Σελίδα 1 από 1

Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2015, 06:03
από kelili
Καλημέρα!
Θέλω να βάλω αγγελία "ΧΑΡΙΖΩ" και θέλω να βάλω στην αγγελία είτε μέιλ είτε τηλέφωνο επικοινωνίας γιατί δεν θέλω να εμπλακώ με τα ΠΜ, δεν καταφέρνω να τα διαχειριστώ σωστά. Επιτρέπεται να δημοσιεύσω μέιλ ή τηλέφωνο; Γνωρίζω ότι είναι προσωπικά δεδομένα και δεν έχω πρόβλημα να φανούν στο φόρουμ. Μήπως να τα βάλω στην υπογραφή μου;
Ευχαριστώ.

Re: ΕΔΩ Βοηθεια !

Δημοσιεύτηκε: 10 Μαρ 2015, 10:14
από polvar
Επειδή επανειλημμένα έχει τεθεί το θέμα αυτό, ας τα πούμε ξανά με την ευκαιρία που μας δίνετε:
Δεν θέλουμε να βάζετε προσωπικά δεδομένα δημόσια γιατί το φορουμ διαβάζεται και από μη μέλη αλλά και από ρομποτικές μηχανές που συλλέγουν δεδομένα
Έτσι μπορεί σε κάποια στιγμή:
-να αρχίσει να πλημμυρίζει το email σας με διάφορα διαφημιστικά (spam) μηνύματα
-να πέσετε θύμα κακόβουλων που θέλουν να κάνουν τηλεφωνικές ή διαδικτυακές φάρσες
-κάποιος που δεν είναι μέλος να δει ότι εσείς αποφασίσατε να χαρίσετε πχ σε μένα που εκδήλωσα ενδιαφέρον στην αγγελία σας και να σας στείλει ένα email διακανονισμού ραντεβού προσποιούμενος ότι είμαι εγώ και να πάρει το αντικείμενο σας ή και να κάνει ότι μπορεί ή δεν μπορεί να φανταστεί ο νους

Δεν ξέρουμε αν τα έχετε σκεφτεί αυτά, αλλά αν μετά από την παραπάνω εξήγηση εξακολουθείτε να θέλετε να δημοσιοποιήσετε τα στοιχεία σας, κάντε το.
Σας εκθέσαμε τους φόβους μας, το site πλέον δεν φέρει καμιά ευθύνη


ΥΓ. Όταν σας στέλνουν πμ, αυτομάτως αποστέλλεται ένα email ειδοποίησης από το site στο email που δηλώσατε κατά την εγγραφή σας. Επομένως κάθε πμ εδώ είναι σαν να σας στέλνει ο ενδιαφερόμενος ένα email. Αν δεν λαμβάνετε το email ειδοποίησης, να δούμε μαζί τις ρυθμίσεις σας ώστε να το διορθώσουμε.

