(
Mr.Manolis έγραψε: ↑06 Μαρ 2018, 20:57
Εγώ δεν μίλησα για το ευχαριστώ. Εγώ μίλησα για την αξιολόγηση.
Και ούτε μίλησα για αξιολόγηση με κουμπί που να μετράει στα στατιστικά. Αυτό θέλει χρόνο και κόπο.
Το παρέλαβα το γράφουν γιατί το αναφέρουν οι κανόνες ώστε να γνωρίζουμε την κατάσταση της αγγελίας. Αυτό όμως δεν είναι αξιολόγηση και για αυτό δεν βοηθάει καθόλου.
Δεν μιλάτε λέτε για το ευχαριστώ ,αλλά αυτό είναι το θέμα .Μόλις μπει το ευχαριστώ δεν περιμένει ο άλλος να σας έρθει η διάθεση για πάζλ , η για να δοκιμάσετε αφου πλύνετε πρώτα ένα ρούχο , παρά κλείνει την αγγελία και πάπαλα . Μετά πρέπει να διαμαρτυρηθείτε στον διαχειριστή ,και να ανοίξει ένας διάλογος ανευ λόγου αιτίας και ουσίας . Όλοι έχουν παρεξηγήσει νομίζω την λειτουργία του ΧΑΡΙΣΕΤΟ ως κοινωνικό δίκτυο , επανάχρησης αντικειμένων που διαφορετικά θα πεταγόταν στα σκουπίδια . Αυτή τουλάχιστον απ' οσο ξέρω ήταν η αρχική ιδεολογική τοποθέτηση. Κι αντί τώρα μετά δέκα χρόνια να έχει γιγαντωθεί και να έχει γίνει πυλώνας ανακύκλωσης , έχει καταντήσει πασσαλάκι στο οποίο κρεμάμε σαβούρες . Η διαχείριση οφείλει να δει σοβαρά το θέμα φίλε
makis , γιατί το ΧΑΡΙΣΕΤΟ που ξεκίνησε με όραμα κι αφού πέρασαν πολλές χιλιάδες μέλη απο τη memberlist του , κατάντησε ένα χαζολόγημα για να περνάει η ωρα μερικών στο ίντερνετ , ή ένας τρόπος να κρατάνε απασχολημένο το μυαλό τους μερικοί καταθλιπτικοί ( σημειωτέον οτι δεν βγάζω τον εαυτό μου απέξω) , η τέλος τρόπος να προμηθεύονται κάποιοι αντικείμενα , με αντάλλαγμα σκουπίδια που έχουν βρει στους κάδους ( σσ.εδω δεν αναφέρομαι στα μέλη που γράφουν που τα βρήκαν και τα οποία μέλη πρώτα τα διορθώνουν και καθαρίζουν (κυρίως) και μετά τα προσφέρουν με όλη τους την καρδιά . Η πονηριά μερικών εδω μέσα δεν περιγράφεται . Ούτε υπάρχει λόγος ν' ανοίξει κανείς διάλογο μαζί τους . Έγραψα και πιό πάνω οτι πιέζουν κιόλας να μπει γρήγορα το ευχαριστώ . Μου έχει τύχει αυτό που έγραψα , ότι δηλαδή παρέλαβα απο ΕΛΤΑ στο απογευματινό ωράριο , πέρασα από το σπίτι φίλων να πω ένα γειά και κατέληξα σπίτι τρείς ώρες μετά , όπου με περίμενε το μήνυμα " αφού παραλάβατε γιατί δεν βάζετε και το ευχαριστώ για να κλείσει η εκκρεμότητα ;'' . Αλλος , αφου παρέλαβα ένα κινητό , είπα να το φορτίσω και να το δοκιμάσω πρώτα . Τι τόθελα ; Μήνυμα '' κι ύστερα περιμένετε να σας ξαναχαρίσουν απο τη στιγμή που συμπεριφέρεστε έτσι;" .
