χωρίς χρήματα.
Η αλοη ειναι ενα παναρχαιο φυτο, γνωστο στους αρχαιους Ελληνες και στον Ιπποκρατη για τις θεραπευτικες του ιδιοτητες.
Η αλοη εχει 300 ξαδερφακια, ενα ομως απο αυτα ειναι η (θεραπευτικη αλοη).
Το χαρισμα του φυτου της θεραπευτικης αλοης ειναι οτι παραγει ενα ζελε, το οποιο χρησιμοποιητε κατα κορον σε καψιματα, κοψιματα, ακμη, και επισης αν το φαμε μαζι με γιαουρτι η μεσα σε σαλτσα, το πεπτικο μας συστημα γινεται σαν καινουριο.
Χαρακτηριστικα αναφερω για τα ατομα που εχουν ακμη, στην τριτη μερα χρησιμοποιησης του ζελε στο δερμα μας , βλεπεις αμεσα αποτελεσματα. Τελος τα σπυρακια....
Επισης ο Χριστοφορος Κολομβος οταν ανακαλυψε την Αμερικη, στο καραβι του ειχε μονο γλαστρες με αλοη.
Η αλοη που πουλανε στα φαρμακεια (Το ενα λιτρο 25 ευρω), ειναι επεξεργασμενη, και δεν ειναι 100% αλοη.
Εγω κανω δικη μου βιολογικη καλιεργεια φαρμακευτικης αλοης (μονο με χωμα, κοπρια και σταχτη),
την οποια δεν πoυλαω, μονο ανταλλασω, για να μπορει ο κοσμος να γνωρισει την αλοη και τις θεραπευτικες τις ιδιοτητες, που τοσο απλοχερα μας εχει δωσει η φυση.
Το φυτο ειναι 10-18 ποντους υψος. Δεν θελει ιδιαιτερη φροντιδα.
Ειναι κακτος, και προτιμαει τα σκιερα μερη, συνηθως κατω απο δεντρα, η σε μερη που δεν εχει αμεση επαφη με τον ηλιο.
Ποτιζεται ανα τέσσερις ημερες.
Η καθε αλοη , μεγαλωνοντας, γενναει τα παιδια της μεσα στην γλαστρα.
Μετα την παροδο ενος χρονου, θα διαπιστωσετε οτι καινουριες αλοες μικρες διμιουργηθηκαν διπλα στις ριζες της μαμας αλοης.
Μολις μεγαλωσουν, τις χωριζετε, και δημιουργείτε καινούριες μαμαδες αλοης που θα γεννησουν τα δικα τους παιδια, και θα βρεθητε σε δυο χρονια με αρκετες αλοες.
Το φυτο σας το στελνω με ΕΛΤΑ με δικη μου χρεωση.
Σχετικα με τα τροφιμα, σκοπος μας εδω , δεν ειναι να βγαλουμε λεφτα, αλλα να ανταλλαξουμε προιοντα και να αποφυγουμε τους μεσαζοντες.
Μπορειτε να στειλετε οτιδηποτε τρωγεται (στραγαλια, κρασι, ξηρους καρπους, και οτιδηποτε δεν χαλαει στην μεταφορα).
Δεν θελω να αγορασετε κατι που δεν εχετε, απλα να ειναι κατι που σας περισσευει.
Καλη σας μερα, με πολλα γελια, και αισιοδοξια
Τσελεντης Νικος
Σαντορινη.