Αποζημίωση από τη BoxNow
-
ptr
- VIP Member

- Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
- Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
- Φύλο: Ζευγάρι
- Επικοινωνία:
Αποζημίωση από τη BoxNow
Με αφορμή μια αγγελία που έτυχε να δω, που "χάθηκε" (πάλι...) δέμα από τη BoxNow, είπα να γράψω επιτέλους για το τέλος της δικής μου υπόθεσης:
viewtopic.php?f=212&t=213133
Τελικά καταλήξαμε (μήνες μετά...) σε αποζημίωση από την BoxNow. Κι όπως έγραψα και εδώ: viewtopic.php?f=389&t=215653&start=50#p2136089 μιλάμε για τη μέγιστη (για τη BoxNow, που είναι η ελάχιστη του κανονισμού). Κι εδώ αρχίζει η συζήτηση...
Κανονικά, "προτεραιότητα" για την αποζημίωση έχει ο αποστολέας (και αν αυτός παραιτηθεί του δικαιώματος, ο παραλήπτης), αλλά έτσι όπως βγάζουμε τους κωδικούς μπορεί μόνο ο παραλήπτης να ζητήσει αποζημίωση. Και αν καταφέρει τελικά να την πάρει, θα είναι μετά από μήνες, μετά από δε θυμάμαι πόσα τηλέφωνα/mail στη BoxNow, μετά στο Συνήγορο του Καταναλωτή, ξανά στη BoxNow ("ναι, θα σας αποζημιώσουμε"), ξανά στο Συνήγορο του Καταναλωτή (γιατί φυσικά δεν θα τον αποζημιώσουν), ξανά στη BoxNow ("αχ, χάσαμε το IBAN που μας στείλατε"), μετά στην ΕΕΤΤ...
Και ας πούμε ότι τελικά την παίρνει την αποζημίωση. Τι κάνουμε;
Ο παραλήπτης έχει χάσει τα έξοδα αποστολής και όλο το χρόνο που ασχολήθηκε για να βγάλει άκρη. Ο αποστολέας έχει χάσει το αντικείμενο (που έτσι κι αλλιώς θα έδινε δωρεάν) και δεν έχει πάρει το ευχαριστώ. Τι θεωρείτε (δεύτερο πληθυντικό) ότι είναι σωστό να γίνει; Θα ήθελα τις γνώμες σας
Προσωπικά, ο λόγος που έτρεξα το θέμα της αποζημίωσης ήταν καθαρά εγωιστικός. Η αρχική απάντηση της BoxNow ήταν ότι το δέμα χάθηκε γιατί δεν είχε γραμμένο αριθμό αποστολής (βγήκε από τη θυρίδα, πήγε στην αποθήκη, βγήκε από την αποθήκη, χρεώθηκε στη θυρίδα προορισμού, χωρίς αριθμό αποστολής;;;). Και επειδή πιστεύω ότι πολλές περιπτώσεις έχουν λάβει ανάλογες απαντήσεις, να μην τους αφήσουμε να μας θεωρούν ηλίθιους
Τελικά καταλήξαμε (μήνες μετά...) σε αποζημίωση από την BoxNow. Κι όπως έγραψα και εδώ: viewtopic.php?f=389&t=215653&start=50#p2136089 μιλάμε για τη μέγιστη (για τη BoxNow, που είναι η ελάχιστη του κανονισμού). Κι εδώ αρχίζει η συζήτηση...
Κανονικά, "προτεραιότητα" για την αποζημίωση έχει ο αποστολέας (και αν αυτός παραιτηθεί του δικαιώματος, ο παραλήπτης), αλλά έτσι όπως βγάζουμε τους κωδικούς μπορεί μόνο ο παραλήπτης να ζητήσει αποζημίωση. Και αν καταφέρει τελικά να την πάρει, θα είναι μετά από μήνες, μετά από δε θυμάμαι πόσα τηλέφωνα/mail στη BoxNow, μετά στο Συνήγορο του Καταναλωτή, ξανά στη BoxNow ("ναι, θα σας αποζημιώσουμε"), ξανά στο Συνήγορο του Καταναλωτή (γιατί φυσικά δεν θα τον αποζημιώσουν), ξανά στη BoxNow ("αχ, χάσαμε το IBAN που μας στείλατε"), μετά στην ΕΕΤΤ...
