Βοήθεια για επανεγκατάσταση λειτουργικού Huawei

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Απάντηση
Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Βοήθεια για επανεγκατάσταση λειτουργικού Huawei

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 04 Ιαν 2026, 11:03

Καλημέρα και καλή χρονιά σε όλους με υγεία.

Είχα πάρει από το χάρισέ το ως εφεδρικό, ένα Huawei P8 lite 2017. Η τελευταία επίσημη έκδοση που έβγαλε η Huawei για το συγκεκριμένο (PRA-LX1), ήταν το Android 8, το οποίο το έχω ήδη κατεβάσει στον υπολογιστή. Η συσκευή όμως είχε περασμένο το Android 7.1. Δοκίμασα λοιπόν να το περάσω μέσω microSD και εκκίνηση συσκευής με button combo για ενημέρωση/αναβάθμιση. Ολοκληρώθηκε επιτυχώς (100%) η αναβάθμιση, όμως μετά την επανεκκίνηση, εμφάνισε οθόνη σφάλματος:

Εικόνα

Και δεν κλείνει, με το πάτημα πλήκτρων κάνει μόνο επανεκκίνηση, μόνο αν ξεφορτίσει κλείνει. Όσο κι αν έψαξα δεν μπόρεσα να βρω κάτι...

Μπορεί κάποιος να βοηθήσει, είτε να ξαναπεραστεί το Android 8, είτε έστω να περαστεί πάλι το Android 7.1? Ακόμη κι αν γνωρίζετε κάποιο νήμα στο XDA με αντίστοιχο πρόβλημα, μπορώ να το κοιτάξω.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Για αντικείμενα μεγάλου όγκου/βάρους προτιμώ συνάντηση από κοντά, ανατολική Θεσσαλονίκη, περιοχή Μαρτίου.

Για μικρότερα αντικείμενα και με λιγότερο βάρος, μπορεί να γίνει και αποστολή με έξοδα παραλήπτη. Για αντικείμενα χαμηλής αξίας, μπορώ να στείλω και με boxnow, για οτιδήποτε κάποιας αξίας, στέλνω με οτιδήποτε άλλο (ΕΛΤΑ, κούριερ κλπ) viewtopic.php?f=389&p=2097119

Άβαταρ μέλους
vadaris
Μεγάλη υπέρβαση ορίου ζήτησης
Νομός κατοικίας: Ν. Ηρακλείου
Δήμος - Κοινότητα: Ηρακλείου Κρήτης
Παπούτσι: 41
Μπλούζα: L
Επικοινωνία:

Re: Βοήθεια για επανεγκατάσταση λειτουργικού Huawei

Δημοσίευση από vadaris » 04 Ιαν 2026, 11:31

Καλημέρα Μιχάλη. Εδω βρηκα με μια γρηγορη αναζητηση το stock firmware Απ' οτι λέει και οδηγίες.
https://firmwarefile.com/huawei-p8-lite-2017-pra-l31
ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ

Δεν χαρίζω με σειρά προτεραιότητας. Κρατάω πάντα αναμονή 2-3 μέρες
Έχω Paypal και Πειραιώς

Μπορώ να σας βοηθήσω και σε αγορές από το ebay
Φιλικά Γιάννης

"Ποτέ μην τα βάζεις με έναν ηλίθιο.Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας"
:gr:

Χρωστάω 1,50€ σε Mishkalito και 0,50€ σε xeniachr

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 04 Ιαν 2026, 13:42

vadaris έγραψε:
04 Ιαν 2026, 11:31
Καλημέρα Μιχάλη. Εδω βρηκα με μια γρηγορη αναζητηση το stock firmware Απ' οτι λέει και οδηγίες.
https://firmwarefile.com/huawei-p8-lite-2017-pra-l31
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το κατέβασα το αρχείο, δεν έχει κάποιο πρόγραμμα μέσα, μόνο το firmware. Για να περαστεί, αναφέρει τον ίδιο τρόπο που έκανα, μέσω microSD δηλαδή, αλλά καθώς πατάω Vol up + down + power button combo, αντί να μου εμφανίσει επιλογές ενημέρωσης, μου ξαναβγάζει την ίδια οθόνη σφάλματος...

