Όχι στην Ανακύκλωση ρετρό υπολογιστών...

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Ζευγάρι
Παπούτσι: 42
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Eurobank
Επικοινωνία:

Όχι στην Ανακύκλωση ρετρό υπολογιστών...

Δημοσίευση από scorpiogr » 28 Απρ 2022, 00:24

Το τελευταίο διάστημα έχω ακούσει αρκετές φορές για ρετρό μηχανήματα που πήγαν ανακύκλωση... 😢
Το να πάνε ανακύκλωση πλέον στις μέρες μας είναι ένα έγκλημα γιατί αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν ποτέ και η καταστροφή τους βοηθάει στην εξαφάνιση ενός τεράστιου κομματιού της σύγχρονης ιστορίας μας. 😰
Έστω καποια κομμάτια να σωθούν είναι σημαντικό... Βοηθήστε με λοιπόν να διασωθεί αυτός ο πλούτος.
Όσοι είστε κάτοχοι παλαιών υπολογιστών, παιχνιδομηχανών, περιοδικών, διάφορων περιφερειακών, και γενικά ότι έχει σχέση με συστήματα πληροφορικής περασμένων ετών και δεν τα χρειάζεστε στείλτε μου ένα γραπτό μήνυμα...
Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την συλλογή να γίνεται συνεχώς όλο και ποιο ενημερωμένη, ενώ παράλληλα βοηθάτε στο να σωθεί ένα μηχάνημα που αντί να καταστραφεί σε κάποιο τομέα ανακύκλωσης να γίνει ένα όμορφο έκθεμα για τις νέες γενιές. 👏
Ευχαριστώ! 🙏
:thank:
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΟΥ με παλιούς Η/Υ & Δίσκους Βινυλίου

Ίσως κάποιοι έχετε ένα παλιό υπολογιστή σε πατάρι η αποθήκη. Παλιά δυστυχώς πετάξαμε υπολογιστές & hardware θεωρώντας τα άχρηστα. Αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν. Βοηθήστε να διασωθούν και να μην πάνε στην ανακύκλωση.
Όσοι έχετε παλαιούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, περιοδικά, περιφερειακά ή ότι έχει σχέση με συστήματα περασμένων ετών...θα ήθελα να τα διασώσω και να παρουσιαστούν σε εκθέσεις.Έτσι βοηθάτε να σωθεί ένα μηχάνημα και να γίνει έκθεμα για τις νέες γενιές.

Το λογαριασμό τον χρησιμοποιώ μαζί με τη γυναίκα μου
Το μέλος Lila_#7 είναι κόρη μου

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Re: Όχι στην Ανακύκλωση ρετρό υπολογιστών...

Δημοσίευση από scorpiogr » 14 Δεκ 2024, 04:44

😢 Το ξαναβάζω... και θα το ξαναβάζω μέχρι να πάψω να ακούω για μηχανήματα που πάνε στην ανακύκλωση... 😡
"Το τελευταίο διάστημα έχω ακούσει αρκετές φορές για ρετρό μηχανήματα που πήγαν ανακύκλωση...
Το να πάνε ανακύκλωση πλέον στις μέρες μας είναι ένα έγκλημα γιατί αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν ποτέ και η καταστροφή τους βοηθάει στην εξαφάνιση ενός τεράστιου κομματιού της σύγχρονης ιστορίας μας. Έστω καποια κομμάτια να σωθούν είναι σημαντικό... Βοηθήστε με λοιπόν να διασωθεί αυτός ο πλούτος. Όσοι είστε κάτοχοι παλαιών υπολογιστών, παιχνιδομηχανών, περιοδικών, διάφορων περιφερειακών, και γενικά ότι έχει σχέση με συστήματα πληροφορικής περασμένων ετών και δεν τα χρειάζεστε στείλτε μου ένα γραπτό μήνυμα... Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την συλλογή να γίνεται συνεχώς όλο και ποιο ενημερωμένη, ενώ παράλληλα βοηθάτε στο να σωθεί ένα μηχάνημα που αντί να καταστραφεί σε κάποιο τομέα ανακύκλωσης να γίνει ένα όμορφο έκθεμα για τις νέες γενιές.
Ευχαριστώ!"