Έγραψα νωρίτερα ότι πρέπει να μπεί ένα σύστημα αξιολόγησης αυτόματο και απρόσωπο με μορφή ερωταπαντήσεων με τσεκάρισμα επιλογών , που να μετράει στην γενική εικόνα του μέλους . Ο λόγος είναι ότι αφού γίνει η επιλογή που θα δοθεί το αντικείμενο , ή αν δεν μας ενδιαφέρει καθόλου αυτό και κυρίως σε περίπτωση που από τον τίτλο διαπιστώσουμε ότι δεν μας ενδιαφέρει ,δεν μπαίνουμε στον κόπο να διαβάσουμε τα υπόλοιπα , π.χ. Εφυγε , τάδε αριθμός , σου έστειλα πμ , μου έστειλες πμ , παρέλαβα τέλειο το κυλωτάκι , καλοφόρετο κ.λ.π. . Αν είναι δύσκολο να γίνει το σύστημα αυτό η μόνη λύση είναι η το ξεκατίνιασμα η αυτό που θα κάνω εγω απο δω και πέρα . Ανοιγμα θέματος στον σχολιασμό με τίτλο:
Τάδε Αξιολόγηση από
ΓΙΩΡΓΟΣ1963
Επίσης φίλε Μάκη , και όλοι οι υπόλοιποι φίλοι , μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο που διέπει το χάρισέτο , πρέπει να ξαναδούμε λίγο την κοινωνική προσφορά του ΧΑΡΙΣΕΤΟ γιατί περνάμε δύσκολα σαν λαός . Από τη δική μου μεριά έχω έχω ένα παράδειγμα για να καταλάβουν όλοι τι εννοώ . Έγραψα τις προάλλες στο "Εδώ βοήθεια" , για να δώσω πάσα (ποδοσφαιρικός όρος) για συζήτηση " Μπορεί κάποιος διαχειριστής να μου πει αν επιτρέπεται να ζητήσω αντικείμενα , που θα πωληθουν σε BAZZAR προς 1 η 2 ευρώ για ενίσχυση φιλοζωικού σωματείου ,με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για εμβολιασμό κτηνιατρική φροντίδα και στείρωση αδέσποτων ζώων ? Και που να μπει η αγγελία στη Ζήτηση η στην κοινωνική δράση ?" , για να λάβω την απάντηση : "Δεν επιτρέπεται η πώληση αντικειμένων του xariseto.gr" , ΝΟΜΟΣ , και τον χαρακτηρισμό του ζήτουλα : "Επιπλέον, τα αντικείμενα που θα πάρετε θα επιβαρύνουν το ήδη επιβαρυμένο ισοζύγιο σας στα 'ευχαριστώ' " , και ακολούθως την συμβουλή - απειλή : " Επομένως καλύτερα να μην ξεκινήσετε καν αυτό που είχατε στο μυαλό σας " . Και είπα μέσα μου : "Αυτός λοιπόν είναι ο κοινωνικός χαρακτήρας του ΧΑΡΙΣΕΤΟ ; Κάντο γαργάρα Γιωργάκη . Αν σ'αρέσει . Αν δεν σ'αρέσει να φύγεις να πας αλλού".
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : 1ο) To XARISETO είναι κοινωνικό δίκτυο αλληλεγγύης και επανάχρησης αντικειμένων και οχι σκουπιδιών.
2o) Ούτε ρουφιάνοι είμαστε , ούτε κρυφοπουτ@nitses . Ολα η αυτόματα , η φανερά.
3ο) Δεν ισχύει από το 1ο) η λέξη κοινωνικό και διαγράφεται ως μη αρμόζουσα.
4ο) Κανένας δεν βρίσκεται εδώ για να προσβάλει τους άλλους
5ο) Συντονισμός δεν σημαίνει σχολιασμός , ούτε δασκάλεμα , αλλά ούτε και διαμάχη
6ο) Ο κανόνας του ευχαριστώ για συγκέντρωση πόντων it suck's που λένε και οι Εγγλέζοι
7ο) Αν δεν υπήρχαν τα μέλη με χάλια στατιστικά , κάποιοι άλλοι δεν θα είχαν θετικό πρόσημο.
8ο) Πρέπει να σκεφτούμε σοβαρά τα προηγούμενα εφτά .