Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσεις

Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, Σχόλια, Προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, σχόλια, προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Poudim
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2216
Εγγραφή: 29 Μάιος 2014, 10:03
Νομός κατοικίας: Ν. Μεσσηνίας
Δήμος - Κοινότητα: Λεύκτρου Μεσσηνίας
Φύλο: Άντρας
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσεις

Δημοσίευση από Poudim » 18 Φεβ 2015, 09:37

Ανασκόπηση και προτάσεις προς τους συντονιστές :
Μετά από 9μηνη θητεία ως μέλος της ιστοσελίδας , 12 αποστολές , 16 παραλαβές και άπειρες ώρες σερφάρισμα , δικαιούμαι , ίσως και να υποχρεούμαι να εκφράσω τις απόψεις μου . Από τις παραλαβές μου ρουχισμού 7 πήγαν στα σκουπίδια , 3 επί πλέον είχαν απαράδεκτη συσκευασία (τσαπατσουλιά , φτήνεια , ανοησία του αποστολέα , δεν ξέρω πώς να την χαρακτηρίσω) , η οποία όμως επέφερε πρόβλημα στο αντικείμενο , 4 παραλαβές ήτανε σύμφωνες(σχεδόν) με την αγγελία και μόνον 2 ήταν άψογες . Τα ατομικά μου στατιστικά ίσως δεν έχουν αξία , έγραψα όμως δημοσίως τις απόψεις μου σε μερικά μέλη , τών οποίων τα χαριζόμενα θάπρεπε να πάνε στους κάδους απορριμμάτων . Το σύνθημα του site «Μην το πετάς , χάρισέ το...» νομίζω ότι πρέπει να διαμορφωθεί σε «Άν δεν είναι για τα σκουπίδια , μην το πετάς , χάρισέ το...».
(1) Επιμένω όταν βάζεις ευχαριστώ , να αξιολογείς υποχρεωτικά το αντικείμενο που παρέλαβες , σε σχέση με το αναμενόμενο από την περιγραφή της αγγελίας . ΜΟΝΟΝ η αξιολόγηση των παραλαμβανομένων μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση . Στην αξιολόγηση πρέπει να λαμβάνεται υπ’όψιν ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ και η συσκευασία .

(2) Αντί να ζητάτε «να σας κεράσουν έναν καφέ» προτείνω 1,50€ υποχρεωτική συμμετοχή/πίστωση στο xariseto , μετά από πχ 5 παραλαβές , επί ποινή αποκλεισμού . Νομίζω ότι είναι δίκαιο και ότι το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει .

(3) Θεωρώ(διορθώστε με) ότι πέραν του 80% των αγγελιών/χαρίζω , αφορά μωρουδιακά , γυναικεία & ανδρικά ρούχα , καθώς και πάμπολλες άχρηστες σαχλαμάρες . Τα προσωπικά μου στατιστικά λένε ότι , περισσότερα από τα μισά από τα προηγούμενα είναι για πέταμα . Τα ρούχα πρέπει να είναι είτε ολοκαίνουργια , είτε ελαφρώς μεταχειρισμένα , αλλιώς να απαγορεύεται η προσφορά επί ποινή αποκλεισμού . Η δε περιγραφή πρέπει να είναι λεπτομερέστατη , με αναγραφή των ελαττωμάτων , έστω κι αν υπάρχει φωτογραφία . Το xariseto ΔΕΝ είναι πτωχοκομείο , ούτε πρέπει να αφεθεί να εξελιχθεί σε κάτι τέτοιο . Το ότι δεν παραπονούνται άλλα μέλη δεν σημαίνει ότι έχω άδικό . Ο κόσμος σπάνια εκφράζει τις απόψεις του και δεί γραπτώς . ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ ΤΟ xariseto , θα βοηθήσει στην μακροημέρευσή του !

(4) Επαναφέρω το θέμα του «ζήτουλα» και προτείνω αντι χαρακτηρισμών την αρνητική βαθμολόγηση , η οποία μετά την συλλογή αρνητικών πόντων να οδηγεί σε αποκλεισμό . Θα χαρώ αν συμβάλω έστω και ελάχιστα στην βελτίωση της ιστοσελίδας . Ευχαριστώ για τον χρόνο σας .
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Χαρίζω φυτά κάππαρης