Edit
Πάνω απο 10.000 άτομα περάσαν απο την τελευταία έκθεση που είχα συμμετοχή και είδαν αυτά τα μηχανήματα....
Εικόνα
οι "παλιοί" ταξίδεψαν πίσω στον χρόνο... και οι "νέοι" έμαθαv για αυτά τα μηχανήματα....
Εικόνα
Εικόνα

Δειτε την συμμετοχή σε εκθέσεις & παρουσιάσεις!!!

Εδώ είναι το link της συλλογής μου! (κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να το δείτε)

Δείτε την συμμετοχή της συλλογής σε εκθέσεις & παρουσιάσεις, και υποστηρίξτε αυτή την προσπάθεια....

Ίσως κάποιοι έχετε ένα παλιό υπολογιστή σε πατάρι η αποθήκη. Παλιά δυστυχώς πετάξαμε υπολογιστές & hardware θεωρώντας τα άχρηστα. Αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν. Βοηθήστε να διασωθούν και να μην πάνε στην ανακύκλωση.
Όσοι έχετε παλαιούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, περιοδικά, περιφερειακά ή ότι έχει σχέση με συστήματα περασμένων ετών...θα ήθελα να τα διασώσω και να παρουσιαστούν σε εκθέσεις.Έτσι βοηθάτε να σωθεί ένα μηχάνημα και να γίνει έκθεμα για τις νέες γενιές.

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από scorpiogr » 19 Μάιος 2025, 19:08

3η Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών 10-11 Μαιου 2025

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Η 3η Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών ολοκληρώθηκε… και αφήνει πίσω της μόνο φως, μνήμη και θαυμασμό!
Μια υπέροχη, αληθινά εμπνευσμένη έκθεση, γεμάτη συλλεκτικά αντικείμενα με ψυχή: νομίσματα, τηλεκάρτες, LEGO, βιντεοκασέτες, μηχανές προβολής, φιλμ επαγγελματικού και οικιακού κινηματογράφου, βινύλια, συστήματα ήχου άλλων εποχών, εφημερίδες και περιοδικά από τότε που το χαρτί μύριζε ιστορία.
📦 Συμμετείχαν πολλοί εκθέτες, συλλέκτες και έμποροι, ο καθένας με το δικό του μοναδικό κομμάτι παρελθόντος. Ειλικρινά, μπορεί και να ξεχνάμε να αναφέρουμε όλους όσους συνέβαλαν — γιατί ήταν τόσοι πολλοί και τόσο σημαντικοί.
💾 Για πρώτη φορά, το Retrocity ήταν εκεί!
Με ένα stand γεμάτο υπολογιστές και κονσόλες που άναψαν οθόνες, πυροδότησαν παιδικές αναμνήσεις και τράβηξαν τα βλέμματα — όπως είδατε και στις φωτογραφίες αλλά και στα live video μας.
Ο κόσμος που πέρασε ήταν πολύς, τα σχόλια που ακούσαμε ήταν συγκινητικά — και δεν ήταν λίγοι εκείνοι που μας είπαν πως το stand του Retrocity ήταν το καλύτερο της έκθεσης.
📺 Μάλιστα, η παραγωγή της τηλεοπτικής εκπομπής Cash or Trash μας εξέφρασε πολλές φορές τον θαυμασμό της και την επιθυμία να συμμετάσχει κάποιος από την ομάδα του Retrocity σε επόμενα επεισόδια.
🙏 Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους φίλους και υποστηρικτές μας:
Michalis Drosos, Petar Pandurov, Petros Elmezoglou – χωρίς τη βοήθειά σας τίποτα από αυτά δεν θα είχε στηθεί τόσο όμορφα. Η συμβολή σας ήταν ανεκτίμητη.
💔 Δυστυχώς, δεν ήταν όλα ρόδινα. Θέλουμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη και στεναχώρια μας για ένα πολύ δυσάρεστο περιστατικό:
κατά τη διάρκεια της έκθεσης εκλάπη από το stand του Retrocity ένας Sinclair ZX81.
Ένα μικρό μηχάνημα με τεράστια συναισθηματική αξία, που είχε θέση στην καρδιά μας.
Μακάρι να μην ξανασυμβεί ποτέ κάτι τέτοιο σε καμία έκθεση, σε κανέναν συλλέκτη.
🌟 Παρ’ όλα αυτά, η εμπειρία ήταν ανεπανάληπτη.
Η 3η Συλλεκτική Έκθεση Αθηνών ήταν γιορτή, μνήμη, και κοινότητα.

