[ΕΚΛΕΙΣΕ] Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Κανόνες Δ. Συζήτησης
ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ !
ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ !


1) ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ! Αν είναι πραγματική ανάγκη στείλτε πρώτα email στο info [at] xariseto.gr ή στο 2312203040
2) Οταν πάρουμε ή δώσουμε κάτι ποστάρουμε και ευχαριστούμε-αξιολογούμε το μέλος
3) ΚΛΕΙΔΩΝΟΥΜΕ την αγγελία που ΞΕΚΙΝΗΣΑΜΕ (αφου πρώτα απαντήσει-ευχαριστήσει το μέλος που πήρε το αντικείμενο)!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τους ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ!
Κλειδωμένο
Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2925
Εγγραφή: 15 Ιουν 2013, 00:56
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Ζευγάρι
Παπούτσι: 42
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Eurobank
Τοποθεσία: Αθήνα, Κέντρο
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από scorpiogr » 12 Απρ 2018, 21:45

Καλησπέρα φίλοι του Χάρισέτο!!!!
Όλα ξεκίνησαν όταν μου μπήκαν σκέψεις στο μυαλό να στήσω ξανά βάση (BBS) στην Amiga... Power BBs...!!!
Κάποιοι τώρα θα πουν: "ΩΩΩ....Τι μου θύμησες...!!!" :-
Κάποιοι άλλοι θα σκεφτούν: "εεε....??? Τι είναι τούτο...???" :<
και κάποιοι θα αναρωτηθούν: ".... τι είναι BBS???" :z

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή... Ας κάνουμε μια μικρή ιστορική αναδρομή στο τι είναι το BBSing...
(για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι...) ;)

Στα τέλη της 10ετίας του 80, στην Ελλάδα του telex και των ισχνών αγελάδων, κάποιοι έβαζαν τα θεμέλια της επανάστασης της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με υπολογιστές και εξοπλισμό που σήμερα ανήκουν στις συλλογές μουσειακών εκθεμάτων. Ίσως κάτι παρόμοιο να γραφτεί και σε 20 με 30 χρόνια από σήμερα για τα ηλεκτρονικά εργαλεία του σήμερα. Αυτό όμως δεν υποβιβάζει την μοναδικότητα και την αξία του σημείου της απαρχής της ηλεκτρονικής επικοινωνίας στην Ελλάδα.

Πριν υπάρξει λοιπόν το ίντερνετ, στις BBS συνδεόμασταν με προγράμματά επικοινωνίας.
Εκείνα τα χρόνια η εμπειρία αυτή ήταν πρωτόγνωρη και έντονα συναισθηματική.
Εικόνα

Επρόκειτο για την ανακάλυψη ενός νέου τρόπου με ασύλληπτες δυνατότητες και αμέτρητες προσδοκίες, και ήταν πάνω από όλα μια ανθρώπινη εμπειρία, γιατί έφερνε όλους μας πιο κοντά στο να επικοινωνήσουμε με νέους τρόπους, εκμηδενίζοντας αποστάσεις και καταργώντας στερεότυπα της ανθρώπινης επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης. Δεν έπαιζε ρόλο το παρουσιαστικό, η ένδυση, ή η κοινωνική θέση, αλλά η σκέψη και ο λόγος, η φαντασία και η ευρυματικότητα. Σε όλα αυτά οφείλεται και ο ρομαντισμός στα λόγια και η νοσταλγία στη σκέψη για εκείνη την πρωτόγνωρη εποχή.

