Ο.Α.Σ.Θ.: Οnline ενημέρωση των επιβατών μέσω κινητού τηλεφών

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
diamond_gr
Μεγάλη υπέρβαση ορίου ζήτησης
37 75
Δημοσιεύσεις: 848
Εγγραφή: 22 Απρ 2009, 23:25
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: ΧΑΡΙΛΑΟΥ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επικοινωνία:

Ο.Α.Σ.Θ.: Οnline ενημέρωση των επιβατών μέσω κινητού τηλεφών

Δημοσίευση από diamond_gr » 11 Ιουν 2010, 03:22

Δελτίο Τύπου: Ανακοινώνεται από τον Ο.Α.Σ.Θ., ότι έχει τεθεί σε 4μηνη δοκιμαστική λειτουργία, νέα πρωτοποριακή εφαρμογή ενημέρωσης των πολιτών, μέσω των κινητών τηλεφώνων που διαθέτουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο και σε browser (μέσω WIFI, GPRS ή 3G).

Κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης εισάγει στο κινητό του το m.οasth.gr και έχει πρόσβαση, σε πραγματικό χρόνο, για την ενημέρωσή του στις παρακάτω λειτουργίες του Ο.Α.Σ.Θ.:
1. ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΓΡΑΜΜΩΝ, όπου μπορείτε να επιλέξετε και να δείτε τον προγραμματισμό των δρομολογίων οποιασδήποτε λεωφορειακής γραμμής, για όλες τις ημέρες, με τους χρόνους Μετάβασης και Επιστροφής.
2. ΒΕΛΤΙΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ, όπου μπορείτε να συμβουλευτείτε «Πώς θα πάτε Πού» με την επιλογή Αφετηρίας και Προορισμού (Διεύθυνση, Στάση ή Σημείο Ενδιαφέροντος).
3. ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΜΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΕ ΣΤΑΣΗ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Γραμμή και Στάση και να δείτε τον χρόνο άφιξης των επόμενων λεωφορείων της γραμμής αυτής.
4. ΑΦΙΞΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΡΑΜΜΩΝ ΣΕ ΣΤΑΣΗ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Στάση και να δείτε τον χρόνο άφιξης των επόμενων λεωφορείων όλων των γραμμών που περνούν από αυτήν.
5. ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟΥ, όπου μπορείτε να επιλέξετε την στάση επιβίβασης και την στάση αποβίβασης μιας λεωφορειακής γραμμής και να δείτε τον προγραμματισμένο χρόνο διάρκειας του δρομολογίου.
6. ΘΕΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Γραμμή και κατεύθυνση και να δείτε γραφικά στον χάρτη όλες τις στάσεις της γραμμής αυτής και τις θέσεις των λεωφορείων σε πραγματικό χρόνο με ανανέωση θέσης ανά 20 δευτερόλεπτα.
7. ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑΣΕΙΣ, όπου μπορείτε να επιλέξετε Δήμο και να δείτε την λίστα όλων των γραμμών και των στάσεων στην περιοχή του Δήμου .
8. ΧΑΡΤΕΣ ΓΡΑΜΜΩΝ, όπου μπορείτε να επιλέξετε λεωφορειακή γραμμή και κατεύθυνση και να δείτε γραφικά στον χάρτη όλες τις στάσεις της γραμμής αυτής.
9. ΣΗΜΕΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ, όπου μπορείτε να δείτε τον κατάλογο όλων των Σημείων Ενδιαφέροντος ανά Δήμο και κατηγορία (Νοσοκομεία, Αξιοθέατα, Εκκλησίες, Αθλητικά κέντρα, κ.λπ.) και γραφικά τη θέση τους στον χάρτη.

Η ως άνω πρωτοποριακή εφαρμογή του Ο.Α.Σ.Θ., κατά την 4μηνη δοκιμαστική λειτουργία, θα αξιολογηθεί, θα εμπλουτιστεί και θα βελτιωθεί με βάση τις υποδείξεις και τις προσδοκίες των πολιτών, ώστε να αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών και προσέλκυσης πολιτών στην χρήση Μ.Μ.Μ. και στη βελτίωση της κινητικότητας, του κυκλοφοριακού, του περιβάλλοντος, της καθημερινότητας και της ποιότητας ζωής των πολιτών, ως και στη μείωση του κόστους μετακίνησης των πολιτών.

ΠΗΓΗ
ΟΑΣΘ


Απάντηση

Επιστροφή στο “Τόποι - ταξίδια - περιηγήσεις”