Έχω web-banking μόνον στην Πειραιώς . Σε άλλες Τράπεζες πιστώνω το Α' 10ήμερο κάθε 2μήνου , ή 3μήνου . Εξαρτάται από τι εργασίες προκύπτουν και πότε πρέπει να ολοκληρωθούν . Το ίδιο ισχύει και για την ταχυδρόμηση αντικειμένων μέσω ΕΛΤΑ .
Η προσεγμένη , ευπαρουσίαστη και ασφαλής συσκευασία του αντικειμένου που χαρίζουμε , δείχνει ΠΡΩΤΟΝ ότι δεν τόχουμε για τα σκουπίδια και ΔΕΥΤΕΡΟΝ ότι σεβόμαστε τον παραλήπτη !


skarlet74
Diamond Member
Diamond Member
50 53
Δημοσιεύσεις: 629
Εγγραφή: 22 Σεπ 2014, 12:55
Νομός κατοικίας: Ν. Σερρών
Δήμος - Κοινότητα: Σιδηροκάστρου Σερρών
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 37
Μπλούζα: S
Τραπ. λογ/σμός: Paypal
Επικοινωνία:

Re: ΕΔΩ Βοηθεια !

Δημοσίευση από skarlet74 » 18 Φεβ 2015, 09:52

Καλημερα. Συμφωνω με την πρωτη προταση του προλαλησαντα.

Χρωσταω στο μελος Βασιλικη Τσιτ 0.87 απο διαφορα στη χρεωση αποστολης
Θα στειλω σε :

Εχω paypal.

Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 31301
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009, 12:30
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Τοποθεσία: Τούμπα
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από polvar » 18 Φεβ 2015, 14:01

Επαναλαμβάνουμε/υπενθυμίζουμε ότι όταν ένα αντικείμενο είναι άχρηστο δεν βάζουμε 'ευχαριστώ' και το λέμε δημόσια και κανονίζουμε την επιστροφή του με έξοδα του χαρίζοντα. Δεν πρέπει να διακινούνται άχρηστα αντικείμενα στο site παρά μόνο αν αυτός που το παίρνει το θέλει εν γνώσει του προκειμένου να το χρησιμοποιήσει για ανταλλακτικά (ή συλλογή).

Το ίδιο ισχύει για αντικείμενα "Αγνωστης λειτουργικότητας", αν αποδειχτούν μη λειτουργικά δεν μπαίνει 'ευχαριστώ' και κανονίζεται αν θα επιστραφούν ή θα απορριφθούν.

Επίσης όταν ένα αντικείμενο δεν είναι σύμφωνο με την περιγραφή του, φωτογραφίζεται το πρόβλημα, επιστρέφεται και δεν μπαίνει 'ευχαριστώ'. (Εδώ όμως να πούμε ότι αντικείμενα που είναι σύμφωνα με την περιγραφή τους και απλά δεν μας κάνουν, τα κρατάμε, πατάμε το 'ευχαριστώ' και τα ξαναχαρίζουμε).

Τέλος τα ρούχα, οφείλουν να ειναι σε πολύ καλή κατάσταση και πλυμένα.
Αλλιώς προσβάλλεται πολύ άσχημα το μέλος που τα παίρνει.


Επομένως ρούχα που ήταν για τα σκουπίδια έπρεπε να μην πατήσετε το 'ευχαριστώ', να γράψετε δημόσια την κατάσταση τους και μετά να συνεννοηθείτε με τον χαρίζοντα για την επιστροφή ή την απόρριψη τους

Οσον αφορά την αρνητική βαθμολόγηση, έχει προταθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό αλλά η υπάρχουσα πλατφόρμα δεν το επιτρέπει παρά μόνο με παρέμβαση προγραμματιστή ο οποίος δεν έχει βρεθει μέχρι τώρα παρά τη ζήτηση

Ακόμα όμως κι αν την επέτρεπε, θα έπρεπε σε κάθε περίπτωση να αιτιολογηθεί και να αποδειχτεί. Το ίδιο ζητάμε και τώρα: τα μέλη να επισημαίνουν και να αποδεικνύουν με φωτογραφίες το αντικείμενο που είναι χαλασμένο ή μη συμφωνο με την περιγραφή.
Αν δεν το κάνουν, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Άβαταρ μέλους
ΜΑΡΑΚΙ!
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 5506
Εγγραφή: 13 Ιούλ 2013, 17:57
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 38
Μπλούζα: M
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από ΜΑΡΑΚΙ! » 18 Φεβ 2015, 16:04