Το χρονικό ξεκινά από την στιγμή της έναρξης λειτουργίας της πρώτης BBS στην Ελλάδα και σταμάτα την χρονική στιγμή που η τελευταία BBS βγήκε οffline. Σε αυτή την όμορφη διαδρομή συμμετείχα και εγώ αγοράζοντας το πρώτο μου modem στα 600 baud...!!!
Εικόνα

Το πρόγραμμα επικοινωνίας , δεχόταν εντολές, και με αυτο μπορούσαμε να επικοινωνήσουμε με τη συσκευή του modem. Η πιο γνωστή εντολή ήταν η ATΖ με την οποία κάναμε 'εκκίνηση' της συσκευής. Για να καλέσουμε έναν αριθμό, γράφαμε atdp και τον αριθμό κλήσης...
Εικόνα

Αυτός ο αριθμός αντιστοιχούσε φυσικό αριθμό του ΟΤΕ. Ο λήπτης έπρεπε να έχει και αυτός ένα modem και να είναι σε λειτουργία και σε κατάσταση αναμονής κλήσης, αλλιως μέσα από το μικροσκοπικό ηχείο του modem θα ακούγαμε μια φωνή να μας λέει: "παρακαλώ; ναι; ποιος; ποιος ειναι;;; ποιος ειναι λέω;;; μίλα ρε! ποιος είσαι;;; Τι, δε μιλάς;;; Αν ήξερα ποιος είσαι, θα ερχόμουν εκεί και.... *click*"

Αν η γραμμή του modem θα ήταν κατειλημμένη μας έβγαινε ο αντίστοιχος ήχος οτι μιλούσε, "τουτ... τουτ... τουτ... τουτ... " τότε έπρεπε να καλέσουμε άλλο νούμερο (αν υπήρχε) ή να περιμένουμε να είναι διαθέσιμη η γραμμή...

Αν όλα ήταν καλά μέσα από το ηχείο του modem θα ακούγαμε την απάντηση του άλλου modem στην συνέχεια το handshake του δικού μας μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεση...!!!!



Μερικές από τις BBS είναι χωρίς συνδρομή, ενώ κάποιες άλλες έχουν κάποια συμβολική συνδρομή (περίπου 1000 δρχ το μήνα).
Οι περισσότερες ερασιτεχνικές βάσεις χρησιμοποιούν το πρόγραμμά Remote Accesss, ενώ υπάρχουν άλλες που χρησιμοποιούν τα προγράμματα Major, Maximus, PC Board.

Εικόνα

Ορισμένες είναι συνδεδεμένες και σε Ελληνικά και διεθνή Bulletin Boards όπως Athens net, Hellas Network, Fidonet, Aminet, κλπ...
Στις BBS οι συζητήσεις ήταν πάνω κατω σαν forums, μόνο που ήταν γραμμικά.
Έβλεπες ένα μηνυμα, πατούσες next, πήγαινες στο επόμενο κλπ.
Όταν τελείωναν τα μηνύματα ενός κλαμπ, προχωρούσες στο επόμενο ή πήγαινες όπου ήθελες.
Το πρόγραμμα ήξερε τα μηνύματα που έχει διαβάσει ο χρήστης. Αν γραφόταν ένα καινούργιο όσο αυτός έλειπε, όταν ξανάμπαινε στη βάση, θα τα έβλεπε τα καινούργια αμέσως μπροστά του, χωρίς να χρειάζεται να ξαναδιαβάσει τα προηγούμενα.

Εικόνα

Ορισμένες BBS είχαν την δυνατότητα να έχουν και online Games... ορισμένα μάλιστα είχες την δυνατότητα να παίξεις με άλλους χρήστες ατομικά ή ακόμα και ομαδικά!!!!
Φυσικά τα παιχνίδια αυτά είχαν από μορφή κειμένου (RPG) ή Ascii ή πολύ ποιο ανεβασμένη κατάσταση πολύχρωμα ANSI Graphics!!!!!

Εικόνα

και φυσικά δεν υπήρχε BBS που να σέβεται το σύστημα της αν δεν είχε και τις περιοχές αρχείων για Downloading ή Uploading...!!!!

Εικόνα

Αν και εκείνα τα χρόνια ή Amiga πραγματικά μεσουρανούσε... οι BBS που λειτουργούσαν σε Amiga ήταν μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού (τουλάχιστο για Αθήνα)... Μία από αυτές που ξεκίνησαν την λειτουργία τους στις αρχές της 10ετίας του 90 ήταν η Power BBs!!!

