Σελίδα 1 από 5

Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 22:09
από polvar
Τον τελευταίο καιρό όσο πάνε και πληθαίνουν οι προτάσεις για ανταλλαγή.
Όμως εδώ είναι το xariseto.gr που σημαίνει ότι κατά βάση χαρίζουμε.
Βέβαια παίρνουμε κιόλας, άρα ουσιαστικά ανταλλάσσουμε. Μπορεί η ανταλλαγή να μην είναι άμεση αλλά στο τέλος δίνουμε ό,τι δεν χρειαζόμαστε και παίρνουμε ό,τι θέλουμε. Άρα δεν ανταλλάσσουμε;
Γιατί λοιπόν κάποιοι θέλουν σώνει και καλά άμεση ανταλλαγή;
Θεωρούν ότι το αντικείμενό τους έχει αξία άρα δεν είναι για χάρισμα; Εύλογα τότε δεν προκύπτει το συμπέρασμα ότι αυτοί θέλουν να χαρίζουν μόνο πράγματα μηδαμινής αξίας ενώ τα άλλα να τα ανταλλάσσουν;
Και αν πιστεύουν ότι έχει αξία γιατί δεν το βάζουν σε αγγελία πώλησης σε κάποιο site πωλήσεων να δούμε τι θα "πιάσουν";
Έτσι όπως πάμε στο τέλος θα δούμε και το εξωφρενικό, να χαριστεί σε κάποιον αντικείμενο κανονικά και αυτός να το βγάλει μετά από λίγο καιρό σε ανταλλαγή!
Ας αφήσουμε δε και το εκνευριστικό που κάποια μέλη ζητούν ανταλλαγή και αυτό που προσφέρουν είναι εμφανώς χαμηλής αξίας!
Το βασικότερο πρόβλημα όμως από όλα είναι ότι δύσκολα μπορεί να βρεθεί αντικείμενο τέτοιο που να μείνουν ικανοποιημένα και τα δύο μέλη.
Και επειδή στο παρελθόν προέκυψαν θέματα αυτού του είδους (ότι δηλαδή το ένα μέλος "έριξε" το άλλο) σας υπενθυμίζω ότι θεσπίστηκε ο παρακάτω κανόνας:

Ανταλλαγές επιτρέπονται ΜΟΝΟ :
-Με όμοια αντικείμενα π.χ. παπούτσι με άλλο παπούτσι
-Σε κάποιες κατηγορίες π.χ Συλλογές cd-dvd (μουσικής η παιχνιδιών) , βιβλία , φορεματα, παπουτσια
-Που έχουν φωτογραφία πραγματική
-Να είναι σε καλή κατάσταση

Στο δε [ΧΩΡΙΣ ΕΥΡΩ] επιτρέπεται ανταλλαγή μόνο καινούργιων πραγμάτων

(http://www.xariseto.gr/viewtopic.php?p=238000)


Επίσης προκύπτουν και λειτουργικά θέματα:
Δεν βάζουν τα 'ευχαριστώ' και τα δύο μέλη οπότε δεν καταγράφεται η ανταλλαγή, η αγγελία μπαίνει σε άσχετη κατηγορία σχετικά με το τι αντικείμενο ζητείται (καθώς ζητείται ως αντάλλαγμα ό,τι να 'ναι και όχι ομοειδές), ο τίτλος συνήθως λέει μόνο το τι προσφέρεται και δεν λέει τι ζητείται ως αντάλλαγμα (καθώς δεν χωράνε και πολλά γράμματα) με αποτέλεσμα να πέφτει η λειτουργικότητα της σελίδας κοκ

Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι για όλους και ότι όλοι έχουμε ανάγκες αλλά και λίγη σκέψη, και λίγη ρέγουλα δεν βλάπτει. Γιατί έτσι ξεφεύγουμε λίγο λίγο από την ορθή τάξη και στο τέλος αναγκάζεται ο διαχειριστής να ρίξει απαγορεύσεις και ποινές!

