[ΔΑΝΕΙΖΩ] Φωτογραφική μηχανή Nikon D70

Εδώ μπορείτε να δανείσετε ή να ζητήσετε να σας δανείσουν κάτι (μόνο για πιστοποιημένα μέλη) με την υποχρέωση να το επιστρέψετε
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Κανόνες δανεισμού:
1) Ξεκινάμε τον τίτλο επιλέγοντας το πρόθεμα [ΔΑΝΕΙΖΩ] ή [ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ] τάδε, και στο θέμα γράφουμε λεπτομέρειες !
2) Γράφουμε όσο πιο ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ γίνεται την αγγελία μας, για το τι δανείζουμε/θέλουμε και για πόσο καιρό
3) ΜΟΝΟ τα πιστοποιημένα μέλη μπορούν να ζητήσουν γιατί αλλιώς μπορεί να εξαφανιστεί το μέλος που πήρε το αντικείμενο!
4) Επιστρέφετε το αντικείμενο ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ!
5) Απαντάμε ευγενικά, άμεσα και είμαστε συνεπείς στα ραντεβού!
6) Όλα τα έξοδα αποστολής και επιστροφής βαρύνουν αυτόν που δανείζεται
7) Οταν το πάρουμε ποστάρουμε και ευχαριστούμε/αξιολογούμε το μέλος
8) ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ την αγγελία που ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ όταν ολοκληρωθεί και η επιστροφή
9) Απαγορεύεται ΡΗΤΑ οποιαδήποτε εμπορική χρήση των ειδών που δανείζονται .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ !
Το Xariseto.Gr ΔΕΝ φέρει ουδεμία ευθύνη για τις συναλλαγές!
Απάντηση
ptr
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Ζευγάρι
Επικοινωνία:

[ΔΑΝΕΙΖΩ] Φωτογραφική μηχανή Nikon D70

Δημοσίευση από ptr » 11 Νοέμ 2025, 19:33

Εικόνα
Μετά από πολύ καιρό, έψαξα να δω την πολύ αγαπημένη μου D70. Δυστυχώς όμως, επειδή είχε μείνει πολύ καιρό αχρησιμοποίητη, η μπαταρία δε φορτίζει. Οπότε, επειδή δεν προβλέπεται να τη χρησιμοποιήσω ξανά, έφτασα στο δίλημμα: Τη χαρίζω ή την βάζω στο ράφι της συλλογής;

Δε θέλω να τη χαρίσω. Για 15+ χρόνια ήταν μαζί, σε ταξίδια, σε διακοπές, σε γιορτές και πανηγύρια (όχι επαγγελματικά, αλλά "κάλυψα" τη βάφτιση της ανηψιάς μου και δύο ετοιμασίες φίλων γαμπρών, γιατί ο επαγγελματίας φωτογράφος ήταν στο σπίτι της νύφης), σε άκυρες βγαίνω-για-φωτογραφίες βόλτες στην πόλη.

Δε θέλω να τη βάλω στο ράφι. Είναι μηχανή που με τις δυνατότητες και τις manual ρυθμίσεις που έχει, μπορεί να είναι εργαλείο δημιουργίας (ή εκμάθησης), παρά τα 20+ χρόνια της και τα μόνο 6 MPixels.

Οπότε, κατέληξα στο ενδιάμεσο: ΔΑΝΕΙΖΩ

Αν υπάρξει ενδιαφέρον, θα αναλάβω εγώ για καινούρια μπαταρία (βρήκα ιμιτασιόν από 15 ευρώ) και θα τη δοκιμάσω αν όντως λειτουργεί σωστά. Θα τη δώσω με τον φακό 18-70 που είχε το kit, κάρτα CF 2GB (αν θυμάμαι καλά, χωράει κάπου 900 φωτογραφίες JPG, στο μέγιστο μέγεθος και ποιότητα) και φορτιστή. Θα τη δώσω μόνο σε μέλος από Θεσσαλονίκη, χέρι με χέρι (για να δω τα χέρια που θα τη χρησιμοποιήσουν και γιατί φοβάμαι το φακό για αποστολή), με μοναδικούς όρους να την προσέχει (μην την καταστρέψει, το ίδιο και τον φακό) και να την επιστρέψει αν:
1. Χαλάσει (που είναι λογικό να συμβεί μετά από τόσα χρόνια)
2. Δεν τη χρειάζεται/θέλει πλέον
3. Ξυπνήσω ένα βράδυ από εφιάλτη, ιδρωμένος και λαχανιασμένος, και συνειδητοποιήσω πόσο λάθος έκανα που την άφησα να φύγει :rofl:

Για χαρακτηριστικά εδώ:
https://www.dpreview.com/products/nikon ... ifications
Με εξαίρεση τα είδη ανάγκης:
- Δε χαρίζω σε μέλη που μόνο ζητάνε
- Αποφεύγω να χαρίζω σε μέλη με υπέρβαση ορίων ζήτησης
- Προτιμώ να χαρίζω σε μέλη που μπορούν να παραλάβουν

Υπάρχουν δύο γατούληδες στο σπίτι
Αποστολές με BoxNow λόγω έλλειψης χρόνου

Η συλλογή που (νόμιζα ότι δεν) έχω από φωτογραφικές μηχανές

ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ. Stay tuned...

regent
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς

[ΔΑΝΕΙΖΩ] Re: Φωτογραφική μηχανή Nikon D70

Δημοσίευση από regent » 11 Νοέμ 2025, 23:16

Καλησπέρα.
Και μόνο η σκέψη πως είναι καλύτερα να δανείσετε την συγκεκριμένη φωτογραφική μηχανή για να χρησιμοποιηθεί από το να μένει στο ράφι νομίζω πως περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο την προσφορά του συγκεκριμένου ιστότοπου, που βέβαια παίρνει υπόσταση μέσα από τις ενέργειες των μελών του.
Με την ευκαιρία λοιπόν του συγκεκριμένου νήματος θα ήθελα να σας δώσω συγχαρητήρια για την συμμετοχή σας.
Καλή συνέχεια.

ΥΓ> Δεν χρειάζομαι προς το παρόν την φωτογραφική μηχανή.
ΥΓ2> Για να μην υπάρξει κάποια παρανόηση, δεν είμαι μέλος κάποιας διαχειριστικής ομάδας, αλλά ως θαμώνας αυτού του forum για πάνω από 15 χρόνια το νιώθω και λίγο "δικό μου".
Ποιο είναι το αντικείμενο που πήρατε από το site και το χαρήκατε/χρησιμοποιήσατε πιο πολύ;

ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Οι χρήστες που λαμβάνουν από εμένα αντικείμενα αποδέχονται αυτόματα τον μοναδικό όρο, τα αντικείμενα αυτά να επαναχαρίζονται όταν δεν χρησιμοποιούνται πια ή/και να ανακυκλώνονται όταν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους.

Άβαταρ μέλους
Demetrios
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Άντρας
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Demetrios » 13 Νοέμ 2025, 09:20

Καλημέρα σας, συγχαρητήρια για την σοφή απόφαση που λάβατε.

Δεν ενδιαφέρομαι, απλά ήθελα να πω ότι η D70 (η οποία έχει 6.1 MP) είναι καλύτερη από μία σύγχρονη compact στα 20 MP (εξαιρώντας τα πλεονεκτήματα μίας DSLR). Και αυτό διότι με upscaling για εκτύπωση σε διάσταση Α3 @ 300 DPI, η D70 (με έναν καλό φακό και σωστή επεξεργασία) παράγει καλύτερα αποτελέσματα από τη δεύτερη.

Και γιατί αυτό; Διότι πολύ απλά τα Lp/ph της πρώτης είναι περίπου ~1800, ενώ της δεύτερης ~1250.

O πολύς κόσμος νομίζει ότι τα Megapixels είναι μονάδα μέτρησης της ανάλυσης, ενώ δεν είναι. Τα Megapixels είναι μονάδα μέτρησης της πραγματικής λεπτομέρειας. Μονάδα της πραγματικής ανάλυσης είναι τα Lp/ph.