Ο παραλήπτης έχει χάσει τα έξοδα αποστολής και όλο το χρόνο που ασχολήθηκε για να βγάλει άκρη. Ο αποστολέας έχει χάσει το αντικείμενο (που έτσι κι αλλιώς θα έδινε δωρεάν) και δεν έχει πάρει το ευχαριστώ. Τι θεωρείτε (δεύτερο πληθυντικό) ότι είναι σωστό να γίνει; Θα ήθελα τις γνώμες σας
Προσωπικά, ο λόγος που έτρεξα το θέμα της αποζημίωσης ήταν καθαρά εγωιστικός. Η αρχική απάντηση της BoxNow ήταν ότι το δέμα χάθηκε γιατί δεν είχε γραμμένο αριθμό αποστολής (βγήκε από τη θυρίδα, πήγε στην αποθήκη, βγήκε από την αποθήκη, χρεώθηκε στη θυρίδα προορισμού, χωρίς αριθμό αποστολής;;;). Και επειδή πιστεύω ότι πολλές περιπτώσεις έχουν λάβει ανάλογες απαντήσεις, να μην τους αφήσουμε να μας θεωρούν ηλίθιους
Με εξαίρεση τα είδη ανάγκης:
- Δε χαρίζω σε μέλη που μόνο ζητάνε ή με περιορισμούς λόγω παραπτωμάτων
- Αποφεύγω να χαρίζω σε μέλη με υπέρβαση ορίων ζήτησης
- Προτιμώ να χαρίζω σε μέλη που μπορούν να παραλάβουν
Υπάρχουν δύο γατούληδες στο σπίτι
Αποστολές με BoxNow λόγω έλλειψης χρόνου
Η συλλογή που (νόμιζα ότι δεν) έχω από φωτογραφικές μηχανές
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ. Stay tuned...
-
Μιχάλης 04
- VIP Member

- Φύλο: Άντρας
- Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
- Επικοινωνία:
Re: Αποζημίωση από τη BoxNow
Μου είχαν "χάσει" κι εμένα πακέτο και μάλιστα όχι από το χάρισέ το αλλά αγορασμένο μέσα από άλλο σάιτ. Και φυσικά ως συνήθως συμβαίνει στα χαμένα δέματά τους, η πλειοψηφία είναι ηλεκτρονικά όλως τυχαίωςptr έγραψε: ↑19 Ιουν 2026, 13:20Με αφορμή μια αγγελία που έτυχε να δω, που "χάθηκε" (πάλι...) δέμα από τη BoxNow, είπα να γράψω επιτέλους για το τέλος της δικής μου υπόθεσης:
Παιδεύτηκα αρκετά κι εγώ τότε αλλά σε συννενόηση με τον αποστολέα πήραμε τελικά την αποζημίωση και τη μοιράσαμε για να καλυφθούμε κάπως και οι δύο. Αλλά είναι ταλαιπωρία, αβεβαιότητα και όπως βλέπω τα κρούσματα συνεχίζονται δυστυχώς...
Υ.Γ. Θα πρότεινα το νήμα να συγχωνευτεί με το νήμα σχετικά με τα προβλήματα της Boxnow για να τα έχουμε όλα μαζί συγκεντρωμένα
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
Για αντικείμενα μεγάλου όγκου/βάρους προτιμώ συνάντηση από κοντά, ανατολική Θεσσαλονίκη, περιοχή Μαρτίου.
Για μικρότερα αντικείμενα και με λιγότερο βάρος, μπορεί να γίνει και αποστολή με έξοδα παραλήπτη. Για αντικείμενα χαμηλής αξίας, μπορώ να στείλω και με boxnow, για οτιδήποτε κάποιας αξίας, στέλνω με οτιδήποτε άλλο (ΕΛΤΑ, κούριερ κλπ) viewtopic.php?f=389&p=2097119
Για αντικείμενα μεγάλου όγκου/βάρους προτιμώ συνάντηση από κοντά, ανατολική Θεσσαλονίκη, περιοχή Μαρτίου.