Το δε πιο μεγάλο πρόβλημα για μένα είναι το ότι με αυτή την τακτική εξανεμίζεται η ιδέα της βοήθειας και η χαρά του χαρίσματος που θα έπρεπε να αντλούμε από τη σελίδα και περνάμε σε κατάσταση συναλλαγής με όλα τα επακόλουθα.

Θα ήθελα λοιπόν τις απόψεις και τους προβληματισμούς σας επ' αυτού, κόσμια και χωρίς ξεκατινιάσματα και φυσικά και την άποψη του διαχειριστή αν θέλει/θέλουμε να αλλάξει κάτι, για να τελειώνει το ζήτημα, να ξέρουν και οι συντονιστές τι να κάνουν και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.

Εκτός κι αν συμφωνείτε με το παραπάνω κείμενο οπότε παρακαλώ να τηρείτε τον κανόνα απαρέγκλιτα.

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 22:41
από Asimina86
Καλησπέρα σας!Συμφωνώ ότι τώρα τελευταία όλο και πιο συχνά φαίνεται να γίνονται ανταλλαγές. Επίσης μου έχει τύχει να ζητάω κάτι να μου χαρίσουν και να εκδηλώνουν ενδιαφέρον και στο πμ μετά να μου λένε για ανταλλαγή. Δεν έγινε τίποτα τελικά γιατί ήθελαν οπωσδήποτε ανταλλαγή και δεν είχα κάτι ανάλογο. Και τελικά ακόμα είμαι στη ζήτηση και τσάμπα που χάρηκα ότι θα έβρισκα αυτό που ήθελα μιας που είδα το ενδιαφέρον αλλά...

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 22:51
από chipakos
Οχι μόνο συμφωνώ και επ αυξάνω αλλά θα αναλύσω το πρόβλημα γιατί είναι λίγο ακόμα πιο μεγάλο όταν αυτός που βάζει κάτι για ανταλλαγή ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ τι ακριβώς θέλει. Κι έτσι αρχίζει ένα παζάρι, να του λες δηλαδή ,επειδή αυτό που έχης με ενδιαφέρει, τι ζητάς εσύ?? Κι εκείνος να σου λέει για ξεκίνα να μου προσφέρεις διάφορα να δω τι χρειάζομαι. Δηλαδή έχουν φτάση κάποιοι στο σημείο να ζητάνε κάτι όχι επειδή πραγματικά το χρειάζονται. Θα πρότεινα να αναγράφεται όχι μόνο το τι πράγμα προσφέρεται αλλά και τι άλλο ζητείται ως ανταλλαγή την ίδια στιγμή που ανεβάζει κάποιος τηην αγγελία του.

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:01
από evaki21
Οπως εχετε αντιληφθει ομως η ανταλαγη εχει προσθεΘει και στο site..οταν πας να ανοιξεις θεμα σου εχει ΧΑΡΙΖΩ ΑΝΤΑΛΛΑΣΩ ΖΗΤΑΩ ΚΑΙ ΕΚΛΕΙΣΕ.

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:08
από polvar
Ναι αλλά υπό όρους θεσπισμένους εδώ και καιρό οι οποίοι παραβιάζονται ασυστόλως!
Τι θα πει, "[ΑΝΤΑΛΛΑΣΣΩ] το τάδε αντικείμενο και ακούω προτάσεις";
Δεν σημαίνει ότι και καλά, ό,τι περισσότερο πάρω τόσο το καλύτερο για την πάρτη μου;

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:31
από venybzz
Επειδή έχω μπερδευτεί. Τόσο καιρό πιστεύω οτι ανταλλαγές γίνονται δεκτές μόνο σε ομοειδή και μόνο όταν είναι καινούρια.
Αλλά κατά καιρούς έχω δει κι εγώ να λένε, δεν ξέρω τι θέλω ως αντάλλαγμα, προτείνετέ μου κλπ κλπ. και να αρχίσει το πανηγύρι.
Επίσης να ρωτήσω εάν τελικά επιτρέπονται κι ανταλλαγές σε μεταχειρισμένα προϊόντα αλλά σε καλή κατάσταση

