[ΖΗΤΑΩ] την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Διαβάστε τους κανόνες της κατηγορίας
Αν βρείτε κάποιο θέμα που δεν ισχύει πλέον παρακαλούμε πατήστε την αναφορά για να το ελέγξουμε και να το σβήσουμε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
alekaleros
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2270
Εγγραφή: 25 Οκτ 2012, 16:23
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 39
Μπλούζα: XXXL
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από alekaleros » 29 Σεπ 2014, 09:24

Ψαχνουμε να αγορασουμε σπιτι!!!ναι καλα ακουτε... δινουμε 230 για ενοικιο κ σκεφτομαστε να παρουμε δανειο για αγορα σπιτιου εως 50.000. Με 200 το μηνα,για 30 χρονια.Με αυτα τα χρηματα παμε
1) Νικοπολη
2)Ευοσμο πανω απο περιφερειακο
3)κορδελιο
Ακουω γνωμες συμβουλες....
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΖΗΤΑΩ παιδικο χαλι,λικνο και καθισμα αυτοκινητου ευχαριστω


Άβαταρ μέλους
lanciateo
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2367
Εγγραφή: 03 Αύγ 2012, 23:31
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Σταυρουπόλεως Θεσσαλονίκης
Φύλο: Οικογένεια
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Τοποθεσία: Βιτσι
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από lanciateo » 29 Σεπ 2014, 10:05

Καλημερα σου και με το καλο. Για εμενα η καλυτερη επιλογη, αναμεσα σε αυτες τις τρεις περιοχες θα ηταν στα νεοχτιστα του Ευοσμου, εκει που λες πανω απο περιφερειακο. Στατιστικα ομως εκει εχει περισσοτερη εγκληματικοτητα. (διαρηξεις, κλοπες κτλ)
Τωρα αν μπορουσες να δεις για περιχωρα Θεσσαλονικης!! (προσωπικα η καλυτερη των επιλογων) Δρυμμο, Λαγυνα, Λαγκαδα... θα δεις και αλλες τιμες.
Απο εκει και περα, αν δεν μπορεις να πας προς τα εξω, θελει τουλαχιστον 2 ωρες αναλυσης, για το τι πρεπει να δεις, απο σπιτια και το ΤΙ μπορεις. Ενα θεμα ειναι, που δεν το αναφερεις/ξεκαθαριζεις, αν ειναι καινουριο το σπιτι (1ο χερι!!). Αν δεν ειναι 1ο χερι, γιατι εφυγαν οι προηγουμενοι!! Υγρασια!! Κοινοχρηστα!! Συντηρηση σπιτιου!! Ξυλινα δαπεδα, ή πλακακι/μαρμαρο!! Γειτονες!!(αν εχεις περιεργους γειτονες!!)
Για αυτο σου αναφερω καποια σημαντικα πραγματα, που πρεπει να εχεις δωσει βαση, για να μην την πατησεις.
Δεν θέλω χαρίσματα από elenica.
viewtopic.php?p=1478261#p1478261

ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

--Για παραλαβη απο τον χωρο σας, κατοπιν συννενοησης, πιθανον να υπαρχουν καθυστερησεις λόγω δουλειας!!!...Και αν δειτε οτι καθυστερω παααρα πολυ, στειλτε ενα μηνυμα.!!!
--Οσο αφορα σε αποστολες, δεχομαι και στελνω μονο δεματα.

Η συλλογη απο Zippo εδω
Η συλλογή από κινητά εδώ

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
skrissos
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 6540
Εγγραφή: 15 Μαρ 2010, 14:12
Νομός κατοικίας: Ν. Καβάλας
Δήμος - Κοινότητα: Καβάλας
Φύλο: Άντρας
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από skrissos » 29 Σεπ 2014, 10:07