Για μικρότερα αντικείμενα και με λιγότερο βάρος, μπορεί να γίνει και αποστολή με έξοδα παραλήπτη. Για αντικείμενα χαμηλής αξίας, μπορώ να στείλω και με boxnow, για οτιδήποτε κάποιας αξίας, στέλνω με οτιδήποτε άλλο (ΕΛΤΑ, κούριερ κλπ) viewtopic.php?f=389&p=2097119
-
ptr
- VIP Member

- Επικοινωνία:
Είπα να μην γράψω εκεί, γιατί θεωρώ ότι είναι ανεξάρτητη συζήτηση
Μιλάς για αγορά, άρα ένα αντικείμενο το οποίο είτε έχει πληρωθεί είτε όχι. Επομένως είτε έχει αλλάξει η κυριότητά του είτε όχι, άρα και το ποιος δικαιούται την αποζημίωση. Το ίδιο ισχύει για τα έξοδα αποστολής, όποιος τα έχει πληρώσει δικαιούται την αποζημίωση.
Το δικό μου δεν ήταν ηλεκτρονικό, αλλά ήταν σε κουτί από laptop απ' ό,τι μου είπε ο αποστολέας
Εδώ όμως, σύμφωνα με τους κανόνες, νομικά, όλα τα χαρίσματα θεωρούνται χρησιδάνεια, άρα η κυριότητα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, παραμένει στον αποστολέα. Πρακτικά όμως, κανένας αποστολέας δε ζητάει πίσω αντικείμενο που έχει "δανείσει", επομένως (σιωπηρά) παραιτείται της κυριότητας. Επιπλέον, με τον τρόπο που βγάζουμε τους κωδικούς, μόνο ο παραλήπτης μπορεί να ασχοληθεί με τη διαδικασία αποζημίωσης (αφού εμφανίζεται και ως αποστολέας και ως παραλήπτης)
Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την BoxNow. Δηλαδή να έχουμε κανονικά στοιχεία αποστολέα-παραλήπτη, ώστε ο καθένας να μπορεί (ανεξάρτητα) να διεκδικήσει αποζημίωση (αν νομίζει ότι αξίζει τον κόπο και τον χρόνο του). Ο αποστολέας για το αντικείμενο και ο παραλήπτης για τα έξοδα αποστολής. Έτσι όμως θα χάσουμε το "Έχει προσφορά το μικρό δέμα 1 ευρώ! Έβγαλα 10 κωδικούς!"
Και να έχουμε ίσως και έναν σαφή κανόνα για το τι κάνουμε σε απώλεια δεμάτων, γιατί η πλειοψηφία των χαρισμάτων γίνεται μέσω αποστολής και από αυτά η πλειοψηφία μέσω της (όπως φαίνεται) όχι και πολύ αξιόπιστης BoxNow
Μιλάς για αγορά, άρα ένα αντικείμενο το οποίο είτε έχει πληρωθεί είτε όχι. Επομένως είτε έχει αλλάξει η κυριότητά του είτε όχι, άρα και το ποιος δικαιούται την αποζημίωση. Το ίδιο ισχύει για τα έξοδα αποστολής, όποιος τα έχει πληρώσει δικαιούται την αποζημίωση.
Το δικό μου δεν ήταν ηλεκτρονικό, αλλά ήταν σε κουτί από laptop απ' ό,τι μου είπε ο αποστολέας
Εδώ όμως, σύμφωνα με τους κανόνες, νομικά, όλα τα χαρίσματα θεωρούνται χρησιδάνεια, άρα η κυριότητα ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ, παραμένει στον αποστολέα. Πρακτικά όμως, κανένας αποστολέας δε ζητάει πίσω αντικείμενο που έχει "δανείσει", επομένως (σιωπηρά) παραιτείται της κυριότητας. Επιπλέον, με τον τρόπο που βγάζουμε τους κωδικούς, μόνο ο παραλήπτης μπορεί να ασχοληθεί με τη διαδικασία αποζημίωσης (αφού εμφανίζεται και ως αποστολέας και ως παραλήπτης)
Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την BoxNow. Δηλαδή να έχουμε κανονικά στοιχεία αποστολέα-παραλήπτη, ώστε ο καθένας να μπορεί (ανεξάρτητα) να διεκδικήσει αποζημίωση (αν νομίζει ότι αξίζει τον κόπο και τον χρόνο του). Ο αποστολέας για το αντικείμενο και ο παραλήπτης για τα έξοδα αποστολής. Έτσι όμως θα χάσουμε το "Έχει προσφορά το μικρό δέμα 1 ευρώ! Έβγαλα 10 κωδικούς!"
