Προβλήματα με τη Boxnow

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Προβλήματα με τη Boxnow

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 20 Μαρ 2025, 19:08

Προσωπικά την έμαθα από την κοινότητα του χάρισέ το και έχω στείλει και λάβει πάρα πολλές φορές. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν συστηματικά πολυάριθμα περιστατικά κλοπών μέσα από την εταιρεία αυτή. Δυστυχώς έφτασε και η σειρά μου, μια παραγγελία που έκανα, όλως τυχαίως να εξαφανιστεί, όπως μου είπαν και στο τηλέφωνο, "ανθρώπινο λάθος" (σαν τα Τέμπη καλή ώρα), ώστε να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους... :judge:

Ενδεχομένως, καθώς είναι αναπτυσσόμενη εταιρεία, οι τελευταίες τους προσλήψεις να μην ήταν και τόσο "ελεγμένες" και να μπήκαν κακοποιά στοιχεία, κύκλωμα ουσιαστικά, καθώς δεν είναι μόνο σε μία περιοχή οι κλοπές. Η εταιρεία κάνει τον Κινέζο αντί να κοιτάξει να καθαρίσει το όνομά της πριν είναι πολύ αργά.

Ευτυχώς, άρχισαν να τα δημοσιοποιούν διάφορες ομάδες, όπως εδώ

Εικόνα

Εικόνα
Σαφώς στο χάρισέ το τα αντικείμενα συνήθως είναι μικρής αξίας, αλλά υπάρχουν αρκετές φορές αντικείμενα αξίας 20-30 ευρώ και σε πιο σπάνιες περιπτώσεις 50 και άνω. Προσωπικά, ναι θα συνεχίσω να την χρησιμοποιώ για περιπτώσεις χαμηλότερης αξίας, λόγω χαμηλού κόστους σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά και ευκολίας, όμως θα συνιστούσα ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά αντικείμενα μεγαλύτερης αξίας, καλύτερα ΕΛΤΑ ή κάποιο κούριερ όπως γενική ταχυδρομική, ACS (παραλαμβάνει δωρεάν από το σπίτι) ή ΕΛΤΑ κούριερ.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ!!! :!:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Μιχάλης 04 την 22 Μαρ 2025, 09:30, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Για αντικείμενα μεγάλου όγκου/βάρους προτιμώ συνάντηση από κοντά, ανατολική Θεσσαλονίκη, περιοχή Μαρτίου.

Για μικρότερα αντικείμενα και με λιγότερο βάρος, μπορεί να γίνει και αποστολή με έξοδα παραλήπτη. Για αντικείμενα χαμηλής αξίας, μπορώ να στείλω και με boxnow, για οτιδήποτε κάποιας αξίας, στέλνω με οτιδήποτε άλλο (ΕΛΤΑ, κούριερ κλπ) viewtopic.php?f=389&p=2097119

Άβαταρ μέλους
Manusgr
Υπέρβαση ορίου ζήτησης
17 31
Νομός κατοικίας: Ν. Ημαθίας
Δήμος - Κοινότητα: Νάουσας Ημαθίας
Παπούτσι: 45
Μπλούζα: M
Τραπ. λογ/σμός: Eurobank
Επικοινωνία:

Re: ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΕ ΤΗΝ BOXNOW!!!

Δημοσίευση από Manusgr » 20 Μαρ 2025, 20:56

Έχω στείλει και λάβει πολλές φορές και πολλά χρόνια τώρα την χρησιμοποιώ την μεταφορική boxnow λόγω vendora πωλήσεων, temu αγορων και εδώ δωρεάν πραγμάτων. Μια φορά μου έτυχε μόνο να φτάσει φωτιστικό σπασμένο στον αγοραστή, του είπα ότι θα απευθυνθώ σε αυτούς μέσω του vendora και με δικαίωσαν, οχι ότι ήταν μεγάλη η αξία του φωτιστικού 20-30€ αλλά με δικαίωσαν με τις φωτό που τους έστειλα ότι δεν το έστειλα εγώ σπασμένο και έγραψα "εύθραυστα'" .Για μένα άρα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Που ξέρω εγώ ότι δεν τα γράφουν άνθρωποι που εργάζονται ή έχουν συμφέρον να στέλνονται με ΕΛΤΑ ή οποια κούριερ
Είμαι από Νάουσα Ημαθίας..στέλνω με Boxnow οπουδήποτε!

