Xariseto Mixtape - Δηλώστε συμμετοχή

Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, Σχόλια, Προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Τι σας άρεσε και τι όχι στο site του XariseTo.Gr. Απόψεις, σχόλια, προτάσεις ή οτιδήποτε πιστεύετε ότι θα ικανοποιήσει τις... επιθυμίες σας!
Άβαταρ μέλους
echelon2011
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Άντρας
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Xariseto Mixtape - Δηλώστε συμμετοχή

Δημοσίευση από echelon2011 » 12 Νοέμ 2025, 00:31

Το σκεφτόμουν από καιρό, και ας ρίξω την ιδέα να δω αν τσιμπήσει κανείς.

Σκεφτόμουν να κάνουμε ένα συλλογικό mixtape, που όσοι θέλουν μπορούν να συμμετέχουν με ένα τραγούδι, σε μια κασέτα που θα στείλουμε ο ένας στον άλλον, θα προσθέσουμε την δική μας εγγραφή στο HiFi μας και θα καταλήξει τέλος σε εμένα για να μοιραστεί σε αντίγραφα σε όλους συμμετείχαν!

Εικόνα

Να πως το σκέφτηκα, και εδώ δέχομαι προτάσεις προς βελτίωση του σχεδίου.
  • Δηλώνει όποιος θέλει συμμετοχή.
  • Διαλέγουμε ένα είδος μουσικής και μια δεκαετία.
  • Διαλέγουμε ένα legacy αποθηκευτικό μέσο που να έχουμε όλοι πρόσβαση. Ιδανικά μια καλή κασέτα ήχου type is.
  • Ξεκινώ εγώ ηχογραφώντας στην κασέτα ένα τραγούδι με Dolby B και το στέλνω με box στον επόμενο, ο οποίος θα προσθέσει ένα δεύτερο τραγούδι, με κριτήριο να ταιριάζει σε ύφος και ποιότητα με το προηγούμενο.
  • Όταν έχουμε ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, παραλαμβάνω πίσω την κασέτα.
  • Στέλνω σε όλους σας δώρο, ένα προσωπικό αναμνηστικό αντίγραφο με χειροποίητο εξώφυλλο.
Τι λέτε;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος echelon2011 την 12 Νοέμ 2025, 14:02, έχει επεξεργασθεί 4 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
echelon2011
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Επικοινωνία:

Re: Xariseto Mixtape - Δηλώστε συμμετοχή

Δημοσίευση από echelon2011 » 12 Νοέμ 2025, 01:24

Και για να κάνουμε μια αρχή, όσοι θέλετε να λάβετε μέρος μπορείτε να επιλέξετε το είδος της μουσικής για το mixtape στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.canva.com/design/DAG4bql9q7 ... harebutton

Άβαταρ μέλους
tolis287
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Ευόσμου Θεσσαλονίκης
Παπούτσι: 43
Μπλούζα: L
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tolis287 » 12 Νοέμ 2025, 02:26

Ωραια ιδεα! Ειμαι μεσα αλλα προς το παρον δεν εχω δυνατοτητα εγγραφης σε κασετα καθως τα 3 κασετοφωνα που εχω θελουν μαλλον λαστιχακια. Θα προσπαθησω να τα αλλαξω σε καποιο. Αν ηταν για minidisc θα ηταν το καλυτερο μου γιατι τα εχω σε λειτουργικη κατασταση ολα σχεδον.
Ψηφισα ηδη. Παντως ειμαι μεσα.

Άβαταρ μέλους
echelon2011
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από echelon2011 » 12 Νοέμ 2025, 02:37

tolis287 έγραψε:
12 Νοέμ 2025, 02:26
Ωραια ιδεα! Ειμαι μεσα αλλα προς το παρον δεν εχω δυνατοτητα εγγραφης σε κασετα καθως τα 3 κασετοφωνα που εχω θελουν μαλλον λαστιχακια. Θα προσπαθησω να τα αλλαξω σε καποιο. Αν ηταν για minidisc θα ηταν το καλυτερο μου γιατι τα εχω σε λειτουργικη κατασταση ολα σχεδον.
Ψηφισα ηδη. Παντως ειμαι μεσα.
Ήξερα οτι θα ήσουν ο πρώτος. Το ΜD θα βόλευε πολύ για να μην πέφτει και η ποιότητα στα αντίγραφα, αλλά αμφιβάλω αν έχουμε συσκευές πάνω από 2-3 μέλη. Μπορούμε να το δούμε όμως ως παράλληλο project, αν μαζευτούμε μερικοί.

