Βοήθεια για προβλημα σε ssd 250GB
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
- tgi
- VIP Member

- Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
- Δήμος - Κοινότητα: Νέου Ηρακλείου Αττικής
- Φύλο: Άντρας
- Επικοινωνία:
Βοήθεια για προβλημα σε ssd 250GB
Καλημέρα σας
Ζητάω βοήθεια με έναν δίσκο WD SA510 , SATA SSD, 250GB
Εκλεισα το pc την ώρα που έκανε update στα windows και από τότε έχασα τα πάντα
στο Diskpart βγάζει τα παρακάτω
DISKPART> list disk
Disk ### Status Size Free Dyn Gpt
-------- ------------- ------- ------- --- ---
Disk 0 Online 238 GB 1024 KB
Disk 1 No Media 0 B 0 B
DISKPART> list disk
Disk 1 No Media 0 B 0 B
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος tgi την 28 Δεκ 2025, 22:33, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
Το πάθημα μου έγινε μάθημα : ποτέ δεν στέλνω σε καποιον τίποτα αν δεν μου στείλει τα ταχυδρομικά!!!!
- GeorgeF
- VIP Member

- Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
- Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
- Επικοινωνία:
Re: Hard Disk 250GB με πρόβλημα
Αρχικά κατέβασε το WD Dashboard και δες αν τον βλέπει το εργαλείο : https://www.techspot.com/drivers/driver ... on/17971/tgi έγραψε: ↑27 Δεκ 2025, 12:06Καλημέρα σας
DISKPART> list disk
Disk 1 No Media 0 B 0 B
- Δεν χαρίζω σε μέλη τα οποία δεν στέλνουν ή δεν έχουν χαρίσει τίποτα.
Οι αγγελίες μου
-
regent
- VIP Member

Μάλλον την "άκουσε" ο ελεγκτής.
Εδώ φαίνεται να την έχουν πατήσει αρκετοί χρήστες.
Εύχομαι να βρεθεί λύση για εσάς.
Φιλικά,
Εδώ φαίνεται να την έχουν πατήσει αρκετοί χρήστες.
Εύχομαι να βρεθεί λύση για εσάς.
Φιλικά,
Ποιο είναι το αντικείμενο που πήρατε από το site και το χαρήκατε/χρησιμοποιήσατε πιο πολύ;
Οι χρήστες που λαμβάνουν από εμένα αντικείμενα αποδέχονται αυτόματα τον μοναδικό όρο, τα αντικείμενα αυτά να επαναχαρίζονται όταν δεν χρησιμοποιούνται πια ή/και να ανακυκλώνονται όταν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους.
Οι χρήστες που λαμβάνουν από εμένα αντικείμενα αποδέχονται αυτόματα τον μοναδικό όρο, τα αντικείμενα αυτά να επαναχαρίζονται όταν δεν χρησιμοποιούνται πια ή/και να ανακυκλώνονται όταν φτάσουν στο τέλος της ζωής τους.
- Demetrios
- VIP Member

- Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
- Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
- Επικοινωνία:
tgi έγραψε: ↑27 Δεκ 2025, 12:06Καλημέρα σας
DISKPART> list disk
Disk 1 No Media 0 B 0 B
Καλημέρα Αναστάσιε και χρόνια πολλά, ακριβώς όπως το έγραψες το έβαλα στο Perplexity.ai και έγραψε το εξής:
perplexity.ai έγραψε:Ακούγονται σημαντικά προβλήματα με τον WD Blue SA510 σου. Ακολουθεί ένα πρακτικό πλάνο διάγνωσης και ανάκτηση δεδομένων βασισμένο στα συμπτώματα που περιγράφεις.
Συμπτώματα που περιγράφεις
Βήματα δράσης (σειρά προτεραιότητας)
- Diskpart δείχνει Disk 0 Online 238 GB με 1024 KB ελεύθερο χώρο, Disk 1 No Media. Αυτό συνήθως σημαίνει ότι ο δίσκος είτε έχει κολλήσει σε κατάσταση μη αναγνωρισιμότητας (offline/no media) είτε υπάρχει σοβαρό προβλημα στον controller/firmware ή φυσική βλάβη. Συνεπώς πιθανές αιτίες: firmware bug, αδύνατο κράτημα σύνδεσης, ή κακή/κατεστραμμένη κεφαλή/πλακέ.
1. Αποφυγή περαιτέρω ζημιών
2. Αποτίμηση δεδομένων και ανάκτηση
- Μην επιχειρείς συνεχείς επανασυνδέσεις/formatteings μέχρι να σωθεί το data. Αν υπάρχουν πολύτιμα αρχεία, η πρώτη προτεραιότητα είναι ανάκτηση δεδομένων.
- Δοκίμασε να συνδέσεις τον ίδιο δίσκο σε διαφορετικό θύρα SATA ή σε διαφορετικό PC, και χρησιμοποιήσε διαφορετικό καλώδιο SATA/τροφοδοσίας για να αποκλείσεις καλώδιο ή θύρα. Αν ο δίσκος εμφανιστεί ως “No Media” σε πολλές περιπτώσεις, πιθανώς δεν είναι μόνο θέμα καλωδίων αλλά φύση της βλάβης.
- Δοκίμασε USB-to-SATA αν έχεις πρόσβαση μέσω εξωτερικού enclosure. Σε πολλές περιπτώσεις τα εργαλεία ανάκτησης μπορούν να διαβάσουν δεδομένα σε read-only mode αν βρεθεί ο δίσκος.
3. Έλεγχο firmware και τεχνικές αντιμετώπισης
- Αν υπάρχουν σημαντικά αρχεία, σκέψου τη χρήση επαγγελματικής υπηρεσίας ανάκτησης δεδομένων. Αυτές συνήθως μπορούν να δουλέψουν ακόμη και σε μη-αναδραστήριους δίσκους, αλλά κοστίζουν.
- Αν ο δίσκος δεν εμφανίζεται τακτικά στο BIOS/UEFI ή στα Windows, μπορεί να χρειάζεται firmware update. Το SA510 είχε αναφορές για κρίσιμο firmware bug που έκανε τον δίσκο να μην ανιχνεύεται, οπότε ένα επίσημο firmware update από τον κατασκευαστή μπορεί να λύσει ή να αποτρέψει το ζήτημα. Αναζήτησε την επίσημη σελίδα WD support για το SA510 και την ενημέρωση firmware, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες.
4. Διαχείριση Windows
- Εάν ο δίσκος λειτουργεί προσωρινά (π.χ. εμφανίζεται μετά επανεκκίνηση) αλλά χάνεται ξανά, αυτό μπορεί να υποδεικνύει πρόβλημα με το πιο πρόσφατο firmware ή με τον controller. Μόλις έχει γίνει backup, ενημέρωσε το firmware ή επικοινώνησε με την WD για RMA αν είναι υπό εγγύηση.
- Ανοίξτε τη Διαχείριση Δίσκων (diskmgmt.msc) και δείτε αν ο δίσκος εμφανίζεται ως Unallocated ή με ασυνείδητες κατατμήσεις. Αν εμφανίζεται ως Unallocated, μπορεί να χρειάζεται να δημιουργηθεί τόμος, αλλά μόνο αν τα δεδομένα έχουν ήδη σωθεί ή δεν χρειάζονται. Μην πειραματίζεσαι με μορφοποιήσεις πριν από την ανάκτηση.
5. Τι να περιμένεις όσον αφορά δεδομένα
- Επίσης, έλεγξε για ενημερώσεις chipset/SATA drivers από τον κατασκευαστή του PC ή του μητρικού, καθώς προβλήματα στα SATA controller/driver μπορούν να προκαλούν μη-αναγνώριση δίσκων.
Απόδοση και αναμονή
- Αν ο δίσκος είναι κεραυνωμένος ή έχει φυσική βλάβη, η πιθανότητα πλήρους ανάκτησης μειώνεται. Ωστόσο, σε αρκετές περιπτώσεις έχει επιτυχία με εξωτερικές μεθόδους ανάγνωσης ή επαγγελματική ανάκτηση.
- Αν χρειαστεί, δώσε προτεραιότητα στην ανάκτηση δεδομένων πριν την επαναπρογραμματισμένη χρήση ή αγορά νέου δίσκου.
Συνοπτικά
- Εφόσον επιτύχει η ανάκτηση ή η ενημέρωση firmware, ακολουθήσε σχετικό backup/πρότυπο συντήρησης για αποφυγή παρόμοιου συμβάντος στο μέλλον.
Χρήσιμα σημεία επικοινωνίας
- Αποτύπωσε και δοκίμασε διαφορετικές συνδέσεις/θύρες, εντόπισε αν το πρόβλημα είναι υλικό ή firmware, αναζήτησε και εγκατέστησε επίσημο firmware update από WD, και προχώρα σε ανάκτηση δεδομένων πριν από οποιαδήποτε περαιτέρω ενέργεια στον δίσκο.
Σημείωση για τα δεδομένα και πηγές
- Αν έχεις συγκατάθεση να συνεχίσουμε, μπορώ να σε οδηγήσω βήμα-βήμα μέσω συγκεκριμένων ενεργειών ανάκτησης δεδομένων χρησιμοποιώντας εργαλεία που δεν αλλάζουν το περιεχόμενο του δίσκου (read-only modes) ή να ψάξω επίσημες σελίδες της WD για firmware και RMA διαδικασίες. Παρότι δεν μπορώ να δω το σύστημα σου άμεσα, μπορώ να δώσω ακριβείς οδηγίες με βάση τα βήματα που θα κάνεις.
- Οι πληροφορίες βασίζονται σε κοινά συμπτώματα SA510 (π.χ. απώλεια αναγνώρισης, κρίσιμη ενημέρωση firmware) και σε πρακτικές ανάκτησης δεδομένων από δίσκους που χάνουν την ανίχνευση. Για συγκεκριμένες οδηγίες firmware και RMA, συμβουλή είναι να επισκεφτείς την επίσημη σελίδα WD Support. Συμβολικά παραδείγματα και περιπτώσεις από συζητήσεις χρηστών υποστηρίζουν ότι τέτοια ζητήματα με SA510 έχουν αναφερθεί στο παρελθόν.
Αν θέλεις, περιέγραψε ακριβώς τι βλέπεις στο BIOS/UEFI και οποιαδήποτε ένδειξη των Windows (π.χ. μήνυμα σφάλματος). Θα προσαρμόσω τα επόμενα βήματα ανάλογα με τα νέα στοιχεία.
Συλλογές:
Συλλογές:
- Επιλογές βιβλίων μου (31.01.26)
- Οι γραφομηχανές μου (04.02.26)
- Βιβλία παιδικής λογοτεχνίας (04.02.26)
- Αλφαβητάρια και αναγνωστικά (14.01.26)
- Βιβλία ιστορίας και μυθολογίας (10.01.26)