Re: Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 11 Μαρ 2015, 04:48
από kelili
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και αναλυτική απάντηση!
Η λύση που έχω σκεφτεί είναι να φτιάξω ένα μέιλ μόνο για τις αγγελίες, οπότε spam δεν φοβάμαι, και μόλις δω κάποια περίεργη κινητικότητα θα εγκαταλείψω το μέιλ αυτό και θα φτιάξω άλλο. Τώρα, αν κάποιος μπει στη διαδικασία να μου στείλει μέιλ προσποιούμενος κάποιον άλλον και να με εξαπατήσει ή να με απειλήσει ή να κινδυνεύσω από αυτόν, νομίζω ότι μπορώ να πάρω αυτό το ρίσκο. Παρομοίως και με το κινητό, θα δημοσιεύω έναν αριθμό κινητού που θα είναι μόνο για το χαρισετο (έχω πολλές sim) και αν κάποιος με παρενοχλήσει απλώς παρατάω τον αριθμό αυτόν .
Βεβαίως και αναγνωρίζω ότι το χαρισετο δεν θα έχει καμία ευθύνη σε τέτοια περίπτωση.
Αν θέλετε να συζητήσουμε το θέμα των ΠΜ, μπορούμε, αλλά θέλετε να το κάνουμε σε αυτό το νήμα; Ή να πάμε σε άλλο νήμα;
Αρχίζω εδώ και το μεταφέρουμε αν είναι:
Το πρόβλημα που έχω με τα πμ είναι ότι δυσκολεύομαι να τα διαχειριστώ και να έχω έλεγχο του τι λαμβάνω και τι στέλνω. Μου έρχεται κανονικά το μέιλ ειδοποίησης ότι έχω πμ αλλά πρέπει να μπω στον λογαριασμό μου στο χαρισετο για να διαβάσω το περιεχόμενο του πμ. Αυτό δεν μου είναι εύκολο από το κινητό (αργεί να φορτώσει τις σελίδες, του πέφτουν μάλλον βαριές, είναι παλιό και "μικρό" smartphone), πρέπει να μπω από τον υπολογιστή στο σπίτι, αμεσότητα τέλος, δηλαδή. Επιπλέον όταν έχω πολλά θέματα για τα οποία επικοινωνώ με μέλη, μπερδεύομαι γιατί δεν γκρουπάρονται τα μηνύματα σε "Conversations" και θέλει μεγάλη προσοχή και συγκέντρωση για να αντιληφθώ ποιος είναι ποιος και τι μου λέει για ποιο θέμα. Σε άλλο φόρουμ που συμμετέχω, όταν έχω πμ μου έρχεται στο μέιλ μου μια ειδοποίηση με το όνομα του χρήστη που μου το στέλνει στον τίτλο του μέιλ και μέσα στο μέιλ υπάρχει όλο το το περιεχόμενο του πμ. Έτσι με ένα Label στο Gmail ξέρω ποιος μου έχει στείλει τι χωρίς να κάνω login στο φόρουμ και μπορώ να κάνω και αναζήτηση με βάση πχ το username του αποστολέα και να ξέρω τι πμ έχω λάβει από τον Χ χρήστη από καταβολής φόρουμ. Στο χαρισετο μπορώ να φτιάξω label και conversations στα πμ μου; Γιατί επίσης, συχνά επειδή το άλλο μέλος δεν κάνει παράθεση όταν απαντάει σε πμ μου, δεν θυμάμαι τι είχα γράψει εγώ και αρχίζω να μπαινοβγαίνω σε εισερχόμενα -εξερχόμενα για να δω τι έχω πει και τι μου λέει ο άλλος. Τα έχω καταλάβει καλά; Ίσως δεν έχω καταλάβει ή ίσως φταίει η "πλατφόρμα" του Χαρισετο ή η πολιτική του χαρισετο (για να ξέρουμε αν κάποιος έχει μπει στο σάιτ και έχει διαβάσει την απάντηση), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι μια διαδικασία που στην δική μου εμπειρία κάνει δύσχρηστα τα πμ.
Αν κάτι δεν κάνω σωστά και υπάρχει τρόπος να μου έρχεται η ειδοποίηση μαζί με το περιεχόμενο του πμ, αν μπορώ να γκρουπάρω τα πμ μου όπως θέλω γρήγορα και απλά ή αν κάτι δεν έχω καταλάβει καλά γενικώς, παρακαλώ να με βοηθήσετε εξηγώντας μου ποια είναι η ενδεδειγμένη διαδικασία.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Re: Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 11 Μαρ 2015, 09:28
από polvar
1) Η πλατφόρμα δεν επιτρέπει να έρχεται στο email σας και το περιεχόμενο του πμ
2) Τα μηνύματα γκρουπάρονται στο xariseto.gr αν απαντάτε εσείς (και το άλλο μέλος φυσικά) πατώντας το κουμπί ΑΠΑΝΤΗΣΗ και όχι συντάσσοντας ένα νέο πμ.
Ολα τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν με αυτόν τον τρόπο με το άλλο μέλος εμφανίζονται σε ένα παράθυρο πιο κάτω από το μήνυμα που διαβάζετε, με τον τίτλο Ιστορικό μηνύματος
Βέβαια δεν γκρουπάρονται οπως στο gmail, δηλαδή σε μια εμφανιζόμενη γραμμή να περιέχονται όλα τα μηνύματα που ανταλλάχθηκαν με το ιδιο μέλος για το ίδιο θέμα
Αυτό αφορά την πλατφόρμα και δεν ρυθμίζεται ούτε από εσάς ούτε από εμάς

