Νομίζω πως θα έπρεπε να γίνει πιο ουσιαστική η περιποίηση των αντικειμένων που δίνουμε και όταν είναι να στείλουμε ή να δώσουμε κάτι, καλό θα ήταν να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση, ακόμα και αν είναι παλιό.
Π.χ. όταν είναι να χαρίσουμε ένα ρούχο, να το έχουμε πλύνει πρώτα ή καθαρίσει στοιχειωδώς.
Και το λέω αυτό ειδικά για τα ρούχα, γιατί είναι είδος πρώτης ανάγκης και είναι σημαντικό να μην δίνουμε αφορμή στα υπόλοιπα μέλη, να σιχαίνονται ν' αγγίξουν καν το αντικείμενο όταν το παραλαμβάνουν!
Πήρα το θάρρος να αναφερθώ στη συγκεκριμένη κατάσταση που επικρατεί, επειδή και στην καθημερινότητά μου βιώνω παρόμοια περιστατικά και έρχομαι σε δύσκολη θέση, προκειμένου να το αντιμετωπίσω (λ.χ. επιβάτες λεωφορείων που προφανώς δεν ασχολούνται με την υγιεινή τους συστηματικά και αυτό φαίνεται με το που μπουν στο λεωφορείο - και λίγα λέω -)!
Σίγουρα οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουν το χρόνο να ασχοληθούν εξονυχιστικά να καθαρίσουν με αυτά που δίνουν (ούτε κι εγώ), αλλά νομίζω πως θα έπαιρνε πιο εύκολα κάποιος κάτι παλιό μεν αλλά καλά διατηρημένο δε, παρά να έχει πάνω του λεκέδες, σκόνη, μουτζούρες.. κ.τ.λ..
Θα ήθελα να μάθω την άποψή σας πάνω σ' αυτό και πώς πιστεύετε πως θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε και γενικότερα, κυρίως όμως πρώτα στο Χάρισέ Το! Ευχαριστώ.