Άβαταρ μέλους
giannis-sofia
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Ζευγάρι
Μπλούζα: XL
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από giannis-sofia » 12 Νοέμ 2025, 07:05

Ευχαριστώ πολύ φίλε μου αλλά δεν έχω πλέον κασετόφωνο
Πάντως καλή η ιδέα σου
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΟΥ απο γραμματοσημα-κερματα-χαρτονομισματα
εχω λογαριασμο στην εθνικη - πειραιως και paypal
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΕΠΗΣ ΟΤΑΝ ΖΗΤΑΤΕ ΚΑΤΙ
ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΡΑΤΑΩ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΑΡΙΖΩ ΠΟΛΛΕΣ ΜΕΡΕΣ ΛΟΓΩ ΧΩΡΟΥ

σε περιπτωση που ξεχασω κατι ενημερωστε με πμ
αν βρεθει ελάττωμα που δεν το αναφερω δεν το ειδα και δεν το κανω επίτηδες

Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από polvar » 12 Νοέμ 2025, 07:55

Και γιατί δεν αναρτατε μια playlist με τα τραγούδια που σας αρέσουν ώστε να την ακουσουν όλοι;
Ή γιατί δεν γνεται η διακίνηση των ηχητικών ψηφιακά;
Μπορεί ο echelon2011 να ανεβάσει το αρχείο ήχου σε ένα κοινόχρηστο αρχειο στο Google drive του ή σε οποιοδήποτε αλλο file hosting από το οποίο θα μπορεί ο καθένας να το κατεβάσει και να το ακούσει και μετά όποιος θέλει να συμμετάσχει στέλνει το δικό του ψηφιακο ηχητικό στον echelon2011 ο οποίος το ενσωματώνει στο προηγούμενο ηχητικό και αντικαθιστά το προηγούμενο με το νέο στο hosting και ούτω καθεξής
Και φυσικά όποιος στο τέλος το θέλει σε κασέτα μπορεί εύκολα να γίνει η μεταφορα

ΥΓ εγώ κατάλαβα ότι ο καθένας θα προσθέτει το δικό του ηχητικό που με κάποιο τρόπο το έχει φτιάξει ο ίδιος
Αν πρόκειται απλά να προσθέτει ένα τραγούδι που του αρέσει και το οποίο υπάρχει δημοσια , τότε αρκεί να στείλει το λινκ
Αν το τραγούδι δεν υπάρχει δημόσια και το έχει σε δικη του συλλογή, πράγμα πολύ σπάνιο, ας το στείλει σε μένα να το ανεβάσω στο YouTube και να του στείλω το link ή να το ανεβάσει ο ιδιος

Τέλος αν οπωσδήποτε θέλετε να γίνει αναλογική ηχογράφηση αγνοηστε το post αλλά να ξέρετε ότι δεν υπάρχουν πια πολλά μηχανήματα που να μπορούν να την κάνουν αξιοπρεπως

Άβαταρ μέλους
Demetrios
VIP Member
VIP Member
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Demetrios » 12 Νοέμ 2025, 08:27

Καλημέρα σας, συγχαρητήρια για το concept, πρόκειται για εξαιρετική ιδέα!

Ως Xennial έχω γράψει και εγώ άπειρες κασέτες στην παιδική και εφηβική μου ηλικία, οπότε ίσως ήρθε η ώρα να ασχοληθώ πάλι με το ευγενές άθλημα, έστω και έμμεσα. Υπάρχει όμως ένα θέμα: Οι περισσότεροι από εμάς δεν διαθέτουν πιά όχι μόνο κασέτες, ή mini disc αλλά ούτε και cd, διότι πλέον δεν υφίστανται φυσικά μέσα (τελευταία έρευνα έδειξε ότι το cd υποστηρίζει την μουσική βιομηχανία σε ποσοστό μόλις 18%).

Κάποια cd που έχω για αναμνηστικούς λόγους, τα ακούω στο dvd-rw του υπολογιστή να φανταστείτε. Κάποιοι βέβαια έχουν τις απαιτούμενες συσκευές και αυτό είναι πράγματι όμορφο. Στο θέμα μας, τώρα. Πώς θα πραγματοποιηθεί η διαδικασία στην πράξη; Και εξηγούμαι:

1. Αν πρόκειται για εγγραφή σε κασέτα, γιατί να μη συγκεντρώσει ένας την playlist που θα αποφασίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι από κοινού και στη συνέχεια να πάρει ο καθένας από ένα αντίγραφο; Έτσι η κασέτα δεν θα κυκλοφορεί από μέλος σε μέλος μέχρι να εγγραφεί. Και έτσι κάποιος με ένα αξιόπιστο και ποιοτικό κασετόφωνο μπορεί να εγγυηθεί ότι οι εγγραφές θα πραγματοποιούνται με την ίδια καλή ποιότητα.