Στην αρχή ξεκίνησε με μια μόνο γραμμή επικοινωνίας και με λειτουργία νυχτερινές ώρες (που το τηλέφωνο δεν χρησιμοποιούταν για τις ανάγκες του σπιτιού). Αργότερα ήρθε και η δεύτερη γραμμή στο σπίτι οπότε η Power BBS έχει πλέον δική της 24ωρη γραμμή λειτουργίας.....!!!!! (και 2η γραμμή που λειτουργούσε όπως και πριν)...!!!!

Εικόνα

Tα προγράμματα τα οποία άλλαξε η βάση και που μπορώ να θυμηθώ ήταν το Custom BBS (Αρχικό και πολύ απλοϊκό), Atredes BBS, Proteus BBS, MaxBBs, και καταλήγει στο εντυπωσιακό για την εποχή και τα δεδομένα CNET (v2.65)...!!!! Πραγματικά εντυπωσιάζει τους χρήστες που πραγματικά δεν πιστεύουν οτι αυτή η βάση λειτουργεί σε Amiga...!!!!

Εικόνα

Ήταν η εποχή που η Power BBS άρχισε να μεγαλώνει πολύ και με τις δυνατότητα που της έδινε το CNET να βγαίνει στο εξωτερικό και να συνδέεται με δίκτυα όπως το fidonet, Amiganet κ.α...!!!!!
Μάλιστα μέσω του δικτύου μηνυμάτων ενημερώθηκα πως υπάρχει και άλλη BBS από Ελλάδα που ονομάζεται Power BBS και λειτουργεί σε PC στην Πάτρα... για τον λόγο αυτό και για να μην υπάρχει πρόβλημα στο δίκτυο μηνυμάτων μετονομάζεται σε Power BBs Athens

Εικόνα

και πάει έτσι μέχρι το τέλος της 10ετίας του 90 οπού και με την εισβολή του Internet η Βάση βγαίνει ofline.... :(

Πρόσφατα ξεκίνησε να μου μπαίνει μια ιδέα στο μυαλό.... άρχισα λοιπόν να ξεσκονήζω τα backup της βάσης... ένα από αυτά λειτουργούσε...!!!! Η ημερομηνία του ήταν "Power BBS 1994"...!!!!! το πέρασα στην Amiga και οι εικόνες που είδα και κάποια μηνύματα που διάβασα πραγματικά με πήγαν στην εποχή!!!!!!!!!

Εικόνα

Δεν άργησα να επικοινωνήσω με τον δημιουργό της CNET και με μεγάλη μου έκπληξη έμαθα πως υπάρχει ακόμα και λειτουργεί και μάλιστα έχει βγάλει νεότερες εκδόσεις που λειτουργούν σε βάσεις του εξωτερικού σε Amiga μέσω telnet....!!!!!
Ε αυτό ήταν....!!!!!! Πλέον η Power BBS λειτουργεί ξανά!!!!

Εικόνα

Φυσικά προσπαθώ να κρατήσω εικόνες και καταστάσεις της τότε Power BBs (π.χ έχω βάλει κάποια "συλλεκτικά" μηνύματα του τότε..!!!!

Εικόνα

Οι σκέψεις πολλές (αλλά ο χρόνος λίγος)....
Η προσπάθεια μου είναι να γίνει η Power BBS βάση που κάθε ρετρό υπολογιστής να μπορεί να βρει software την περιοχή αρχείων...

Εικόνα

Και ανάλογα της διάθεσης και την εκδήλωσης ενδιαφέροντος από τους χρήστες της να δημιουργηθούν οι περιοχές μηνυμάτων...!!!

