Μετά από πολύ καιρό, έψαξα να δω την πολύ αγαπημένη μου D70. Δυστυχώς όμως, επειδή είχε μείνει πολύ καιρό αχρησιμοποίητη, η μπαταρία δε φορτίζει. Οπότε, επειδή δεν προβλέπεται να τη χρησιμοποιήσω ξανά, έφτασα στο δίλημμα: Τη χαρίζω ή την βάζω στο ράφι της συλλογής;
Δε θέλω να τη χαρίσω. Για 15+ χρόνια ήταν μαζί, σε ταξίδια, σε διακοπές, σε γιορτές και πανηγύρια (όχι επαγγελματικά, αλλά "κάλυψα" τη βάφτιση της ανηψιάς μου και δύο ετοιμασίες φίλων γαμπρών, γιατί ο επαγγελματίας φωτογράφος ήταν στο σπίτι της νύφης), σε άκυρες βγαίνω-για-φωτογραφίες βόλτες στην πόλη.
Δε θέλω να τη βάλω στο ράφι. Είναι μηχανή που με τις δυνατότητες και τις manual ρυθμίσεις που έχει, μπορεί να είναι εργαλείο δημιουργίας (ή εκμάθησης), παρά τα 20+ χρόνια της και τα μόνο 6 MPixels.
Οπότε, κατέληξα στο ενδιάμεσο: ΔΑΝΕΙΖΩ
Αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα αναλάβω εγώ για καινούρια μπαταρία (βρήκα ιμιτασιόν από 15 ευρώ) και θα τη δοκιμάσω αν όντως λειτουργεί σωστά. Θα τη δώσω με τον φακό 18-70 που είχε το kit, κάρτα CF 2GB (αν θυμάμαι καλά, χωράει κάπου 900 φωτογραφίες JPG, στο μέγιστο μέγεθος και ποιότητα) και φορτιστή. Θα τη δώσω μόνο σε μέλος από Θεσσαλονίκη, χέρι με χέρι (για να δω τα χέρια που θα τη χρησιμοποιήσουν και γιατί φοβάμαι το φακό για αποστολή), με μοναδικούς όρους να την προσέχει (μην την καταστρέψει, το ίδιο και τον φακό) και να την επιστρέψει αν:
1. Χαλάσει (που είναι λογικό να συμβεί μετά από τόσα χρόνια)
2. Δεν τη χρειάζεται/θέλει πλέον
3. Ξυπνήσω ένα βράδυ από εφιάλτη, ιδρωμένος και λαχανιασμένος, και συνειδητοποιήσω πόσο λάθος έκανα που την άφησα να φύγει
Για χαρακτηριστικά εδώ:
https://www.dpreview.com/products/nikon ... ifications