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:31
από evaki21
περα απο τη δικη μου αγγελια που καλα κανατε οχι εσεις αλλα αλλοι να μου πουν απευθειας οτι δεν ειναι σωστη και οχι να ανοιξουν θεμα με σποντες θα μιλαγατε και για αυτην την αγγελια http://www.xariseto.gr/viewtopic.php?f= ... 89#p601898 για να ειστε πιο συγκεκριμενοι..και ας υπαρχει καποιος που να ελεγχει τις αγγελιας οταν μπαινουν..γιατι γινονται πολλα που καποιες φορες ενω αναφερονται τα προβληματα κανουν τα στραβα ματια.

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:36
από polvar
Μα ακριβώς για να ξεκαθαριστεί το θέμα και οι αμφισβητήσεις άνοιξα αυτόν τον διάλογο!

Γιατί υπάρχουν κανονικές αγγελίες ανταλλαγών και άλλες που βγάζουν μάτι αλλά δεν τις πειράζει κανείς...


Και δεν ασχολούμαι με "σπόντες" όπως λέτε.
Απλά εξέθεσα την άποψή μου και το πώς αντιλαμβάνομαι εγώ τους κανόνες και το πνεύμα του xariseto. Και ζήτησα τις απόψεις των μελών και του διαχειριστή ώστε στο τέλος να βγάλουμε συμπέρασμα τι τελικά θα ισχύει, και όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Και επίσης τόνισα "όχι ξεκατινιάσματα"...

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:43
από evaki21
οταν δε τις πειραζει κανεις τοτε ο καθενας θα κανει οτι θελει οποτε σου λεει εδω ο αλλος εβαλε οτι να ναι και το επιτρεπουν αρα θα βαλω και εγω...και απο την αλλη λες μου τη λενε σε μενα και η αλλη αγγελια που ειναι ακυρη γιατι δεν εχει λεχθει τιποτα?

Re: Τι θα γίνει με τις ανταλλαγές;

Δημοσιεύτηκε: 14 Σεπ 2012, 23:59
από theosve
evaki21 έγραψε:περα απο τη δικη μου αγγελια που καλα κανατε οχι εσεις αλλα αλλοι να μου πουν απευθειας οτι δεν ειναι σωστη και οχι να ανοιξουν θεμα με σποντες θα μιλαγατε και για αυτην την αγγελια http://www.xariseto.gr/viewtopic.php?f= ... 89#p601898 για να ειστε πιο συγκεκριμενοι..και ας υπαρχει καποιος που να ελεγχει τις αγγελιας οταν μπαινουν..γιατι γινονται πολλα που καποιες φορες ενω αναφερονται τα προβληματα κανουν τα στραβα ματια.
Οι αγγελιες ειναι παρα πολλες και οι συντονιστες ειναι λιγοι.
Την αγγελια που λετε, τωρα την πρωτοδιαβασα. Προσωπικα ομως εχω πραξει οπως στην περιπτωση σας σε παρα πολλες αγγελιες που εχουν υποπεσει στην αντιληψη μου.
Εσεις βαλατε αυτη την αγγελια επειδη ειδατε την αλλη; Διαβασατε δηλ. τους κανονισμους αλλα επειδη καποιος τους παραβιασε θεωρησατε οτι πρεπει να κανετε το ιδιο;
Τι σας εκανε να πιστεψετε οτι καποιοι καναμε τα στραβα ματια γα ενα μελος που δεν ειχε καμια δοσοληψια μεχρι στιγμης, επομενως μας ειναι αγνωστο;
Ποια θα ηταν η σκοπιμοτητα;