Ιδέες για ευρύτερη διάδοση της κοινότητας (ΧΑΡΙΣΕΤΟ)-Περιβαλλοντική συνείδηση

Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, Σχόλια, Προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, σχόλια, προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
telismush
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 3154
Εγγραφή: 13 Μάιος 2011, 22:18
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θέρμης Θεσσαλονίκης
Φύλο: Ζευγάρι
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Ιδέες για ευρύτερη διάδοση της κοινότητας (ΧΑΡΙΣΕΤΟ)-Περιβαλλοντική συνείδηση

Δημοσίευση από telismush » 23 Ιουν 2018, 01:47

Καλησπερίζω την κοινότητα! Όπως είναι γνωστό πολλές φορές καταλήγουν "πολύτιμα" αντικείμενα στους κάδους απορριμμάτων κάτι που σαν αποτέλεσμα έχει την μακροπρόθεσμη μόλυνση του περιβάλλοντος. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί πολλά άτομα δεν γνωρίζουν την κοινότητα του ΧΑΡΙΣΕΤΟ είτε δεν γνωρίζουν τα σημεία ανακύκλωσης ή απλώς δεν έχουν ευαισθητοποιηθεί για να το επιχειρήσουν.
Ένας τρόπος λοιπόν για να αποτρέψουμε την πορεία της ρύπανσης σε ένα ποσοστό, είναι να συνεισφέρουμε στην διάδοση της κοινότητας του ΧΑΡΙΣΕΤΟ.
Οι πιο γνωστές μέθοδοι μέχρι σήμερα είναι είτε παροτρίνοντας τους γνωστούς μας να συμμετάσχουν στην κοινότητα, είτε ενημερώνοτας μέσω κάποιας εκδήλωσης όπως παραδειγματικά έχει κάνει μέλος εδώ μέσα καθώς και με αφισοκόλληση ή ενημέρωση από τα ΜΜΕ όπως γινόταν στο παρελθόν.
Μία άλλη καλή ιδέα είναι να δημιουργιουθούν ανθεκτικές αυτοκόλλητες κάρτες (εάν γίνεται και αδιαβροχοποιημένες) και να κολληθούν σε κάδους απορριμμάτων είτε και ανακύκλωσης με την αδειοδότηση από τον τοπικό αρμόδιο φορέα σε περίπτωση που χρειάζεται.
Έκτοτε θα δημιουργηθούν μικρές ομάδες ανά περιοχή όπου και θα προχωρούν στην τοποθέτηση των αυτοκόλλητων.
Αυτό μπορεί να εφαρμοστεί και σε βιτρίνες καταστημάτων πάντα με την αδειοδότηση του ιδιοκτήτη (εκτός και αν πρόκειται για το δικό σας! :) )
Εν κατακλείδι με την ενεργή συμμετοχή στην κοινότητα μειώνουμε τα απορρίμματα άρα και την ρύπανση του περιβάλλοντος, διευκολύνουμε το έργο του προσωπικού καθαριότητας του εκάστοτε δήμου και βοηθάμε άτομα που μπορεί να έχουν πραγματική ανάγκη σε μία περίοδο οικονομικής δυσχέρειας.
Φυσικά εάν κάποιο αντικείμενο δεν καταφέρει να βρει νέο ιδιοκτήτη εντός κοινότητας μην ξεχνάμε πως υπάρχει και το ΧΑΡΙΣΟ-ΜΑΓΑΖΟ στην Θεσσαλονίκη καθώς και ιδρύματα που δέχονται μεγάλο ποσοστό αντικειμένων (πχ Εκκλησίες).
Τέλος γενικότερα κάποιοι μπορεί να ισχυριστούν πως δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε χρόνο, είτε θέληση ή κάποιο κοντινό κάδο ανακύκλωσης για να αποφύγουν τον κάδο απορριμμάτων.
Φυσικά και εδώ υπάρχει λύση. Με τις κατάλληλες ενέργειες μπορείτε να κάνετε αίτηση για κάδο ανακύκλωσης σε συνεννόηση με τον αρμόδιο φορέα του δήμου σας.

Εσείς έχετε κάποια άλλη υλοιποιήσιμη ιδέα; Προτείνετέ την!! :D
Λόγο προσωπικών υποχρεώσεων όλες οι παραδόσεις θα πραγματοποιηθούν από Φεβρουάριο, ευχαριστώ για την κατανόηση.

Οι αποστολές διακόπτονται μέχρι νεοτέρας.

#ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ#
Άτομα τα οποία δεν σέβονται τους κανόνες ή δεν είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, είτε έχει παρατηρηθεί να "συνωμοτούν" μεταξύ τους με πμ και τέλος άτομα που δρουν με "δόλιο" τρόπο θα αγνοούνται χωρίς καμία προειδοποίηση.
Τα αντικείμενα που χαρίζω οποιαδήποτε στιγμή υπάρχει η πιθανότητα να δοθούν εκτός κοινότητας.


Άβαταρ μέλους
piano123
Platinum Member
Platinum Member
19 18
Δημοσιεύσεις: 201
Εγγραφή: 26 Μαρ 2018, 23:38
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Χαϊδαρίου Αττικής
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 39
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Re: Ιδέες για ευρύτερη διάδοση της κοινότητας (ΧΑΡΙΣΕΤΟ)-Περιβαλλοντική συνείδηση

Δημοσίευση από piano123 » 07 Αύγ 2019, 21:45

Ωραία ιδέα! Θα πρότεινα να φτιάξουμε ένα σχέδιο μακέτα, κοινό για όλους, σε εκτυπώσιμη μορφή και να μπορεί ο καθένας να τυπώσει τα δικά του για να φα βάλει σε χώρους που θεωρούνται κατάλληλοι.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Είμαι συγγενής με το μέλος Daffodil
Έχω βάλει αντικείμενα προς πώληση στο fb και στο car.gr
Έχω σκυλάκια και γατάκια στο σπίτι
Έχω λογαριασμό ταχυμεταφοράς

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολιασμός και ιδέες”