- Διατηρώ αναμονή 24+ ωρών πριν απαντήσω σε αγγελία μου
- Πιθανή προτεραιότητα σε μέλος που δηλώσει ότι μπορεί να παραλάβει από Γκύζη (κοντά στο Μετρό Αμπελοκήπων)
- Πιθανή κλήρωση σε περίπτωση που ενδιαφερθούν πολλά μέλη
- Aποστολή δέματος με Box Now, ΕΛΤΑ ή Courier της επιλογής σας
- tgi
- VIP Member

- Επικοινωνία:
Δοκίμασα και δεν τον βλέπει καθόλου!!!GeorgeF έγραψε: ↑27 Δεκ 2025, 12:59Αρχικά κατέβασε το WD Dashboard και δες αν τον βλέπει το εργαλείο : https://www.techspot.com/drivers/driver ... on/17971/tgi έγραψε: ↑27 Δεκ 2025, 12:06Καλημέρα σας
DISKPART> list disk
Disk 1 No Media 0 B 0 B
Το πάθημα μου έγινε μάθημα : ποτέ δεν στέλνω σε καποιον τίποτα αν δεν μου στείλει τα ταχυδρομικά!!!!
- GeorgeF
- VIP Member

- Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
- Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
- Επικοινωνία:
Είναι γνωστό πρόβλημα με αυτούς τους δίσκους.
Δοκίμασε αυτήν τη διαδικασία: https://gist.github.com/weshouman/f121e ... e5c57ee0c2 και
https://www.youtube.com/watch?v=_g7Koq6DKVk
- Δεν χαρίζω σε μέλη τα οποία δεν στέλνουν ή δεν έχουν χαρίσει τίποτα.
Οι αγγελίες μου
- tgi
- VIP Member

- Επικοινωνία:
Re: Βοήθεια για προβλημα σε ssd 250GB
Τελικά δεν κατάφερα τίποτα
Τον χαρίζω χωρίς ευχαριστώ
Τον χαρίζω χωρίς ευχαριστώ
- tigergreg
- VIP Member

- Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
- Επικοινωνία:
Re: Hard Disk 250GB SSD με πρόβλημα
Kανε MASTER FORMAT βαζοντας τους win7 και οταν φτασει στα διαμερισματα καταργησε τα παντα.
- A-Rider
- VIP Member

- Νομός κατοικίας: Ν. Αχαΐας
- Δήμος - Κοινότητα: Δύμης Αχαΐας
- Τραπ. λογ/σμός: Eurobank
- Επικοινωνία:
Re: Βοήθεια για προβλημα σε ssd 250GB
Καλημερα, καντε μια τελευταια προσπαθεια με το https://www.diskgenius.com/, με εχει βοηθησει πολλες φορες.
Ζητω ο,τιδηποτε σχετικο με retro υπολογιστες, 70's, 80's, 90's, hardware (μητρικες, καρτες γραφικων, RAM, οθονες, καρτες ηχου, accesories), software (προγραμματα/games σε κουτι, δισκετες, λειτουργικα DOS/Windows-εως 98) καθως και home computers & video game consoles, games, accesories. Προσπαθω να δημιουργησω μια retro συλλογη, και ο,τιδηποτε σε οποιαδήποτε κατασταση (λειτουργικο ή μη) θα ειναι ιδιαιτέρως εκτιμητεο.
Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Η συλλογή μου με retro υπολογιστές
Ευχαριστώ εκ των προτερων.
Η συλλογή μου με retro υπολογιστές