Οι διοργανωτές (Ioannis Pefanis) ήδη μας ζήτησαν να συμμετάσχουμε ξανά — και το Retrocity θα είναι φυσικά εκεί! 💪

Εικόνα

Συνεχίζεται.....

😢 Το ξαναβάζω... και θα το ξαναβάζω μέχρι να πάψω να ακούω για μηχανήματα που πάνε στην ανακύκλωση... 😡
"Το τελευταίο διάστημα έχω ακούσει αρκετές φορές για ρετρό μηχανήματα που πήγαν ανακύκλωση...
Το να πάνε ανακύκλωση πλέον στις μέρες μας είναι ένα έγκλημα γιατί αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν ποτέ και η καταστροφή τους βοηθάει στην εξαφάνιση ενός τεράστιου κομματιού της σύγχρονης ιστορίας μας. Έστω καποια κομμάτια να σωθούν είναι σημαντικό... Βοηθήστε με λοιπόν να διασωθεί αυτός ο πλούτος. Όσοι είστε κάτοχοι παλαιών υπολογιστών, παιχνιδομηχανών, περιοδικών, διάφορων περιφερειακών, και γενικά ότι έχει σχέση με συστήματα πληροφορικής περασμένων ετών και δεν τα χρειάζεστε στείλτε μου ένα γραπτό μήνυμα... Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την συλλογή να γίνεται συνεχώς όλο και ποιο ενημερωμένη, ενώ παράλληλα βοηθάτε στο να σωθεί ένα μηχάνημα που αντί να καταστραφεί σε κάποιο τομέα ανακύκλωσης να γίνει ένα όμορφο έκθεμα για τις νέες γενιές.
Ευχαριστώ!"

Εδώ είναι το link της συλλογής μου! (κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να δείτε την συλλογή.)

κάντε κλικ εδώ να δείτε την συμμετοχή της συλλογής σε εκθέσεις & παρουσιάσεις,
...υποστηρίξτε αυτή την προσπάθεια....

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από scorpiogr » 06 Νοέμ 2025, 16:42

...και συνεχίζουμε!!!!

ToyCon Greece 2025 - Μια ρετρό εμπειρία γεμάτη πάθος, pixels και συγκίνηση!

Εικόνα

Το Σαββατοκύριακο 18–19 Οκτωβρίου 2025 στο ,Tae Kwon Do – Παλαιό Φάληρο το Retrocity έζησε μία από τις πιο δυνατές στιγμές της ρετρό ιστορίας του.
Η ToyCon Greece 2025 ήταν μια αληθινή γιορτή για τους φίλους των videogames, των υπολογιστών, των συλλεκτικών και της παλιάς τεχνολογίας — κι εμείς ήμασταν εκεί με την καρδιά μας.

Το booth μας μεταμορφώθηκε σε ένα ταξίδι πίσω στα χρόνια των 8-bit και 16-bit:
- Από τα ξύλινα Atari και τους ZX Spectrum
- Μέχρι τα 16bit Amiga 500 και Atari ST
Κάθε μηχάνημα έφερε ιστορία, μνήμες και νοσταλγία που ένωσαν γενιές.

Εικόνα
Ρετρό ενέργεια και ανθρώπινη σύνδεση

Η συμμετοχή του Retrocity στην ToyCon δεν ήταν απλώς ένα "booth". Ήταν μια ζωντανή ρετρό εμπειρία όπου οι επισκέπτες έπαιζαν, ρωτούσαν, θυμούνταν και συζητούσαν.
Πολλά παιδιά έπιασαν για πρώτη φορά joystick Atari 2600 ή φόρτωσαν παιχνίδι σε Spectrum.