Από προσωπική μου εμπειρία , πάνω από 1 χρόνο μέλος στο xariseto.gr έχω παραλάβει και έχω παραδώσει αρκετά αντικείμενα όπως φαίνεται και στα στατιστικά μου. Θα ήθελα ναι δηλώσω λοιπόν, όπως καλό θα ήταν να κάνουν και άλλα μέλη σύμφωνα με τη γνώμη μου, πως τα ποσοστά αντικειμένων που παρέλαβα και δεν ήταν πρέπων ή ανταποκρίνονταν σε παραπλανητική αγγελία, ανέρχονται ΚΑΤΩ ΑΠΟ 10% και αυτό κάποιες φορές από δική μου απροσεξία ( πχ ζήτησα από αγγελία που δεν είχε πλήρη περιγραφή για την κατάσταση).
Άλλωστε όπως αναφέρει και ο συντονιστής, προς συμόρφωση αυτών που το πράττουν, δε πατάμε το ευχαριστώ και το αναφέρουμε στην αγγελία ώστε να γνωστοποιείτε και στα υπόλοιπα μέλη και να απομονώνεται σιγά σιγά το μέλος. Δε γνωρίζω τι συναλλαγές έχει το μέλος που κάνει την ανασκόπηση και ούτε έχω τη διάθεση αντιπαράθεσης , άλλωστε μπορεί να έτυχε, αλλά με την αναφορά του θα ήταν άδικο για πολλά σωστά μέλη αλλά κυρίως για την προσπάθεια όσων διατηρούν το site να δοθεί η εντύπωση στον οποιοδήποτε πως το 50% και άνω των αντικειμένων που διακινούνται είναι για τα σκουπίδια. Υποβαθμίζεται έτσι η προσπάθεια όλων όσων το απαρτίζουν.
Για το λόγο αυτό λοιπόν επανέρχομαι στην ουσία της δικής μου παρέμβασης, ως ενεργό μέλος πάνω από έτος...

Τα αντικείμενα που παρέλαβα και ήταν απρεπές, ήταν κάτω του 10% και κάποιες φορές από δική μου απροσεξία ( δεν είχε πλήρη περιγραφή κατάστασης και παρά ταύτα ζήτησα ). Τα ρούχα κατά 90% ήταν πλυμένα και περιποιημένα και η συνεργασία μου με τα περισσότερα μέλη επίσης 90% ήταν άψογη. Ας είμαστε λοιπόν και λίγο προσεκτικοί.
Παντού υπάρχουν μαύρα πρόβατα και στο χέρι μας είναι να τα απομονώνουμε και να μη σιωπούμε.
Θα συμφωνήσω μόνο στο ότι μεγάλο ποσοστό αντικειμένων, ανταποκρίνονται σε ανάγκες παιδιών. Αυτό είναι φυσιολογικότατο και ευνοεί πάρα πολύ τις οικογένειες. Όσοι λοιπόν θέλουν λαπτοπ, i-phone, i-pat κτλ.τελευταίας τεχνολογίας βρίσκονται σε λάθος μέρος.
Ευχαριστώ για το χρόνο σας....
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
Προτιμώ να στέλνω ομαδικά, αν κάποιος βιάζετε ας με ενημερώσει. Ευχαριστώ.

''Το ένα χέρι νίβει το άλλο και τα δυο το πρόσωπο''ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ XARISETO.GR
χρωστάω: freemaster- 0.34.

Demetrios
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 1153
Εγγραφή: 18 Αύγ 2011, 22:29
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Άντρας
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από Demetrios » 19 Φεβ 2015, 13:46

Καλησπέρα σε όλους/ες,

Θεωρώ πολύ καλή την ιδέα της βαθμολόγησης των προσφερομένων (feedback). Η συσκευασία, η κατάσταση του αντικειμένου και η παράδοσή του αποτελούν στοιχεία αξιολόγησης.

Η υλοποίηση μπορεί να επιτευχθεί με τη χρήση της δημοσκόπησης η οποία παρέχεται κατά τη δημιουργία ή επεξεργασία ενός topic.

Εφάρμοσα δοκιμαστικά τη λειτουργία αξιολόγησης στο εξής topic και αν υπάρχει η συναίνεση του διαχειριστή, σκοπεύω να υιοθετήσω τη διαδικαδία αυτή.