Και να έχουμε ίσως και έναν σαφή κανόνα για το τι κάνουμε σε απώλεια δεμάτων, γιατί η πλειοψηφία των χαρισμάτων γίνεται μέσω αποστολής και από αυτά η πλειοψηφία μέσω της (όπως φαίνεται) όχι και πολύ αξιόπιστης BoxNow
-
Μιχάλης 04
- VIP Member

- Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
- Επικοινωνία:
Η Boxnow πάντως ΔΕΝ αποζημιώνει τα έξοδα αποστολής, παρά μόνο την αξία του περιεχομένου. Εϊχα επικοινωνήσει κι εγώ τότε πολλές φορές μαζί τους και ήταν κάθετοι σε αυτό...
Έτσι εξηγείται γιατί "χάθηκε"
Σχετικά με τα στοιχεία, καθώς μπορούν να αλλάξουν εκ των υστέρων, μέσω μέιλ ή εφαρμογής, μπορεί κάποιος να βγάλει προκαταβολικά μερικές ετικέτες σε προσφορά και στην συνέχεια, τουλάχιστον σε κάπως πιο σημαντικά αντικείμενα μπορεί να αλλάξει τα στοιχεία στα σωστά.ptr έγραψε: ↑19 Ιουν 2026, 14:49Νομίζω ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που χρησιμοποιούμε την BoxNow. Δηλαδή να έχουμε κανονικά στοιχεία αποστολέα-παραλήπτη, ώστε ο καθένας να μπορεί (ανεξάρτητα) να διεκδικήσει αποζημίωση (αν νομίζει ότι αξίζει τον κόπο και τον χρόνο του). Ο αποστολέας για το αντικείμενο και ο παραλήπτης για τα έξοδα αποστολής. Έτσι όμως θα χάσουμε το "Έχει προσφορά το μικρό δέμα 1 ευρώ! Έβγαλα 10 κωδικούς!"
Όντως καλό θα ήταν να υπάρχει κάτι σαν οδηγός σε περίπτωση απώλειας, που πρέπει να απευθυνθεί κάποιος και τι βήματα να ακολουθήσει, καθώς η Boxnow αποζημιώνει ΡΗΤΑ ΜΟΝΟ εφόσον υπάρχει κάποια απόδειξη της αξίας του αντικειμένου (σε περίπτωση αγοράς δηλαδή). Οπότε στα χαρίσματα περιπλέκει η διαδικασία αρκετά, τι αξία θα αποζημιώσει ακριβώς; Τη μέγιστη που καλύπτει η ετικέτα; Π.χ. 50 ή 100 ευρώ; Χρειάζεται κάποια καθοδήγηση, έστω στο ποιες αρχές πρέπει να απευθυνθεί κάποιος και πώς να προχωρήσει...
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
-
ptr
- VIP Member

- Επικοινωνία:
Άσε τι λέει η BoxNow στους χρήστες... Όταν μπουν στη μέση Συνήγορος Καταναλωτή και EETT και είναι όντως δική τους ευθύνη, μια χαρά αποζημιώνουν ΚΑΙ το περιεχόμενο ΚΑΙ τα έξοδα αποστολής. Και ναι, με το ΜΕΓΙΣΤΟ ποσό γιατί είναι το ΕΛΑΧΙΣΤΟ του κανονισμού της ΕΕΤΤ, οπότε αν το τραβήξεις μέχρι εκεί, θα πληρώσουν ΚΑΙ αυτά ΚΑΙ πρόστιμο
- polvar
- Συντονιστής

- Επικοινωνία:
Χάθηκε το δέμα και η boxnow αποζημίωσε στο viewtopic.php?f=13&t=220681&start=20#p2144343