Re: Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 11 Μαρ 2015, 13:53
από makis
Ετσι και αλλιως οταν βαζεις αγγελια εσυ αποφασιζεις που θα το δωσεις.
Αρα Εσυ θα στειλεις πμ στο μελος που θες να σου στειλει τηλ. Η εμαιλ για να κανονισετε ;)


Θα το δω αν γινετε στο εμαιλ να ερχετε ενημερωσει ο τιτλος και το username του αποστολεα.

Re: Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 12 Μαρ 2015, 02:30
από kelili
Ευχαριστώ Polvar!
Συχνά τα άλλα μέλη απαντούν στην αγγελία ή σε δικό μου πμ και βάζουν ένα δικό τους θέμα και όχι πχ αυτό της αγγελίας. Και δημιουργείται σύγχυση. Μόνο όταν σημειώνω τις πληροφορίες με χαρτί και με μολύβι βρίσκω άκρη τελικά, στις περισσότερες αγγελίες μου αυτό είχα κάνει.
Γεια σου makis, ευχαριστώ για το ενδιαφέρον! (Το φόρουμ που στου οποίου τα ενημερωτικά μέιλ αναφέρομαι είναι αυτό του snowclub.gr που είναι άλλη πλατφόρμα και καταλαβαίνω ότι λειτουργεί διαφορετικά.)

Re: Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 13 Μαρ 2015, 02:55
από vayia81
kelili έγραψε:Παρομοίως και με το κινητό, θα δημοσιεύω έναν αριθμό κινητού που θα είναι μόνο για το χαρισετο (έχω πολλές sim) και αν κάποιος με παρενοχλήσει απλώς παρατάω τον αριθμό αυτόν .
Εαν κάποιος σε παρενοχλήσει...πάλι θα γνωρίζει το νέο σου αριθμό αφου θα το έχεις δημόσιο... :z
Επίσης μπορεί να δημιουργήσει ενα (νέο) λογ/σμό εδω... :z

Re: Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 13 Μαρ 2015, 04:58
από kelili
^ Αν είναι να αποκτήσω stalker από το χαρισετο, χαλάλι!
Και αν πράγματι αποκτήσω stalker, ε, θα σταματήσω να δημοσιεύω τον αριθμό.

Μια άλλη λύση είναι να μην βάλω πολλές αγγελίες μαζί για να μπορώ να τις διαχειριστώ. Και επιπλέον, συνήθως, όταν γράφω στην αγγελία ότι θέλω από το πρώτο πμ να μου στείλει το άλλο μέλος τηλέφωνο και μέιλ, σχεδόν πάντα αυτό κάνουν τα μέλη οπότε αμέσως η επικοινωνία μεταφέρεται στο μέιλ μου. Τώρα, αν κάποιος δεν δίνει από την αρχή τηλέφωνο ή μέιλ και επιμένει να κάνει συζήτηση μέσω πμ, είτε αργεί η συναλλαγή, αφού μπορεί για πολλές μέρες να μην διαβάσω τα πμ μου, είτε δεν γίνεται καθόλου συναλλαγή.

Re: Μπορώ να γράψω τα προσωπικά μου στοιχεία δημόσια;

Δημοσιεύτηκε: 13 Μαρ 2015, 13:26
από vayia81
Δεν αναφέρομαι για το "χαρισέ το" αλλά για μηχανές αναζήτησης... :z
Θέλει πολλή προσοχή πάντως...