Θα εκτιμήσω πάρα πολύ τις συμβουλές σας για το θέμα μου.
Έχω ξεκινήσει εδώ και λίγο διάστημα να συγγράφω τη διπλωματική μου για το μεταπτυχιακό μου. Έχω βρει θέμα που με ενδιαφέρει, έχω βρει επιβλέπων, έχω συντάξει ένα σχεδιάγραμμα με τα περιεχόμενα που θέλω να έχει η εργασία μου και έχω συλλέξει κάποια σχετική βιβλιογραφία.
Τώρα στα δύσκολα. Διαβάζω ένα άρθρο και βρίσκω πράγματα που μπορώ να βάλω στην εργασία μου. Ποια είναι η πιο αποδοτική μέθοδος συλλογής των δεδομένων και μετέπειτα συγγραφή στην τελική μορφή;
Για το πρώτο άρθρο που διάβασα δοκίμασα απευθείας να παραφράσω τα λόγια του μελετητή σε δικό μου κείμενο, όμως αυτό είναι κάπως χρονοβόρο (αφού τα μεταφράζω κιόλας από αγγλικά σε ελληνικά) και άδικος κόπος φοβάμαι, καθώς όταν διαβάσω το επόμενο άρθρο θα βρω κι άλλα που θα συμπληρώνουν αυτά που ήδη έγραψα και θα πρέπει ίσως να αλλάξω το κείμενό μου εξ ολοκλήρου.
Έπειτα δοκίμασα να συγκεντρώνω σε ένα Word με copy paste τα κομμάτια των αρθρών που διαβάζω και που θα ήθελα να χρησιμοποιήσω ομαδοποιώντας τα όσο μπορώ σύμφωνα με το θέμα τους, μα και με αυτό καταλήγω να συγκεντρώνω τεράστιο όγκο γραπτού κειμένου που φοβάμαι ότι δεν βοηθάει εν τέλει (η αλήθεια είναι πως με αυτόν τον τρόπο φιλτράρω λιγότερο τί αντιγράφω με το σκεπτικό ότι "θα το επανεπισκεφτώ και θα τα αξιολογήσω αργότερα", έτσι ίσως μαζεύω πολύ πράγμα που δεν θα χρησιμοποιήσω).
Εσείς έχετε να μου προτείνετε κάποιον τρόπο που δούλεψε για τις δικές σας εργασίες;