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 20 Μαρ 2025, 21:07

Manusgr έγραψε:
20 Μαρ 2025, 20:56
Έχω στείλει και λάβει πολλές φορές και πολλά χρόνια τώρα την χρησιμοποιώ την μεταφορική boxnow λόγω vendora πωλήσεων, temu αγορων και εδώ δωρεάν πραγμάτων. Μια φορά μου έτυχε μόνο να φτάσει φωτιστικό σπασμένο στον αγοραστή, του είπα ότι θα απευθυνθώ σε αυτούς μέσω του vendora και με δικαίωσαν, οχι ότι ήταν μεγάλη η αξία του φωτιστικού 20-30€ αλλά με δικαίωσαν με τις φωτό που τους έστειλα ότι δεν το έστειλα εγώ σπασμένο και έγραψα "εύθραυστα'" .Για μένα άρα τα παραπάνω δεν ισχύουν. Που ξέρω εγώ ότι δεν τα γράφουν άνθρωποι που εργάζονται ή έχουν συμφέρον να στέλνονται με ΕΛΤΑ ή οποια κούριερ
Όπως ανέφερα, έγινε μόλις τώρα και σε μένα και δεν έχω σχέση με κανένα κούριερ ή ταχυδρομείο. Αντίθετα, μέχρι τώρα κι εγώ το πρότεινα και προωθούσα για την ευκολία του, ουκ ολίγες φορές. Κι έχουν αναφερθεί 1-2 ανάλογα παραμπτώματα "απώλειας" boxnow και στο χάρισέ το. Κι όπως έγραψα, ναι θα ρισκάρω αντικείμενα του χάρισέ το ή γενικότερα, χαμηλής αξίας, αλλά για κάτι υψηλότερης αξίας, δεν στέλνω και δεν δέχομαι πια με boxnow, ας είναι με οτιδήποτε άλλο. Τόσα χρόνια δεν έχει συμβεί ποτέ κάτι αντίστοιχο με κανένα κούριερ ή ακόμη και με τα χιλιοπροβληματικά σε άλλα θέματα, ΕΛΤΑ, είναι η μόνη μεταφορική που συμβαίνει και συμβαίνει τους τελευταίους μήνες συστηματικά.

Για αντικείμενα μεγάλου όγκου/βάρους προτιμώ συνάντηση από κοντά, ανατολική Θεσσαλονίκη, περιοχή Μαρτίου.

Για μικρότερα αντικείμενα και με λιγότερο βάρος, μπορεί να γίνει και αποστολή με έξοδα παραλήπτη. Για αντικείμενα χαμηλής αξίας, μπορώ να στείλω και με boxnow, για οτιδήποτε κάποιας αξίας, στέλνω με οτιδήποτε άλλο (ΕΛΤΑ, κούριερ κλπ) viewtopic.php?f=389&p=2097119

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 20 Μαρ 2025, 21:30

Μερικές ενδεικτικές απώλειες boxnow μέσα στο χάρισέ το:

viewtopic.php?f=212&t=213133

viewtopic.php?f=213&t=209782

και υπήρξε άλλο ένα "κρούσμα" όπου υπήρχε αντικείμενο σε θυρίδα που άνοιξε για νέα αποστολή (με κίνδυνο απώλειας ή κλοπής προφανώς αν ήταν κάποιος επιτήδειος) viewtopic.php?f=30&t=214061&p=2082938#p2083228

Άβαταρ μέλους
klekat
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Παιανίας Αττικής
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από klekat » 20 Μαρ 2025, 21:55

Όμως πλέον έχουν κλείσει πολλά καταστήματα των ΕΛΤΑ και για κάποιους η ευκολότερη λύση είναι η box now... Εγώ δεν έχω πια κοντά μου ΕΛΤΑ.
Έχω κι εγώ ακούσει για χαμένα δέματα, ελπίζω να κάνουν κάτι.

maria2015
VIP Member
VIP Member
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από maria2015 » 21 Μαρ 2025, 00:22

Μιχάλης 04 έγραψε:
20 Μαρ 2025, 19:08
Προσωπικά την έμαθα από την κοινότητα του χάρισέ το και έχω στείλει και λάβει πάρα πολλές φορές. Παρόλα αυτά, τους τελευταίους μήνες, υπάρχουν συστηματικά πολυάριθμα περιστατικά κλοπών μέσα από την εταιρεία αυτή. Δυστυχώς έφτασε και η σειρά μου, μια παραγγελία που έκανα, όλως τυχαίως να εξαφανιστεί, όπως μου είπαν και στο τηλέφωνο, "ανθρώπινο λάθος" (σαν τα Τέμπη καλή ώρα), ώστε να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους... :judge:

Ενδεχομένως, καθώς είναι αναπτυσσόμενη εταιρεία, οι τελευταίες τους προσλήψεις να μην ήταν και τόσο "ελεγμένες" και να μπήκαν κακοποιά στοιχεία, κύκλωμα ουσιαστικά, καθώς δεν είναι μόνο σε μία περιοχή οι κλοπές. Η εταιρεία κάνει τον Κινέζο αντί να κοιτάξει να καθαρίσει το όνομά της πριν είναι πολύ αργά.

