[ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ] Εξοπλισμό για ψηφιοποίηση βιντεοκασέτας

Εδώ μπορείτε να δανείσετε ή να ζητήσετε να σας δανείσουν κάτι (μόνο για πιστοποιημένα μέλη) με την υποχρέωση να το επιστρέψετε
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Κανόνες δανεισμού:
1) Ξεκινάμε τον τίτλο επιλέγοντας το πρόθεμα [ΔΑΝΕΙΖΩ] ή [ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ] τάδε, και στο θέμα γράφουμε λεπτομέρειες !
2) Γράφουμε όσο πιο ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ γίνεται την αγγελία μας, για το τι δανείζουμε/θέλουμε και για πόσο καιρό
3) ΜΟΝΟ τα πιστοποιημένα μέλη μπορούν να ζητήσουν γιατί αλλιώς μπορεί να εξαφανιστεί το μέλος που πήρε το αντικείμενο!
4) Επιστρέφετε το αντικείμενο ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΑΤΕ!
5) Απαντάμε ευγενικά, άμεσα και είμαστε συνεπείς στα ραντεβού!
6) Όλα τα έξοδα αποστολής και επιστροφής βαρύνουν αυτόν που δανείζεται
7) Οταν το πάρουμε ποστάρουμε και ευχαριστούμε/αξιολογούμε το μέλος
8) ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ την αγγελία που ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ όταν ολοκληρωθεί και η επιστροφή
9) Απαγορεύεται ΡΗΤΑ οποιαδήποτε εμπορική χρήση των ειδών που δανείζονται .
ΔΙΑΒΑΣΤΕ τους ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ !
Το Xariseto.Gr ΔΕΝ φέρει ουδεμία ευθύνη για τις συναλλαγές!
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
0Χρυσάνθη0
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Πετρουπόλεως Αττικής
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ] Εξοπλισμό για ψηφιοποίηση βιντεοκασέτας

Δημοσίευση από 0Χρυσάνθη0 » 18 Ιουν 2026, 03:26

Καλησπέρα σε όλους!

Έχω κάμποσες κασέτες 8mm/Hi8 τις οποίες θα ήθελα να περάσω στον υπολογιστή (ξέρω ότι γίνονται και επαγγελματικές ψηφιοποιήσεις αλλά αυτή τη στιγμή θα ήθελα να το επιχειρήσω η ίδια).

Από την έρευνα που έκανα στο διαδίκτυο κατέληξα ότι μάλλον χρειάζομαι ένα καλό usb video grabber/capture. Αν υπάρχει κάποιος που έχει γνώση, έχει πειραματιστεί, έχει βγάλει ένα αξιοπρεπές αποτέλεσμα και διαθέτει μια τέτοια συσκευή και θα μπορούσε θα μου τη δανείσει, θα το εκτιμούσα πάρα πολύ.

Επίσης, καλοδεχούμενη και οποιαδήποτε επιπλέον σύσταση ή εναλλακτική λύση.

Messenger
Platinum Member
Platinum Member
37 42
Δήμος - Κοινότητα: Παπάγου Αττικής
Φύλο: Άντρας
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ ΝΑ ΔΑΝΕΙΣΤΩ] Re: Εξοπλισμό για ψηφιοποίηση βιντεοκασέτας

Δημοσίευση από Messenger » 18 Ιουν 2026, 10:03

To ίδιο ψάχνω κι εγώ: Να ψηφιοποιήσω βιντεοταινίες VHS πολύ αγαπητού φίλου που μας άφησε. Έχω το VHS Player Sony που λειτουργεί άψογα καθώς και το adaptor από SCART σε analog video out (κίτρινο), audio out (L+R). Κάπου είχα και το USB Video+audio grabber και δούλευε ικανοποιητικά αλλά δεν μπορώ να το βρώ (ίσως και να το έχω χαρίσει). Βρήκα αυτό το φτηνό αλλά μάλλον δεν θα έχει ικανοποοητικό αποτέλεσμα:

https://kinghome.gr/video-recorders/205 ... stprice.gr

Αυτό που είχα κόστιζε γύρω στα 45-50 ευρώ.

Το VHS έχει πλεγμένη (interlaced) εικόνα. Αυτά τα φθηνά στικάκια, αντί να ενώσουν σωστά τα ημίπεδα της εικόνας, συνήθως «πετάνε» το μισό σήμα και διπλασιάζουν το άλλο μισό (fake progressive). Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η εικόνα να χάνει σε ευκρίνεια, να φαίνεται πιο «θολή» ή να κάνει «σκαλοπάτια» (artifacts) στην κίνηση. Επίσης έχουν προβλήματα με τον συγχρονισμό ήχου/εικόνας: Πολύ συχνά σε αυτά τα generic USB 2.0 στικάκια, αν η βιντεοκασέτα έχει έστω και λίγο «χιόνι» ή αλλοιώσεις (dropouts), το στικάκι χάνει καρέ (dropped frames) με αποτέλεσμα μετά από μερικά λεπτά ο ήχος να μην συμβαδίζει με την εικόνα.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Επειδή δεν εχω χρόνο για να φτιάξω μια συγκεντρωτική αγγελια παρακαλώ πατήστε το κουμπάκι "ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ" και στείλτε μου πμ για όσα ενδιαφέρεστε για τα οποία δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον, ώστε να τα βάλω σε μία αγγελία και να τα πάρετε με 1 ευχαριστώ

