπιπλα, χειροτεχνήματα, χειροποίητα γλυκά και τρόφιμα και ότι άλλο ο καθένας και η καθεμία μας δεν χρειάζεται πια ή θέλει να προσφέρει για την ενίσχυση του ξενώνα. Φωτογράφοι, ζωγράφοι και άλλοι καλλιτέχνες μπορούν επίσης να μας χαρίσουν εργά τους, τα οποία θα πωληθούν για την ενίσχυση του ξενώνα, ή να συμμετάσχουν στην εκδήλωση παράγοντας επιτόπου έργα προς πώληση.

Το παζάρι θα γίνει το Σάββατο, 11 Δεκέμβρη σε χώρο του λιμανιού (όπου θα εξελίσσεται και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου) και θα συνοδεύεται επίσης από άλλες εκδηλώσεις (μουσική, κουζίνα, προβολές κα). Τα αντικείμενα θα συγκεντρώνονται μέχρι την προηγούμενη ημέρα στο Στέκι Μεταναστών – Κοινωνικό Κέντρο (Ερμού 23 και Βενιζέλου), ή την ίδια μέρα στο χώρο της εκδήλωσης.

Μετά τις 11 Δεκέμβρη και ως το τέλος της χρονιάς, το παζάρι θα μεταφερθεί στο Στέκι Μεταναστών, ενώ όσα αντικείμενα περισσέψουν μπορούν είτε να επιστραφούν, είτε να μείνουν στους ένοικους του ξενώνα.

Περισσότερες πληροφορίες για τον ξενώνα στο www.antiratsistiki.gr.

Παρακαλούμε τα μεταχειρισμένα ρούχα να είναι καθαρά, σιδερωμένα και σε καλή κατάσταση. Πέρα από τα είδη για το παζάρι, ο Ξενώνας χρειάζεται πάντα προσφορές σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως πάνες, γάλατα, βρεφικές κρέμες, τρόφιμα, καθαριστικά κα (αναλυτικά στην παραπάνω σελίδα).

Επικοινωνία:

thesxenonas@yahoo.com, info@socialcenter.gr

Ξενώνας Προσφύγων (Σιατίστης 12 & Φιλίππου)

Κοινωνικό Κέντρο – Στέκι Μεταναστών (Ερμού 23 & Βενιζέλου)

6973710771Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Συνέλευση Διαχείρισης Ξενώνα


Απάντηση

Επιστροφή στο “Για κοινωνική δράση”