Μήπως θέλει άραγε κάποιο πρόγραμμα ή script υπολογιστή σε τέτοια περίπτωση;

Για αντικείμενα μεγάλου όγκου/βάρους προτιμώ συνάντηση από κοντά, ανατολική Θεσσαλονίκη, περιοχή Μαρτίου.

Για μικρότερα αντικείμενα και με λιγότερο βάρος, μπορεί να γίνει και αποστολή με έξοδα παραλήπτη. Για αντικείμενα χαμηλής αξίας, μπορώ να στείλω και με boxnow, για οτιδήποτε κάποιας αξίας, στέλνω με οτιδήποτε άλλο (ΕΛΤΑ, κούριερ κλπ) viewtopic.php?f=389&p=2097119

Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από polvar » 04 Ιαν 2026, 16:27

Άβαταρ μέλους
vadaris
Μεγάλη υπέρβαση ορίου ζήτησης
Νομός κατοικίας: Ν. Ηρακλείου
Δήμος - Κοινότητα: Ηρακλείου Κρήτης
Παπούτσι: 41
Μπλούζα: L
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από vadaris » 04 Ιαν 2026, 17:52

Μιχάλης 04 έγραψε:
04 Ιαν 2026, 13:42
Καλησπέρα και χρόνια πολλά. Το κατέβασα το αρχείο, δεν έχει κάποιο πρόγραμμα μέσα, μόνο το firmware. Για να περαστεί, αναφέρει τον ίδιο τρόπο που έκανα, μέσω microSD δηλαδή, αλλά καθώς πατάω Vol up + down + power button combo, αντί να μου εμφανίσει επιλογές ενημέρωσης, μου ξαναβγάζει την ίδια οθόνη σφάλματος...

Μήπως θέλει άραγε κάποιο πρόγραμμα ή script υπολογιστή σε τέτοια περίπτωση;
Πιο παλιά που flashαρα κάποια κινητα και ταμπλετ εβισκα και ενα αντίστοιχο flash tool για to pc.

https://www.youtube.com/watch?v=9Bce1Dpf5-M
ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΛΕΚΑΡΤΕΣ

Δεν χαρίζω με σειρά προτεραιότητας. Κρατάω πάντα αναμονή 2-3 μέρες
Έχω Paypal και Πειραιώς

Μπορώ να σας βοηθήσω και σε αγορές από το ebay
Φιλικά Γιάννης

"Ποτέ μην τα βάζεις με έναν ηλίθιο.Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω εμπειρίας"
:gr:

Χρωστάω 1,50€ σε Mishkalito και 0,50€ σε xeniachr

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 04 Ιαν 2026, 19:37

polvar έγραψε:
04 Ιαν 2026, 16:27
Δείτε κι εδώ
https://www.reddit.com/r/Huawei/comment ... oot_error/
ό,τι συνδυασμό πλήκτρων και να πατήσω δεν αλλάζει κάτι, συνεχίζει bootloop με αυτό το σφάλμα... Είτε φορτίζει, είτε είναι εκτός πρίζας... Ενδεχομένως, να χρειάζεται κάποια εντολή από τον υπολογιστή για να βγει από το error mode...

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 04 Ιαν 2026, 19:42

vadaris έγραψε:
04 Ιαν 2026, 17:52
Πιο παλιά που flashαρα κάποια κινητα και ταμπλετ εβισκα και ενα αντίστοιχο flash tool για to pc.

https://www.youtube.com/watch?v=9Bce1Dpf5-M
ευχαριστώ για την πρόταση, το συγκεκριμένο σάιτ δεν έχει το εργαλείο αυτό πλέον, αλλά το βρήκα από αλλού, θα το κοιτάξω καλύτερα το SP Flash Tool, μήπως αλλάξει κάτι

Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλέφωνα - GPS”