[tips] ΟΔΗΓΟΣ Revolut

Συντονιστής: polvar

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
makis
Διαχειριστής Site
Διαχειριστής Site
Δημοσιεύσεις: 6862
Εγγραφή: 29 Φεβ 2008, 18:19
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Παπούτσι: 46
Μπλούζα: L
Τραπ. λογ/σμός: Eurobank-TTbank
Τοποθεσία: ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΤΙΓΟΝΙΔΩΝ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Επικοινωνία:

[tips] ΟΔΗΓΟΣ Revolut

Δημοσίευση από makis » 22 Φεβ 2016, 00:49

Capital Controls. Όλοι λίγο πολύ έχουμε επηρεαστεί.
Όλοι λίγο πολύ ψάχνουμε για τρόπους να μπορέσουμε να αγοράσουμε κάτι από το εξωτερικό κι όμως υπάρχουν και άλλες λύσεις.


Η Revolut είναι μια σχετικά νέα υπηρεσία που προσφέρεται από την ομώνυμη εταιρεία και έγκειται στην χορήγηση μιας virtual χρεωστικής κάρτας (debit card) Mastercard, την οποία μπορούμε να φορτίζουμε στέλνοντας τραπεζικό έμβασμα από Ελλάδα (και όχι μόνο).

https://www.youtube.com/watch?v=63lwQ1qCx_U

Τα πλεονεκτήματα της κάρτας Revolut πέρα από την παράκαμψη των Capital controls, είναι πολλαπλά:

1. Τα χρήματα που βρίσκονται μέσα στη Revolut δεν υπόκεινται σε capital controls, οπότε μπορούμε να χρησιμοποιούμε την κάρτα για online αγορές οπουδήποτε συναντάμε πρόβλημα με τις κάρτες των ελληνικών τραπεζών.

2. H Revolut δεν κρατάει προμήθειες για μετατροπές συναλλάγματος μεταξύ διαφορετικών νομισμάτων, αλλά μας δίνει τη βέλτιστη και πιο συμφέρουσα ισοτιμία (αυτήν που χρησιμοποιούν και οι ίδιες οι τράπεζες όταν ανταλλάσσουν συνάλλαγμα, την Interbank Exchange Rate). Αυτό πρακτικά σημαίνει πως γλιτώνουμε τις ασύμφορες προμήθειες μετατροπής συναλλάγματος που παρακρατούν οι ελληνικές τράπεζες και/ή το PayPal.

3. Μπορούμε αν θέλουμε να παραγγείλουμε με μηδενικό κόστος από τη Revolut μια φυσική κάρτα, για να τη χρησιμοποιούμε στις αγορές μας με φυσική παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό.

4. Έχει μηδενικά fees για οποιαδήποτε αγορά σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου. Έτσι, ανεξάρτητα από το που θα ταξιδέψετε, δεν χρειάζεται να σας ενδιαφέρει το πόσα λεφτά θα σας χρεώσει η τράπεζά σας αν κάνετε μία αγορά ή αν σηκώσετε μετρητά. Για όσους ταξιδεύουν, αυτό είναι ένα τεράστιο θέμα.


Για να δημιουργήσουμε λογαριασμό και να ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε τη Revolut, ο μόνος τρόπος είναι να εγκαταστήσουμε τη σχετική εφαρμογή στο κινητό μας. Στο website της Revolut δε μπορούμε να κάνουμε log in ούτε μπορούμε να εγγραφούμε, είναι μόνο για πληροφοριακούς σκοπούς.
App Store


Ας δούμε λοιπόν πως να κάνουμε την εγγραφή μας ώστε να είμαστε έτοιμοι να χρησιμοποιούμε την Revolut κάρτα μας:

1. Κατεβάζουμε την εφαρμογή από το Αpp Store.

2. Ανοίγοντας την εφαρμογή, μας ζητείται να συνδεθούμε στο λογαριασμό μας ή να πραγματοποιήσουμε νέα εγγραφή.

3. Διαλέγουμε Register (Εγγραφή) και κατόπιν εισάγουμε τον τηλεφωνικό μας αριθμό για επιβεβαίωση.