Πιθανώς κάποια άλλη ανταγωνιστική εταιρεία μεταφορών να το έχει κάνει...

“Η ζωή είναι μια ηχώ. Ό,τι εκπέμπεις, στο επιστρέφει”
κινέζικη παροιμία

Άβαταρ μέλους
Κατιακι
VIP Member
VIP Member
Δήμος - Κοινότητα: Περάματος Πειραιά
Παπούτσι: 35
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Κατιακι » 21 Μαρ 2025, 07:12

Η δική μου εμπειρία πριν λίγους μήνες.
Έβγαλα κωδικό για μικρό box και το έδωσα να μου στείλουν δέμα, από εδώ συγκεκριμένα.
Πήγε ο άνθρωπος να τοποθετήσει το δέμα στη θυρίδα που άνοιξε όταν πληκτρολόγησε τον κωδικό και υπήρχε ένα άλλο μέσα. Έκλεισε τη θυρίδα και επικοινώνησε μαζί μου. Του έστειλα καινούργιο κωδικό και αυτή τη φορά όλα πήγαν ομαλά και παρέλαβα.
Όμως εκτός αυτού, παρέλαβα επίσης και το ξένο δέμα που υπήρχε ήδη στην πρώτη θυρίδα και η οποία μόλις έκλεισε το πορτάκι, ενεργοποιήθηκε η αποστολή στο όνομά μου.
Πάνω στο δέμα υπήρχε άλλος κωδικός και ένα όνομα εδώ στην Αθήνα. Φυσικά και χρησιμοποίησα τον κωδικό και έστειλα το δέμα στην κοπέλα μαζί με σημείωμα που εξηγούσε την καθυστέρηση. Προφανώς ο προηγούμενος δεν είχε κλείσει καλά το πορτάκι όταν το τοποθέτησε μέσα και κάποια ώρα μετά ακυρώθηκε η αποστολή από το σύστημα.
Κατά τη γνώμη μου, τα περισσότερα λάθη γίνονται όταν δεν κλείνονται καλά οι θυρίδες, είτε τοποθετώντας μέσα δέμα, είτε παραλαμβάνοντας.
Έχει τύχει επίσης να δω άτομο να δοκιμάζει να βάλει μέσα δέμα και να μη χωράει και να φεύγει έτσι, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.
Είναι ηλεκτρονικό όλο αυτό το σύστημα με το box και μπορεί να μπλοκάρει από το οτιδήποτε.
Ούτε προτρέπω, ούτε αποτρέπω κανέναν από τη χρήση του box now, ούτε κάποιας άλλης εταιρείας φυσικά.
Απλά πιστεύω ότι αν εμείς οι άνθρωποι κάναμε πιο σωστή χρήση των διαφόρων ηλεκτρονικών που υπάρχουν σήμερα, θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα. Και δεν το λέω για να κατηγορήσω κάποιον, και σε εμένα έχει έρθει απότομα όλη αυτή η εξέλιξη.
Απλά ως γνωστό, όπου βάζει χέρι άνθρωπος, υπάρχει και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους.
Δείτε και τις υπόλοιπες αγγελίες μου, μήπως και συνδυαστούν αποστολές

Χρωστάω: virginiabts 1ευρώ
Να στείλω δέμα:
Έστειλα δέμα:
Περιμένω ευχαριστώ:
Περιμένω δέμα:
Περιμένω κατάθεση:
Αναμένεται Συνάντηση :

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 21 Μαρ 2025, 10:16

klekat έγραψε:
20 Μαρ 2025, 21:55
Όμως πλέον έχουν κλείσει πολλά καταστήματα των ΕΛΤΑ και για κάποιους η ευκολότερη λύση είναι η box now... Εγώ δεν έχω πια κοντά μου ΕΛΤΑ.
Έχω κι εγώ ακούσει για χαμένα δέματα, ελπίζω να κάνουν κάτι.
Έτσι ακριβώς, ο όλος τρόπος είναι ευκολία για πολύ κόσμο, τουλάχιστον μια θυρίδα περίπου σε κάθε περιοχή, εξυπηρετεί πολύ κόσμο, είναι πραγματικά κρίμα να καταστρέφει η ίδια η εταιρεία το όνομά της...

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 21 Μαρ 2025, 10:20

maria2015 έγραψε:
21 Μαρ 2025, 00:22
Μιχάλης 04 έγραψε:
20 Μαρ 2025, 19:08

Πιθανώς κάποια άλλη ανταγωνιστική εταιρεία μεταφορών να το έχει κάνει...
Όποιοι και να το κάνουν αυτό είναι ήδη μέσα στην εταιρεία, δεν έχει άλλος από έξω πρόσβαση στα δέματα. Η ίδια η εταιρεία, αντί να εθελοτυφλεί, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της, να εντοπίσει τα άτομα που ευθύνονται για τις κλοπές και να αναλάβει δράση πριν καταστραφεί τελείως το όνομά της. Ας ξεκινήσει για αρχή με τις προσλήψεις του τελευταίου έτους, να κάνει εκεί μια έρευνα, να δει τις περιοχές που εξαφανίζονται τα δέματα και να εστιάσει εκεί σε πρώτη φάση. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό σα να μην τρέχει τίποτα απολύτως...