Καλή σας μέρα
Μπράβο πραγματικά χαίρομαι που βλέπω ότι υπάρχουν Έλληνες που ακόμα τολμούν να κάνουν μια τέτοια αγορά. και το λέω αυτό γιατί κανένας δεν αποφασίζει να κινηθεί γιατί υπάρχει ο βαρύς πέλεκυς της εφορίας με τους χιλιάδες φόρους που βαραίνουν ένα ακίνητο. Είμαι άτομο που πάντα έκανε επένδυση σε γη με αποτέλεσμα να φτάσω σε σημείο να παίρνω ένα σεβαστό εισόδημα από τα ακίνητα. αλλά αυτό ως τώρα. Τώρα καλούμε και πληρώνω ενοίκιο στο κράτος για κάθε σπίτι που έχω.....γιατί?????? Όλα τα απόκτησα νόμιμα πληρωμένα χαρτόσημα φόροι υποθηκοφυλάκια τα πάντα και τώρα καλούμαι πάλι και βάζω το χέρι βαθιά στη τσέπη και πληρώνω πάλι από την αρχή τα ακίνητά μου. Με έναν πρόχειρο απολογισμό που έκανα με συνέφερε να πληρώνω ένα ενοίκιο μια ζωή σ'ενα σπίτι παρά να έχω σπίτι δικό μου. Δε θα με ήξερε η εφορία θα είχα πολλές ελαφρύνσεις από φόρους και θα είχα και τις παροχές που μου δίνει το κράτος. Τώρα δουλεύω και πληρώνω φόρους από παντού. Το ακίνητο νομίζω ότι είναι η τιμωρία που βάζει το Ελληνικό κράτος σε όλους τους νοικοκύρηδες που ήθελαν να επενδύσουν σ'αυτή τη χώρα. Σου τα γράφω όλα αυτά γιατί πρέπει να σκεφθείς πραγματικά αν αξίζει τον κόπο να προβείς σ'αυτή την αγορά η να έχεις τη δουλειά σου και να πληρώνεις ένα ενοίκιο για μία ζωή.Από φέτος φορολογούνται τα πάντα (χωρίς αφορολόγητο όριο) με τον ΕΝΦΙΑ και δεν χαρίζεται τίποτα......Η απόφαση δική σου .......Καλή επιτυχία.
ΧΑΡΙΖΩ σ'ολους τους νομους ΔΕΝ ΣΤΕΛΝΩ ΜΕ ΚΟΥΡΙΕΡ εξυπηρετω και χαριζω μονο σε φιλικα προς εμενα προσωπα απο εδω μεσα γιατι η γαιδουρια ορισμενων μελων δεν εχει ορια. ΔΙΑΤΗΡΩ BLACK LIST... Δε σκαω πλεον αλλα χαριζω επιλεκτικα εκει που θελω..........................................................ΔΕ ΚΑΝΩ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ Εικόνα Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Aria
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 23547
Εγγραφή: 03 Οκτ 2011, 14:44
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Περάματος Πειραιά
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από Aria » 29 Σεπ 2014, 10:38