Επίσης η δεύτερη μπορεί άνετα να εκτυπώσει native σε μέγεθος A3 @ 300 DPI. Όμως λόγω μικρού αισθητήρα, φακού και χαμηλού MTF, η εικόνα είναι συχνά πιο «μαλακή» και με θόρυβο, ειδικά σε ISO πάνω από 200.

Καλή συνέχεια,
Demetrios
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Συλλογές: Σημειώσεις:
  • Διατηρώ αναμονή 24+ ωρών πριν απαντήσω σε αγγελία μου.
  • Πιθανή προτεραιότητα σε όποιον/α δηλώνει στο thread ότι μπορεί να παραλάβει από Γκύζη (κοντά στο Μετρό Αμπελοκήπων).
  • Aποστολή δέματος με Box Now, ΕΛΤΑ ή Courier της επιλογής σας.

meletiadis
VIP Member
VIP Member
Δήμος - Κοινότητα: Θέρμης Θεσσαλονίκης
Παπούτσι: 45
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Paypal
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από meletiadis » 13 Νοέμ 2025, 21:50

παντα ήθελα μια (d) slr. θα ηθελα να την δοκιμάσω. εχω λιγες γνώσεις αλλά πολυ ενδιαφέρον.

ptr
VIP Member
VIP Member
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Ζευγάρι
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από ptr » 14 Νοέμ 2025, 18:38

Πήρα λοιπόν μπαταρία. Όλα φαίνεται να λειτουργούν κανονικά. Λίγο με την κάρτα ζορίστηκε, αλλά ΟΚ, τη διάβασε (τελικά λάθος θυμόμουν, γράφει 591 φωτογραφίες για την 2GB, αλλά στην πραγματικότητα χωράει περισσότερες). Βρήκα και τη δεύτερη κάρτα που είχα, 4GB, αλλά αυτή εξ αρχής είχε προβλήματα (είχε θέματα η Nikon με τις 4άρες, οπότε είναι λίγο κορώνα-γράμματα, να έχεις βγάλει μερικές εκατοντάδες φωτογραφίες, να έχεις να βγάλεις άλλες τόσες και η μηχανή να σου λέει ότι πρέπει να κάνεις format την κάρτα... :yikes: )

Βρήκα και τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξα, την πρώτη μέρα που την πήρα. Αποθηκευμένη σε φάκελο με όνομα Day One, η φωτογραφία νούμερο 1, εγώ στον καθρέφτη.
Τράβηξα μερικές και σήμερα. Αποθηκευμένη σε φάκελο με όνομα Day Seven Thousand Four Hundred and Twenty-Eight, η φωτογραφία 20199, εγώ στον καθρέφτη. Άλλος καθρέφτης, άλλο σπίτι, άλλος εγώ...
meletiadis έγραψε:
13 Νοέμ 2025, 21:50
παντα ήθελα μια (d) slr. θα ηθελα να την δοκιμάσω. εχω λιγες γνώσεις αλλά πολυ ενδιαφέρον.
Δική σου. Όπως έγραψα και στο πρώτο post, μπορεί να γίνει εργαλείο εκμάθησης. Στην αρχή μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, οπότε καλό είναι να έχεις και τις οδηγίες χρήσης: https://downloadcenter.nikonimglib.com/ ... 4/D70.html
Σου στέλνω pm για συνεννόηση
Με εξαίρεση τα είδη ανάγκης:
- Δε χαρίζω σε μέλη που μόνο ζητάνε
- Αποφεύγω να χαρίζω σε μέλη με υπέρβαση ορίων ζήτησης
- Προτιμώ να χαρίζω σε μέλη που μπορούν να παραλάβουν

Υπάρχουν δύο γατούληδες στο σπίτι
Αποστολές με BoxNow λόγω έλλειψης χρόνου

Η συλλογή που (νόμιζα ότι δεν) έχω από φωτογραφικές μηχανές

ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ. Stay tuned...

meletiadis
VIP Member
VIP Member
Δήμος - Κοινότητα: Θέρμης Θεσσαλονίκης
Παπούτσι: 45
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Paypal
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από meletiadis » 20 Νοέμ 2025, 22:29