Μιχάλης 04
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από Μιχάλης 04 » 21 Μαρ 2025, 10:27

Κατιακι έγραψε:
21 Μαρ 2025, 07:12
Η δική μου εμπειρία πριν λίγους μήνες.
Έβγαλα κωδικό για μικρό box και το έδωσα να μου στείλουν δέμα, από εδώ συγκεκριμένα.
Πήγε ο άνθρωπος να τοποθετήσει το δέμα στη θυρίδα που άνοιξε όταν πληκτρολόγησε τον κωδικό και υπήρχε ένα άλλο μέσα. Έκλεισε τη θυρίδα και επικοινώνησε μαζί μου. Του έστειλα καινούργιο κωδικό και αυτή τη φορά όλα πήγαν ομαλά και παρέλαβα.
Όμως εκτός αυτού, παρέλαβα επίσης και το ξένο δέμα που υπήρχε ήδη στην πρώτη θυρίδα και η οποία μόλις έκλεισε το πορτάκι, ενεργοποιήθηκε η αποστολή στο όνομά μου.
Πάνω στο δέμα υπήρχε άλλος κωδικός και ένα όνομα εδώ στην Αθήνα. Φυσικά και χρησιμοποίησα τον κωδικό και έστειλα το δέμα στην κοπέλα μαζί με σημείωμα που εξηγούσε την καθυστέρηση. Προφανώς ο προηγούμενος δεν είχε κλείσει καλά το πορτάκι όταν το τοποθέτησε μέσα και κάποια ώρα μετά ακυρώθηκε η αποστολή από το σύστημα.
Κατά τη γνώμη μου, τα περισσότερα λάθη γίνονται όταν δεν κλείνονται καλά οι θυρίδες, είτε τοποθετώντας μέσα δέμα, είτε παραλαμβάνοντας.
Έχει τύχει επίσης να δω άτομο να δοκιμάζει να βάλει μέσα δέμα και να μη χωράει και να φεύγει έτσι, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή.
Είναι ηλεκτρονικό όλο αυτό το σύστημα με το box και μπορεί να μπλοκάρει από το οτιδήποτε.
Ούτε προτρέπω, ούτε αποτρέπω κανέναν από τη χρήση του box now, ούτε κάποιας άλλης εταιρείας φυσικά.
Απλά πιστεύω ότι αν εμείς οι άνθρωποι κάναμε πιο σωστή χρήση των διαφόρων ηλεκτρονικών που υπάρχουν σήμερα, θα είχαμε και καλύτερα αποτελέσματα. Και δεν το λέω για να κατηγορήσω κάποιον, και σε εμένα έχει έρθει απότομα όλη αυτή η εξέλιξη.
Απλά ως γνωστό, όπου βάζει χέρι άνθρωπος, υπάρχει και ο παράγοντας του ανθρώπινου λάθους.
Σαφώς και υπάρχει τέτοια πιθανότητα π.χ. να μην χωράει καλά ένα δέμα κλπ. Και σε μένα είχε τύχει να στείλω κάτι σε μικρή θυρίδα που έχει ύψος 8 εκατοστά, το κουτί ήταν 7,5 και τελικά δεν χωρούσε. Τι έκανα λοιπόν. Έκλεισα την θυρίδα άδεια, τους πήρα τηλέφωνο, ακύρωσαν την συγκεκριμένη θυρίδα και μου ενεργοποίησαν ξανά την ετικέτα για μεσαία θυρίδα. Σίγουρα υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις, αυτές λύνονται, αλλά εδώ μιλάμε για κλοπές.

Το συγκεκριμένο αντικείμενο που περίμενα, "εξαφανίστηκε" σε μία από τις κεντρικές αποθήκες κατά την διάρκεια της διαδρομής. Πρόσβαση εκεί έχουν μόνο οι εργαζόμενοι της boxnow, δεν έχουν καμία πρόσβαση οι πελάτες ή όποιος άλλος εκεί. Η ζημιά γίνεται εκ των έσω. Και δεν τίθεται ζήτημα να χάθηκε ή να παράπεσε, μιλάμε για μια μεγάλη κούτα που εξαφανίστηκε, όχι για ένα μικρό φάκελο, κουτάκι ή οτιδήποτε... Εϊναι ξεκάθαρα κλοπή και ήταν κάποιας αξίας το περιεχόμενο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Βοήθεια για δέματα και έξοδα αποστολής”