Εικόνα

Το πιο σημαντικό όμως ήταν οι άνθρωποι.
Θέλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ:

- Στον Γιώργο Γραμματόπουλο, διοργανωτή της ToyCon, για την ευκαιρία και τη φιλοξενία.
- Στον Πέτρο, για την υποστήριξη, τη γνώση και την αφοσίωσή του.
- Στη Μαρίνα, για τη θετική ενέργεια και τη βοήθειά της.
- Στην Άννα Μαρία, για την παρουσία και τη συμβολή της στην ομάδα.
- Στον Μιχάλη Δρόσο, για τη συμμετοχή και την πολύτιμη παρουσία του.

Και φυσικά, ένα ευχαριστώ σε όλους τους επισκέπτες που πέρασαν, έπαιξαν, συζήτησαν και είπαν στα παιδιά τους τη φράση:
"Κοίτα, αυτό το παιχνίδι το έπαιζα μικρός!"
Εσείς δίνετε ζωή στο Retrocity.
Εσείς κρατάτε ζωντανή τη μαγεία των 80s και 90s.
Εσείς είστε το Retrocity.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Ευχαριστίες στα μέσα και στην ρετρό κοινότητα

Ιδιαίτερη μνεία αξίζει στα κανάλια και τους δημιουργούς που παρουσίασαν τη συμμετοχή μας:

- GameWorld.gr
Δείτε το video:
https://www.youtube.com/watch?v=cSNsPKrxVZw

- Retro X Gamers
Συζήτηση για Sir Clive Sinclair, ZX Spectrum και C5.
Video:
https://www.youtube.com/watch?v=jDcQBVPspWo

Εικόνα
Pure Retro Love - Από το παρελθόν στο μέλλον

Η ToyCon Greece 2025 ήταν κάτι περισσότερο από μια έκθεση — ήταν μια συνάντηση ανθρώπων που αγαπούν την τεχνολογία του παρελθόντος.

Η ομάδα του Retrocity αποχώρησε γεμάτη συγκίνηση, έμπνευση και δύναμη να συνεχίσει την αποστολή της:
Να κρατά ζωντανό το πάθος για το ρετρό hardware, το modding και την ιστορία της πληροφορικής.

Εικόνα
Εικόνα

Από όλους εμάς στο Retrocity:
Ευχαριστούμε από καρδιάς!

Τελικό video:

Συνεχίζεται.....

Ευχαριστώ!"

Εδώ είναι το link της συλλογής μου! (κάντε κλικ εδώ αν θέλετε να δείτε την συλλογή.)

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από scorpiogr » 24 Δεκ 2025, 14:07

🎮 Το Retrocity στην 4η Athens Collectible Festival

Δύο ημέρες γεμάτες ρετρό μνήμη, τεχνολογία και κοινότητα
Η 4η Athens Collectible Festival, που πραγματοποιήθηκε 20 και 21 Δεκεμβρίου 2025 στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω της κάτι παραπάνω από εικόνες, βίντεο και αναμνήσεις. Άφησε μια έντονη αίσθηση ότι η ρετρό κουλτούρα στην Ελλάδα δεν είναι απλώς ζωντανή — εξελίσσεται, μεγαλώνει και ενώνει.
Εικόνα
Το Retrocity έδωσε για ακόμη μία φορά δυναμικό «παρών», όχι ως απλό εκθεσιακό booth, αλλά ως ζωντανό σημείο συνάντησης για ανθρώπους που μεγάλωσαν με pixels, κασέτες, joysticks και τον χαρακτηριστικό ήχο των 8-bit και 16-bit εποχών.
Εικόνα
🕹️ Ένα booth γεμάτο ιστορία και εμπειρία
Στο χώρο του Retrocity, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν και να αγγίξουν αυθεντικά ρετρό συστήματα, να θυμηθούν πώς ήταν να παίζεις —ή να δουλεύεις— σε μια εποχή όπου η τεχνολογία είχε χαρακτήρα και προσωπικότητα.
Εικόνα
Δεν επρόκειτο απλώς για έκθεση αντικειμένων, αλλά για διαδραστική εμπειρία:
συζητήσεις, χαμόγελα, αυθόρμητες αφηγήσεις, παιδικές αναμνήσεις που ξαναζωντάνεψαν μπροστά στις οθόνες CRT.