2. Όσοι συμμετάσχουνε θα πρέπει να συνεισφέρουν στα έξοδα για την αγορά των κασετών, οι οποίες καλό θα ήταν να μην είναι απλές αφού πρόκειται για κάτι ιδιαίτερο, αλλά χρωμίου, χρωμίου/μετάλλου ή μετάλλου (με τα αντίστοιχα έξοδα).

3. Γιατί να μην γίνει το ίδιο project και για cd και για mini disc; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον!

Προσωπικά ψήφισα για ξένη χορευτική μουσική της δεκαετίας του 1980, η δεύτερη όμως επιλογή μου θα ήταν ξένη rock της δεκαετίας του 1960.

Υπέροχη ιδέα και πάλι,
Demetrios
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Συλλογές: Σημειώσεις:
  • Διατηρώ αναμονή 24+ ωρών πριν απαντήσω σε αγγελία μου.
  • Πιθανή προτεραιότητα σε όποιον/α δηλώνει στο thread ότι μπορεί να παραλάβει από Γκύζη (κοντά στο Μετρό Αμπελοκήπων).
  • Aποστολή δέματος με Box Now, ΕΛΤΑ ή Courier της επιλογής σας.

Άβαταρ μέλους
klekat
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δήμος - Κοινότητα: Παιανίας Αττικής
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από klekat » 12 Νοέμ 2025, 13:17

Δεν έχω πια κασετόφωνο... ούτε δυνατότητα εγγραφής...
Κρίμα που δεν μπορώ να συμμετέχω.... Ωραία ιδέα. Αν και το πήγαινε - έλα της κασέτας θα είναι χρονοβόρο...

Άβαταρ μέλους
echelon2011
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από echelon2011 » 12 Νοέμ 2025, 13:57

polvar έγραψε:
12 Νοέμ 2025, 07:55
Και γιατί δεν αναρτατε μια playlist με τα τραγούδια που σας αρέσουν ώστε να την ακουσουν όλοι;
Είναι ένα προτεινόμενο κοινωνικό πείραμα, για ανθρώπους που ασχολούνται με τα παλιά HiFi, που βασίζεται στην προσμονή παραλαβής του υλικού, και στην ενασχόληση με την εγγραφή σε ερασιτεχνικό επίπεδο, και στον βαθμό που ο καθένας γνωρίζει. Στο τέλος θα έχουν όλοι ως ενθύμιο ένα απτό αντικείμενο. Δεν γνωρίζω αν έχει γίνει κάτι τέτοιο ξανά, αν και δεν έχω λόγο να νομίζω ότι μόνο εγώ είχα αυτή την ιδέα. Όμως θα μείνει κάτι σε όλους, ένα προσωπικό δώρο με επιπρόσθετη καλλιτεχνική ουσία στο εξώφυλλο που θα ετοιμάσω. Και το αντικείμενο αυτό θα έχει περαιτέρω αξία καθώς θα απευθύνεται σε φίλους του παλιού HiFi, που συντηρούν ακόμα τον εξοπλισμό τους.

Αν κρίνω από της αποκρίσεις σε αγγελίες για HiFi, πρέπει να είμαστε αρκετά άτομα για να το κάνουμε πράξη. Ακόμα και 5 ή 6 είμαστε αρκετοί.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος echelon2011 την 12 Νοέμ 2025, 15:17, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
tolis287
VIP Member
VIP Member
Δήμος - Κοινότητα: Ευόσμου Θεσσαλονίκης
Μπλούζα: L
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από tolis287 » 12 Νοέμ 2025, 14:26

Αναλογως τις συμμετοχες και τη διαρκεια της κασετας (60 ή 90 λεπτα) μπορει ο καθε συνεισφερων να γραψει περισσοτερα απο 1 tracks.
Εγω βρηκα κασετοφωνο.
Παρεμπιπτοντως υπαρχει καποιος εδω μεσα που να μπορει να επισκευασει κασετοφωνα; Κυριως αναφερομαι σε αλλαγη ιμαντων που ειναι το βασικο προβλημα στα περισσοτερα.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Σχολιασμός και ιδέες”