Εμείς αγοράσαμε πριν 4 χρόνια. Μέχρι τότε είμασταν στο ενοίκιο δίνοντας 300 ευρώ το μήνα. όλοι μας έλεγαν πως τόσα χρόνια στο ενοίκια θα είχαμε πάρει δικό μας και ότι αυτά τα χρήματα μπορούμε να τα δίνουμε στην τράπεζα και να μας μείνει το σπίτι. Μπλα μπλα μπλα μπλα όλοι μέχρι που μας έπεισαν να πάρουμε δικό μας.
Οι επιλογές που είχαμε ψάχνοντας στις περιοχές που θέλαμε, ήταν παλιές κατασκευές με τα χρήματα που μας έδινε η τράπεζα. Τα νεα κτίσματα ήταν όνειρο θερινής νυχτός.... Οπότε αποφασίσαμε να πάμε σε άλλη περιοχή όπου εντοπίσαμε ότι με τα χρήματα που είχαμε παίρναμε ολοκαίνουριο!!
Οκ, το αγοράσαμε και τότε καταλάβαμε πως η δόση της τράπεζας είναι κατά μεγαλύτερη από αυτά που μας έλεγαν όλοι! Από 300 ευρώ το μηνα φτάσαμε να πληρώνουμε τα διπλάσια και.....χώρια που μπήκαμε στην διαδικασία πλέον να πληρώνουμε και φόρο για το ακίνητο που μέχρι τότε δεν πληρώναμε ΤΙΠΟΤΑ! Βέβαια θα μου πεις είχαμε την επιλογή να μην προχωρήσουμε στην αγορά. Έλα όμως που έχοντας δει και το σπίτι είχαμε ξεσηκωθεί και νομίζαμε πως όλα θα ήταν εύκολα εκείνη την στιγμή...
Εκείνο που θα σε συμβουλέψω λοιπόν είναι ότι ΜΗΝ ΑΚΟΥΣ ΚΑΝΕΝΑΝ! Όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια ξέρει και λέει. Καλό το να έχεις κάτι δικό σου ναι, αλλά πλέον όπως είναι τα πράγματα καλύτερα να μην έχει τίποτα και να πληρώνεις ενοίκιο.
Παίρνοντας το σπίτι όντως αισθάνεσαι πως έχεις κάτι δικό σου. Αυτό όμως όσο περνάει ο καιρός ξεθυμαίνει όταν σκέφτεσαι τα δάνεια που χρωστάς και πως στην ουσία δεν σου ανήκει, ανήκει στην τράπεζα.
Στην τελική όταν είσαι στο ενοίκιο και σου μειώσουν τον μισθό η χάσει ο ένας την δουλειά του, λες οκ θα συμμαζέψω τα έξοδα πηγαίνοντας σε ένα σπίτι πιο οικονομικό. Όταν όμως έχεις κάνει αγορά είσαι εγκλωβισμένος.
Ελπίζω να μην σε απογοήτευσα αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

ampala
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 1474
Εγγραφή: 19 Μαρ 2011, 21:39
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από ampala » 29 Σεπ 2014, 11:21

οι τιμες εχουν πεσει πααααρα πολυ.
δες και ανατολικα με 50 χιλιαδες βρίσκεις και εδω .

φιλος πηρε σπιτι δυαρι στην μποτσαρη με 5 χιλιαρικα
ναι με 5 χιλιαρικα !!!

Χριστίνα
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 9017
Εγγραφή: 15 Ιουν 2010, 14:49
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από Χριστίνα » 29 Σεπ 2014, 13:01

H ampala έχει δίκιο, οι τιμές για αγορά σπιτιού είναι πλέον εξευτελιστικές για τους λόγους κυρίως που ανέφεραν τα παραπάνω μέλη, η απόκτηση σπιτιού θεωρείται πλέον από πολλούς βάρος. Μπες στο www.tospitimou.gr και www.spitogatos.gr και θα πάθεις πλάκα με τις τιμές. Οπότε μπορείς να διευρύνεις τις περιοχές που σε ενδιαφέρουν και να κινηθείς και ανατολικά. Εμείς μένουμε Πεύκα που θεωρώ super περιοχή και με υψηλό επίπεδο στα σχολεία, στα πάρκα, στις εξωσχολικές δραστηριότητες κλπ και οι τιμές και εδώ έχουν πέσει πάααρα πολύ. Καλή συνέχεια!

Άβαταρ μέλους
miraida
Περιορισμένο μελος (σοβαρά παραπτώματα)
Δημοσιεύσεις: 1634
Εγγραφή: 15 Μάιος 2011, 18:44
Νομός κατοικίας: Ν. Ηρακλείου
Δήμος - Κοινότητα: Χερσονήσου Ηρακλείου
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 40
Μπλούζα: L
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από miraida » 30 Σεπ 2014, 13:47

