xariseto στην Γερμανία;;; Ή και παντού!

Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, Σχόλια, Προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, σχόλια, προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
xristinak89
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 4124
Εγγραφή: 28 Φεβ 2009, 10:34
Νομός κατοικίας: Εκτός Ελλάδας
Δήμος - Κοινότητα: ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φύλο: Γυναίκα
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Επικοινωνία:

xariseto στην Γερμανία;;; Ή και παντού!

Δημοσίευση από xristinak89 » 08 Ιουν 2021, 10:32

Καλημερίζω την κοινότητα!

Εδώ και μερικά χρόνια μένω στο εξωτερικό, στην Γερμανία και με στεναχωρεί που δεν μπορώ πλέον να είμαι ενεργό μέλος του xariseto. :{ Εδώ είναι πολύ οργανωμένοι στο θέμα της ανακύκλωσης, σχεδόν κανένας δεν πετάει κάτι που είναι χρήσιμο, αλλά η αλήθεια είναι ότι νιώθω καλύτερα άμα μπορώ να χαρίσω κάτι σε συμπατριώτη μου! :D Επίσης υπάρχουν πράγματα, όπως βιβλία στα ελληνικά, τα οποία δεν μπορούν να χαριστούν εδώ.

Έτσι λοιπόν προσπάθησα να συνεχίσω να χαρίζω εδώ στο σαιτ, αλλά δεν λειτούργησε καλά.
Στην αρχή έφερνα τα πράγματα μόνη μου 2 φορές τον χρόνο που ερχόμουν Ελλάδα, αλλά εκτός από το ότι γέμιζα την βαλίτσα και μετά δεν μπορούσα να έχω τα προσωπικά μου αντικείμενα (στο αεροπλάνο υπάρχει όριο στα κιλά και στις διαστάσεις της βαλίτσας) κάποια μέλη ακύρωναν τις συναντήσεις μας και έτσι αναγκάστηκα να πετάξω κάποια πράγματα που είχα φέρει. Μετά προσπάθησα να στέλνω από εδώ τα δέματα, αλλά είναι πολύ ακριβά από Γερμανία για Ελλάδα και συνήθως δεν συμφέρει.

Μια ιδέα που είχα είναι να προωθηθεί το σαιτ και εδώ στην Γερμανία με αντίστοιχη ομάδα στο fb όπως πχ xariseto stin germania.
Έτσι εάν γίνει και εδώ γνωστό, τότε θα μπορούσαμε οι Έλληνες που ζούμε στην Γερμανία να ανταλλάσσουμε μεταξύ μας πράγματα, μιας και τα μεταφορικά είναι πιο νορμάλ. Μιας και δεν έχω μεγάλη επαφή με το fb για να κάνω αναρτήσεις σε ομάδες, θα μπορούσα να κολλήσω ενημερωτικά αυτοκόλλητα ή χαρτάκια σε διάφορες περιοχές που συχνάζουν Έλληνες, όπως ελληνικά εστιατόρια, σουπερμάρκετ, σύλλογοι….
Επίσης θα μπορούσαν κάποια μέλη να παραλαμβάνουν τα δέματα εδώ στην Γερμανία και να τα φέρνουν Ελλάδα αν τύχει να έχουν άλλον γνωστό τους που να είναι μέλος της κοινότητας.
Ακόμα ίσως βρεθούν άτομα μέλη που να είναι οδηγοί σε φορτηγά μεταφορών (πολύ φαντασία έχω….) και να δεχτούν να παίρνουν μεμονωμένα δέματα από Γερμανία για Ελλάδα με μικρό κόστος.

Δεν ξέρω πόσα από αυτά είναι εφικτά, ούτε πόσα προβλήματα μπορούν να προκύψουν άμα επεκταθεί το xariseto πέρα από τα σύνορα της Ελλάδας, μιας και οι διαχειριστές έχουν ήδη πάρα πολλά να κάνουν και να επιβλέψουν.

Όμως, ίσως υπάρξουν ιδέες και τελικά να δούμε μια μέρα το xariseto.gr να γίνεται μια διεθνής διαδικτυακή ελληνική κοινότητα! Δεν θα ήταν καταπληκτικό;
:poze:


:!: Μένω στο εξωτερικό,άρα όποιος ζητάει από τις αγγελίες μου θα πρέπει να γνωρίζει ότι τα μεταφορικά με DHL είναι τα εξής:

Πακέτο 35 x 25 x 3 cm έως 2 κιλά, 4,90 ευρώ (χωρίς κωδικό αποστολής, μόνο με απόδειξη) - περίπου όσο ένα πολύ χοντρό βιβλίο

Πακέτο με μέγιστο άθροισμα πλευρών 90 cm έως 2 κιλά, 8,90 ευρώ (χωρίς κωδικό, μόνο με απόδειξη) - η πιο καλή επιλογή γενικά

Πακέτο 60 x 30 x 15 cm έως 2 κιλά, 14 ευρώ (με κωδικό)

Πακέτο 120 x 60 x 60 cm έως 5 κιλά, 16 ευρώ (με κωδικό)

**Εάν κάποιος γνωρίζει φτηνότερους τρόπους αποστολής ας με ενημερώσει :mm:--> (Διαθέτω λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα & Paypal)


Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 33206
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009, 12:30
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Τοποθεσία: Τούμπα
Επικοινωνία:

Re: xariseto στην Γερμανία;;; Ή και παντού!

Δημοσίευση από polvar » 08 Ιουν 2021, 20:15

Οποιοσδήποτε από όλο τον κόσμο επιθυμεί να γίνει μέλος του xariseto.gr μπορεί να το κάνει με μια απλή εγγραφή
Από τότε που πλήθυναν οι αγγελίες στο xariseto (πριν το 2009) και αποφασίστηκε να γίνει διαχωρισμός κατά νομους, προστέθηκε χωριστή κατηγορία για την Κύπρο και χωριστή για τις υπολοιπες χωρες (εκτός Ελλάδας και Κύπρου) η οποία βρίσκεται εδώ
Επομένως οποιος κατοικεί στο εξωτερικό και ενδιαφέρεται, μπορεί να γίνει μέλος και να καταχωρήσει την αγγελία του στην κατηγορία αυτή
Εαν αρχίσει να υπάρχει σοβαρή κίνηση στις αγγελίες εκτός Ελλάδας, μπορεί η κατηγορία να χωριστεί σε επιμέρους χώρες/περιοχές κλπ

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολιασμός και ιδέες”