Ευχαριστώ,
Demetrios

Phenom
Gold Member
Gold Member
5 12
Δημοσιεύσεις: 85
Εγγραφή: 09 Δεκ 2014, 11:45
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Παλλήνης Αττικής
Φύλο: Άντρας
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από Phenom » 19 Φεβ 2015, 15:06

Τώρα αν αρχίσουμε να αναλύουμε την τοποθέτηση του δημιουργού (του τοπικ) θα χαθούμε στη μετάφραση. Συμφωνω πολύ με τις απόψεις, ειδικά με τα σημεία περι διαπόμπευσης αλλα και αντικειμένων (που είπα δεν θα αναλύσουμε ;))
Αποκλειστικά μόνο Αττική, μόνο χέρι με χέρι :)

ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Η συλλογή μου με Lucky Strike Collectibles

Άβαταρ μέλους
Λίτσα Γιούτη
Diamond Member
Diamond Member
41 37
Δημοσιεύσεις: 746
Εγγραφή: 03 Δεκ 2014, 00:49
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 39
Μπλούζα: L
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από Λίτσα Γιούτη » 28 Μαρ 2015, 17:36

παιδιά εγώ πηρα μια ζυγαριά που έλεγε οτι είναι άψογη λειτουργικά αλλά λείπει το τζαμάκι .. που δεν με ενδιέφερε ... και όχι μόνο δεν δούλευε αλλά ήταν πλαστικοχάρτινη ... απλά δεν ήθελα να δώσω έκταση γιατί ο κύριος ήταν πολύ εντάξει στην ώρα του.. παρ όλα αυτά την πέταξα .. δεν ξέρω τί κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση ...
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Η Ευγένεια και η Ειλικρίνεια πάντα με κερδίζει.

Δίνω προτεραιότητα σε ανθρώπους με θέματα υγείας!

υγ- Δεν μπορώ τις κλάψες ... τύπου "είμαι άνεργη με 15 παιδιά, το έχει ανάγκη ο αντρούλης μου να το κανει δώρο στον προπάππου του προπάππου του παππού του που είναι ετοιμοθάνατος κτλ κτλ"

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ XARISETO.GR

Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 31301
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009, 12:30
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Τοποθεσία: Τούμπα
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από polvar » 28 Μαρ 2015, 17:58

Θα έπρεπε να το αναφέρετε στην αγγελία εκείνη και να μην πατήσετε το 'ευχαριστώ'. Τώρα μετά από 1,5 μήνα σχεδόν, δεν γίνεται τίποτα.

(σχετικός κανόνας στο https://www.xariseto.gr/viewtopic.php?f=2&t=122858
11. Όταν παραλάβετε και πατήσετε το 'ευχαριστώ' σημαίνει ότι ελέγξατε το αντικείμενο και αποδεχτήκατε την κατάσταση του. Δεν μπορούμε να δεχτούμε έγερση θέματος ελαττωματικού αντικειμένου εκ των υστέρων, ιδιαίτερα όταν η αγγελία έχει μπει στο αρχείο.
)

Άβαταρ μέλους
Λίτσα Γιούτη
Diamond Member
Diamond Member
41 37
Δημοσιεύσεις: 746
Εγγραφή: 03 Δεκ 2014, 00:49
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 39
Μπλούζα: L
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από Λίτσα Γιούτη » 28 Μαρ 2015, 23:33

Καλέ μου πολβάρ δεν θελω να κάνω κάτι τέτοιο τώρα που πέρασε καιρός, απλά θα ήθελα να ξέρω αν μου ξανατύχει τι πρέπει να κάνω...

Επίσης σε ένα τελευταίο βιβλίο που υποτείθεται θα μου αποστέλονταν έξοδα αποστολής σε φάκελο, δεν ληφθησαν ποτέ ενώ το βιβλίο στάλθηκε .. και ούτε ευχαριστώ έλαβα αλλά ούτε τα χρήματά μου πήρα.. μαθήματα είναι αυτά. απλά θέλω να σας πω οτι δεν μίλησα όπως πολλοί άλλοι. ;)
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Η Ευγένεια και η Ειλικρίνεια πάντα με κερδίζει.

Δίνω προτεραιότητα σε ανθρώπους με θέματα υγείας!

υγ- Δεν μπορώ τις κλάψες ... τύπου "είμαι άνεργη με 15 παιδιά, το έχει ανάγκη ο αντρούλης μου να το κανει δώρο στον προπάππου του προπάππου του παππού του που είναι ετοιμοθάνατος κτλ κτλ"

ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ XARISETO.GR

Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 31301
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009, 12:30
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Τοποθεσία: Τούμπα
Επικοινωνία:

Re: Ανασκόπηση της παρουσίας μου στο xariseto.gr και προτάσε

Δημοσίευση από polvar » 29 Μαρ 2015, 12:37

Κακώς!
Αυτά τα αναφέρουμε δημόσια ή με πμ σε συντονιστή ή πατώντας το κουμπί "Αναφορα" (ανάποδο τρίγωνο με ένα θαυμαστικό)
Πείτε ποια είναι η αγγελία για να το δούμε
Και φυσικά δεν πρέπει να στέλνουμε χωρίς να μας έχουν δώσει τα χρήματα πριν

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολιασμός και ιδέες”