4. Μόλις εισάγουμε τον αριθμό, μας αποστέλλεται ενα SMS με έναν κωδικό επιβεβαίωσης. Τον εισάγουμε στην εφαρμογή και συνεχίζουμε.

5. Η εφαρμογή θα μας ζητήσει να διαλέξουμε έναν τετραψήφιο αριθμό ασφαλείας (passcode).
Αυτό θα μας το ζητά κάθε φορά που εκκινούμε την εφαρμογή ή πρόκειται να κάνουμε κάποια ευαίσθητη ενέργεια (π.χ αποστολή χρημάτων σε άλλο Revolut account).

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το passcode είναι διαφορετικό από το PIN της φυσικής κάρτας Revolut για τη χρήση της σε φυσικά καταστήματα και ΑΤΜ!

6. Βάζουμε τα προσωπικά μας στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας κλπ.
Προτείνεται να βάλετε τα πραγματικά σας στοιχεία για να μην αντιμετωπίσετε τυχόν προβλήματα στο μέλλον.

Και κάπως έτσι ολοκληρώσαμε την εγγραφή μας.
Συνεχίζουμε λοιπόν στην έκδοση της κάρτας μας.

Πριν να ανοίξει η εφαρμογή, μας ζητάει να ενεργοποιήσουμε τις ειδοποιήσεις ώστε να ενημερωνόμαστε με Push Notifications για τις κινήσεις της κάρτας μας:


7. Η πρώτη οθόνη που θα δούμε είναι η ακόλουθη ρωτώντας μας το αν έχουμε ήδη κάποια κάρτα, το αν θέλουμε να εκδόσουμε μία εικονική ή μία φυσική κάρτα.
Επιλέγουμε δημιουργία μιας virtual κάρτας (στη συνέχεια μπορούμε να παραγγείλουμε ΔΩΡΕΑΝ και το πλαστικό ώστε να έχουμε και τη φυσική κάρτα).

8. Επιτόπου θα μας δείξει την κάρτα μας (ναι, είναι έτοιμη) και μάλιστα από κάτω θα έχει έτοιμη την επιλογή για να παραγγείλουμε το πλαστικό.

9. Πατώντας την επιλογή "I want a Physical Card", μας ρωτάει σε ποιά διεύθυνση να τη στείλει και στη συνέχεια μας δίνει και το χρονοδιάγραμμα της αποστολής της.


Είμαστε πλέον έτοιμοι!


Σε λιγο οδηγός κατάθεσης χρηματων στην Revolut
ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ XARISETO.GR

===========================
THRIFT STORE (ΧΑΡΙΣΟΜΑΓΑΖΟ) Ανοιχτο 15:00 εψς 23:00 ΕΚΤΟΣ Κυριακης

CU: 6945.175598 , Τηλ: 231.2.203040

Χρωστάω γραμ/μα : dianeira
ΒΟΗΘΟΣ ΜΕΛΩΝ


Άβαταρ μέλους
kelili
Πιστοποιημένο Μέλος
Πιστοποιημένο Μέλος
59 27
Δημοσιεύσεις: 960
Εγγραφή: 26 Σεπ 2008, 20:31
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Γυναίκα
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ-Αμπελόκηποι
Επικοινωνία:

[tips] Re: ΟΔΗΓΟΣ Revolut

Δημοσίευση από kelili » 10 Μάιος 2016, 06:03

Ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Πιστεύεις ότι μπορώ να χρησιμοποιήσουμε αυτήν την υπηρεσία για να στείλουμε χρήματα στις ΗΠΑ σε ιδιώτη; Αν δεν είναι έμπορος για να δεχτεί πιστωτική ή χρεωστική. Είναι ένας συγγενής μου Έλληνας που μένει ΗΠΑ και θέλει από τον δικό του λογαριασμό στην Ελλάδα να στείλει χρήματα στο λογαριασμό του στην Citibank USA. Το κόστος μέσω τραπεζών είναι 25 με 32 ευρώ ανά 1000 ευρώ το μήνα ανά τράπεζα. Μήπως μπορεί να το κάνει (πολύ πιο) οικονομικά με χρήση του revolut;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Tips για αγορές από εξωτερικό”