Άβαταρ μέλους
echelon2011
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από echelon2011 » 18 Ιουν 2026, 16:26

Θα μπορούσατε να κάνετε και ψηφιοποίηση αν βρείτε μια δεύτερη βιντεοκάμερα που να έχει av in. Αρκεί η βιντεοκάμερα να γράφει σε σκληρό δίσκο ή sd.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος echelon2011 την 18 Ιουν 2026, 23:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
zakmackraken
VIP Member
VIP Member
Μπλούζα: XL
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από zakmackraken » 18 Ιουν 2026, 22:20

Ξεκινάμε απο την βνασική ερώτηση, έχετε την βίντεο κάμερα;

Άβαταρ μέλους
0Χρυσάνθη0
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από 0Χρυσάνθη0 » 20 Ιουν 2026, 07:18

Messenger

Ναι, μάλλον κάτι σαν αυτό που είχατε θα ήταν ιδανικό για μια πρώτη δοκιμή. Αυτό με το interlaced το διάβασα και γι' αυτό και δεν ασχολήθηκα καν με την πιο εύκολη και φθηνή λύση.

zakmackraken
Ναι, έχω τη βιντεοκάμερα. Είναι μια Sony.

echelon2011
Αυτή την μέθοδο δεν την διάβασα κάπου, μπορεί βέβαια να μην έχω και την κατάλληλη βιντεοκάμερα.

Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από polvar » 21 Ιουν 2026, 12:49

Εγώ θα πρότεινα να βρείτε κάποια παλιά καλή κάρτα σύλληψης video τύπου pinnacle σε PCI οι οποίες είναι δοκιμασμένες για την απόδοση τους, δεν χρειάζονται ισχυρό επεξεργαστή ούτε γρήγορο USB αλλά δουλεύουν και με παλιά desktop μηχανήματα και να κάνετε τη δουλειά σας σωστά. Βέβαια λόγω της τεχνολογίας τους οι περισσότερες δεν μπορούν να κάνουν σύλληψη σε HD

Άβαταρ μέλους
0Χρυσάνθη0
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από 0Χρυσάνθη0 » 21 Ιουν 2026, 18:57

polvar έγραψε:
21 Ιουν 2026, 12:49
Εγώ θα πρότεινα να βρείτε κάποια παλιά καλή κάρτα σύλληψης video τύπου pinnacle σε PCI οι οποίες είναι δοκιμασμένες για την απόδοση τους, δεν χρειάζονται ισχυρό επεξεργαστή ούτε γρήγορο USB αλλά δουλεύουν και με παλιά desktop μηχανήματα και να κάνετε τη δουλειά σας σωστά. Βέβαια λόγω της τεχνολογίας τους οι περισσότερες δεν μπορούν να κάνουν σύλληψη σε HD
Για όλα αυτά τα πιο παλιάς τεχνολογίας δεν έχω τα κατάλληλα εργαλεία. Έχω ένα laptop με windows 11. Και ούτε αυτό ούτε η sony έχουν θύρες firewire(που οι περισσότεροι προτείνουν) ούτε θύρες thunderbolt, για πιο ποιοτικό αποτέλεσμα κτλ. Όσο πιο πολύ το ψάχνω τόσο πιο δύσκολο μου φαίνεται, κυρίως γιατί είναι τα διάφορα πράγματα που πρέπει να βρω, να πάρω, να δοκιμάσω κτλ. Κάτι σαν αυτό που λέτε αλλά που να είναι και για windows 11 ή σαν αυτό που είχε το μέλος messenger πιθανότατα να είναι οκ προς το παρόν. Απλώς δεν έχω ιδέα πιο είναι το πιο αξιόπιστο από τα πιο νέας τεχνολογίας.

Άβαταρ μέλους
Αεναος
Diamond Member
Diamond Member
54 56
Φύλο: Οικογένεια
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Αεναος » 22 Ιουν 2026, 18:08

Έκανα μια αναζήτηση και βρήκα αυτό.
https://www.amazon.com/Converter-Record ... B0D8XGYZ8L
Δεν ξέρω την ποιότητα της δουλειάς που κάνει.
Έχει πολλές και καλές κριτικές από ότι είδα.
Edit
Από ένα βιντεο που ειδα δείχνει να κάνει εξαιρετική δουλειά
Αλλά έχει περιορισμένη χρήση γιατί μόλις ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση δεν έχει άλλες προοπτικές
Ίσως η επαναπωληση του είναι το επόμενο βήμα
Δεν γνωρίζω αν οι όροι επιτρέπουν δανεισμό με εγγύηση.

Απάντηση

Επιστροφή στο “ΔΑΝΕΙΖΩ”