Καλημερα σας!!Για ολους τους λογους που ηδη αναφερθηκαν εγω αποφασισα να πουλησω το σπιτι μου....Ανατολικα (Κατω Τουμπα), σε κεντρικο σημειο με ενα σωρο πλεονεκτηματα,στη μιση τιμη απο την αξια του.Εδω και τρια χρονια δεν καταφερνω να το συντηρησω,λογω φορων και λογαριασμων που τρεχουν ενω απουσιαζω,αφου το περισσοτερο διαστημα ειμαι ανεργη και αναγκαστικα μετακομιζω οπου βρω δουλεια!!Τωρα μενω Κρητη,πληρωνω φυσικα ενοικιο εδω,ενω το δικο μου σπιτακι παραμενει κλειστο με ολα μου τα επιπλα μεσα! :<
Στα περιορισμένα μέλη λόγω εμπορίας αντικειμένων του xariseto.gr (μέσω ανταλλαγής) σε άλλα site

Άβαταρ μέλους
Ελένη14
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 1733
Εγγραφή: 11 Ιαν 2012, 14:54
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 41
Μπλούζα: M
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Τοποθεσία: Θεσσαλονικη
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από Ελένη14 » 30 Σεπ 2014, 14:17

Καλησπέρα...
Εγώ πάλι θα προτείνω Αμπελόκηπους.
Είναι πολύ προσεγμένος δήμος (προσωπικά το θεωρώ πολύ σημαντικό)
Υπάρχει μεγάλη πρόσφορα σε διαμερίσματα και καινούρια αλλά και παλαιά πλήρως ανακαινισμένα που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα καινούρια.Πχ στις εργατικές κατοικίες πωλούνται πολλά διαμερίσματα πλήρως ανακαινισμένα με φυσικό αέριο ή πετρέλαιο,ελάχιστα κοινόχρηστα(διότι και αυτό είναι ένα βασικό μηνιαίο έξοδο).
Ειναι κοντα απο το κεντρο και με συχνή συγκοινωνια.
Δεν ξέρω εαν έχετε μικρα παιδια,αλλα πάρχουν και πολλα σχολεια.
Πέρα όμως και από αυτό είναι μια ήρεμη περιοχή με πολλες δραστηριοτητες και πολύ καλή αγορά (και σε είδη σπιτιού και σούπερ μάρκετ και ρουχισμού).Προσωπικά γεννήθηκα δυτικές συνήθειες,έζησα κοντά στα 10χρονια στο κέντρο και ξαναγύρισα δυτικά.Θεωρώ ότι οι Αμπελόκηποι είναι μια πολύ καλή περιοχή και για αυτό σας την προτείνω. ;)

Άβαταρ μέλους
alekaleros
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2270
Εγγραφή: 25 Οκτ 2012, 16:23
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 39
Μπλούζα: XXXL
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από alekaleros » 12 Μαρ 2015, 08:24

τελικα λογω του οτι τα καλα σπιτια κοστιζαν και τα υπο ειχαν πολλα κακα,ακυρωσμε το 7% επιτοκιο στην τραπεζα και νοικιασαμε αμπελοκηπους!! η αγγελια κλεινειιιιιιιι,ευχαριστω για αποψειςςςςςςς
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΜΟΥ ΑΓΓΕΛΙΕΣ

ΖΗΤΑΩ παιδικο χαλι,λικνο και καθισμα αυτοκινητου ευχαριστω

Άβαταρ μέλους
tolis287
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 3099
Εγγραφή: 08 Μάιος 2009, 13:41
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Ευόσμου Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Παπούτσι: 43
Μπλούζα: L
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

[ΖΗΤΑΩ] Re: την γνωμη σας για αγορα σπιτιου

Δημοσίευση από tolis287 » 21 Μαρ 2015, 18:34

ευτυχως!!!εμεις σκυλομετανιωσαμε που πηραμε σπιτι!αν γυριζα πισω τον χρονο δεν θα επαιρνα με τιποτα!
ειδικα σε τετοιους καιρους ουτε καν να το σκεφτεσαι.η νοοτροπια του να εχεις ενα σπιτι δικο σου ειναι ξεπερασμενη.
και εγω αμφιβαλλω αν θα ζω να το ξεπληρωσω ασε που μετα θα χρεωσω και τα παιδια μου.
η αγορα σπιτιου ειναι θηλια στο λαιμο μονο αυτο.
ενας καμμενος...

Απάντηση

Επιστροφή στο “Προσφορά/ζήτηση διαμονής και ακινήτων”