Πριν μερικές μέρες το κινητό μου -ένα παλαιό Sony c702- ξαφνικά έδειξε ότι απενεργοποιήθηκε. Έκανα κάποιες προσπάθειες να το επαναφέρω, έβγαλα μπαταρία και την ξανατοποθέτησα κλπ. Στην αρχή δεν φαινόταν να λειτουργεί. Θέωρησα ότι ήταν -μάλλον- ξεφόρτιστο, βάζω το φορτιστή και ταύτοχρονα προσπαθούσα να το
επανεκκινήσω. Κάποια στιγμή έδειξε να ανοίγει στιγμιαία αλλά δεν συνέχιζε και η οθόνη ήταν μάυρη. Στα τυφλά έκανα πειραματισμούς, θεωρώντας ότι ζήταγε το κωδικό για να ανοίξει, τον πληκτρολογούσα και στο "οκ" πατώντας το πλήκτρο "εντερ" το κεντρικό δηλαδή, μου ζητούσε να το ξεκλειδώσω. Πατώντας τα γνωστά πλήκτρα (κάτω αριστερά και πάνω δεξιά), αμέσως μαυρίζει η οθόνη και δεν φαίνεται τίποτα. Εν ολίγοις το τηλέφωνο είναι μέν ανοιχτό αλλά δεν φαίνεται τίποτα στην οθόνη. Το είχα μονίμως στο φορτιστή του για να μην πέσει η μπαταρία. Το τηλέφωνο δέχεται κλήσεις αλλά και καλεί (τουλάχιστον μέχρι πριν 2 μέρες που έβγαλα τη κάρτα sim για να τη βάλω σε ένα πρόχειρο δανεικό κινητό μέχρι να δω τι θα κάνω)
Με το καλώδιο σύνδεσης στον υπολογιστή, πήρα κάποια αρχεία εικόνων, ήχου κλπ που είχα μέσα (πάλι στα τυφλά χώρις να έχω πρόσβαση στην οθόνη)
Το πρόβλημα μου είναι αφενώς μεν το κινητό αυτό καθ'αυτό μιας και ρωτώντας σε ένα κατάστημα με σέρβις κλπ μου είπαν πως αν είναι η οθόνη κοστίζει 35 ευρώ κι αν φτιάξει κλπ (φέξε μου και γλύστρισα δηλαδή)
Το κυριότερο είναι το πως θα πάρω τις ΕΠΑΦΕΣ και τΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ που έχω μέσα και δεν μπορώ πλεον να τα αποθηκεύσω.
Φοβάμαι δε ότι τις πρώτες στιγμές που πειραματιζόμουν με τα πλήκτρα νομίζοντας ότι δεν είναι ανοιχτό το κινητό, μήπως και έσβησα τις επαφές μου διότι κάποιες στιγμές που έχω μια ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ΜΟΥ (πατώντας το πάνω δεξιά πλήκτρο, στιγμιαία βλέπεις αλλά σβήνει ακαριαία), και ήμουνα στις επαφές είδα ότι δεν υπήρχαν αυτές που έχω αποθηκεύσει μέσα όλον αυτόν το καιρό

Όπως και να'χει, θα ήθελα να με βοήθησει κάποιος να μπορέσω να τα πάρω μέσα από το προβληματικό κινητό.
Υπάρχει τρόπος να σώσω ΤΙΣ ΕΠΑΦΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΟΥ και είτε να τα σώσω στον υπολογιστή είτε να μπορώ να τα μεταφέρω και σε άλλο κινητό.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη
Ευχαριστώ εκ των προτέρων