🤝 Η δύναμη της κοινότητας
Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία της φετινής παρουσίας ήταν —για ακόμη μία φορά— οι άνθρωποι.
Συλλέκτες, φίλοι, παλιοί και νέοι επισκέπτες, δημιουργοί περιεχομένου και απλοί λάτρεις της ρετρό τεχνολογίας στάθηκαν, μίλησαν, αντάλλαξαν εμπειρίες και έγιναν κομμάτι της ίδιας ιστορίας.

Η υποστήριξη, το ενδιαφέρον και η αγάπη του κόσμου επιβεβαιώνουν ότι το Retrocity δεν είναι απλώς ένα project, αλλά μια κοινότητα με παλμό και διάρκεια.
Εικόνα
📸 Μνήμες που μένουν – και συνεχίζουν
Καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ καταγράφηκαν στιγμές που θα μας συνοδεύουν για καιρό: φωτογραφίες, βίντεο, συζητήσεις και βλέμματα που έλεγαν περισσότερα από λόγια.
Στιγμές που υπενθυμίζουν γιατί αξίζει να διασώζουμε, να παρουσιάζουμε και να μοιραζόμαστε την ιστορία της τεχνολογίας.
Εικόνα
❤️ Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στους διοργανωτές της Athens Collectible Festival και τον κύριο Ιωάννη Πεφάνη, για τη φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση, καθώς και σε όλους εσάς που περάσατε από το booth του Retrocity, μιλήσατε μαζί μας και γίνατε μέρος αυτής της εμπειρίας.

Η 4η Athens Collectible Festival μπορεί να ολοκληρώθηκε, αλλά το ταξίδι του Retrocity συνεχίζεται —
με ακόμα περισσότερη ενέργεια, ιδέες και αγάπη για το παρελθόν της τεχνολογίας.
Εικόνα
🕹️ Ραντεβού στην επόμενη στάση της ρετρό ιστορίας.

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από scorpiogr » 22 Φεβ 2026, 21:24

Vintage Toys 2026 – Θεσσαλονίκη

Ένας επίλογος για τη Vintage Toys 2026 Θεσσαλονίκη, γεμάτος εικόνες, αναμνήσεις και καρδιά. Υπάρχουν εκθέσεις που τις επισκέπτεσαι. Και υπάρχουν εκθέσεις που τις ζεις. Η Vintage Toys 2026 στη Θεσσαλονίκη ανήκει ξεκάθαρα στη πρώτη κατηγορία. Και αυτό δεν το λέμε εμείς από ενθουσιασμό — το έδειξαν τα πρόσωπα, τα χαμόγελα, τα παιδιά που δεν ξεκολλούσαν από τις οθόνες, οι γονείς που γύριζαν πίσω στον χρόνο, οι παρέες που έσκυβαν πάνω από CRT και joystick σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα.

Όταν η ρετρό κουλτούρα γίνεται εμπειρία
viewΑπό την πρώτη στιγμή, ο χώρος ζωντάνεψε. Καλώδια απλώθηκαν, μηχανήματα άναψαν, ήχοι φόρτωσης ακούστηκαν ξανά. Όχι σε βιτρίνες. Όχι πίσω από κορδέλες.

👉 Για παιχνίδι. Για συμμετοχή. Για μοίρασμα.

Ρετρό υπολογιστές, κονσόλες, arcade εμπειρίες. Amstrad, Commodore, Atari, Amiga — και τόσα άλλα. Μηχανήματα που δεν ήταν απλώς «εκθέματα», αλλά εργαλεία μνήμης.

Και ναι… ο Amstrad «έσπασε κοντέρ». Με διαφορά. Με χρώμα, pixels και αυθεντική παρουσία.

Παιδιά, γονείς και μια κοινή οθόνη
viewΤο πιο δυνατό κομμάτι της έκθεσης δεν ήταν η τεχνολογία. Ήταν οι άνθρωποι.

👨‍👩‍👧‍👦 Γονείς που έλεγαν: «αυτό έπαιζα μικρός» 🧒 Παιδιά που ανακάλυπταν για πρώτη φορά τι σημαίνει joystick με καλώδιο ❤️ Παρέες που μοιράζονταν την ίδια στιγμή, την ίδια οθόνη, το ίδιο χαμόγελο

Αυτός ήταν και ο λόγος που δημιουργήθηκε το Retrocity: για να ενώνει. Όχι να διαχωρίζει.

Θέατρο σκιών, backstage και πολιτισμός
Η Vintage Toys 2026 δεν έμεινε μόνο στο gaming. Το Θέατρο Σκιών – Καραγκιόζης, μπροστά και πίσω από τη σκηνή, έδειξε ότι η ρετρό κουλτούρα δεν είναι μόνο pixels. Είναι ιστορία. Είναι λαϊκή τέχνη. Είναι μνήμη που περνά από γενιά σε γενιά.

Backstage εικόνες, προετοιμασία, χειροποίητη δουλειά. Όλα κομμάτια του ίδιου παζλ.

Συνεργασίες με ουσία
Η συνεργασία Retrocity × Retro Club δεν ήταν τυπική. Ήταν ανθρώπινη. Ήταν αποτέλεσμα κοινής φιλοσοφίας:

Να δείχνουμε. Να μοιραζόμαστε. Να κρατάμε ζωντανή τη ρετρό κουλτούρα χωρίς τοξικότητα, χωρίς ανταγωνισμούς.

Και αυτό φάνηκε.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ
Ένα τεράστιο ευχαριστώ:

στους διοργανωτές της Vintage Toys 2026
στους ανθρώπους που έστησαν, εξήγησαν, βοήθησαν
σε όσους έπαιξαν, φωτογράφισαν, έγραψαν, μοιράστηκαν
και κυρίως… στον κόσμο
Γιατί χωρίς κόσμο, δεν υπάρχει κοινότητα.

Συνεχίζουμε – Ραντεβού στην Αθήνα
Η Θεσσαλονίκη έγραψε ιστορία. Αλλά δεν τελειώνουμε εδώ.

📍 Vintage Toys 2026 – Αθήνα 📅 28 & 29 Μαρτίου 2026

Η επόμενη στάση πλησιάζει. Και ετοιμαζόμαστε.

Προετοιμαστείτε. Φέρτε αναμνήσεις. Φέρτε παιδιά. Φέρτε φίλους.

Γιατί αν κάτι απέδειξε η Vintage Toys 2026 στη Θεσσαλονίκη, είναι ότι:

η ρετρό κουλτούρα δεν ανήκει στο παρελθόν. Ζει. Αναπνέει. Και μας ενώνει.

Ραντεβού ξανά. Με παιχνίδι, μνήμη και ρετρό καρδιά 🕹️💾

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από scorpiogr » 03 Απρ 2026, 20:42

Vintage Toys Athens 2026 – Όταν η νοσταλγία έγινε πραγματικότητα

Υπάρχουν εκδηλώσεις που απλά περνούν… και υπάρχουν στιγμές που μένουν.
Η Vintage Toys Athens 2026 δεν ήταν απλώς μια έκθεση.
Ήταν ένα ζωντανό ταξίδι στον χρόνο, μια εμπειρία που ένωσε γενιές και απέδειξε ότι η αγάπη για το παρελθόν μπορεί να είναι πιο δυνατή από ποτέ.

💾 Το Retrocity στην καρδιά της εμπειρίας
Το Retrocity δεν ήταν απλώς παρών. Ήταν κομμάτι της εμπειρίας.

Στο booth μας, οι επισκέπτες δεν ήρθαν απλώς να δουν. Ήρθαν να παίξουν. Να θυμηθούν. Να συνδεθούν.

Κάθε Retro υπολογιστής και joystick που πιάστηκε, κάθε χαμόγελο μπροστά σε μια CRT οθόνη, κάθε «το θυμάσαι αυτό;» ήταν μια μικρή νίκη για την κοινότητα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ _> https://retrocity.gr/2026/03/31/vintag ... hens-2026/

Ευχαριστώ!"

Απάντηση

Επιστροφή στο “Επανάχρηση - Ανακύκλωση”