Εικόνα

Φυσικά μην πάτε να πάρετε modem για να συνδεθείτε... πλέον αυτό γίνετε μέσω telnet.... προτεινόμενα DCTelnet (για Amiga) ή SyncTerm για pc... στην παρακάτω διεύθυνση telnet: powerbbs.ddns.net με port: 2300 αν δεν έχετε κάποιο πρόγραμμα επικοινωνίας μπορείτε να μπείτε από το το http://powerbbs.tk με οποιοδήποτε browser!!! ...και απλά πατήστε Connect για να συνδεθείτε στην PowerBBS!!!
Φυσικά και σας περιμένω να συνδεθείτε και περιμένω τις παρατηρήσεις τα σχόλια σας αλλά και την συμμετοχή σας!!!!

Εικόνα

Όλα καλά μέχρι εδώ.....

Αλλά ξαφνικά και μετά από όλα αυτά και τον τόοοοσοοοο κόπο μου ήρθε μαι σκέψη στο μυαλό που πραγματικά ανατρίχιασα.....
Συνειδητοποίησα οτι η φιλενάδα (Amiga 1200) ίσως να μην αντέχει να είναι σε λειτουργία 24/7 για να κρατάει online την αγαπητή μας βάση Power BBs.... (Αυτά τα έκανε στα νιάτα της από το 1994 και για αρκετά χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας).

Από την άλλη δεν θέλω να κλείσω ξανά την BBS πάνω που ξεκίνησε πάλι και ειναι σε retro mood....

Κάθισα λοιπόν και βρήκα οτι στις μέρες μας... μπορεί να στηθεί σε PC ένα emulator το οποίο είναι όχι απλά κοντά στο Amiga core... αλλά έχει πλήρη συμβατότητα και με πολλαπλάσια ταχύτητα!!! Το όνομα αυτού AMITHLON...!!!!

Το πρόβλημα όμως για αυτό είναι οτι δεν κάνουν όλα τα PC για κάτι τέτοιο... Υπάρχει θέμα συμβατότητας υλικών....

Το PC που θα στηθεί το AMITHLON πρέπει να είναι παλιό (σαν το παλιό καλό κρασί) και να έχει υλικά από την παρακάτω λίστα που υπάρχει συμβατότητα...

Αν λοιπον κάποιος φίλος έχει κάποιο παλιό PC που απλά σήμερα του πιάνει άσκοπα τον χώρο... και έχει υλικά απο την παρακάτω λίστα...

Παρακαλώ να επικοινωνήσει μαζί μου...!!!!!

Ευχαριστώ!!!!!


Motherboards
Slot A
Asus K7V - Slot A (5 PCI slots, 1 AGP)
Chipset VIA Apollo KX133
IDE (με kernel 3.10 και 4), USB

Socket A
Shuttle AK32 - Socket A(462) (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset VIA KT266A, USB (με kernel 3.10), AC97 Sound (με kernel 3.10)

Asus A7V8X - Socket A(462) (1 AGP, 6 PCI slots)
Chipset VIA KT400 / Southbridge VIA VT8235, IDE, LAN

Asus A7N8XX - Socket A(462) (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset NForce2 400 / Southbridge Nvidia MCP2, IDE, LAN

Jetway N2PAP Ultra - Socket A(462) (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset NForce2 Ultra 400 / Southbridge Nvidia MCP2, IDE, LAN

Soltek SL75KAV - Socket A(462) (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset VIA KT133A (NB VT86363A,SB VT82C686B, IDE, Audio

Abit AN7 - Socket A(462) (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset NVIDIA nForce2 Ultra 400 / Southbridge NVIDIA nForce2 MCPT, USB (με kernel 3.10)

Socket 754
Abit KV8 Pro - Socket 754 (1 AGP, 5 PCI slots), Chipset VIA K8T800 Pro
IDE, SATA, LAN, Audio

Gigabyte K8NS - Socket 754 (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset NForce 3 250 / Southbridge VIA 8237R
IDE, SATA, LAN, Audio

Gigabyte K8VM800M - Socket 754 (1 AGP, 3 PCI slots)
Chipset VIA K8M800 / Southbridge VT8237
IDE, Audio

Socket 939
Asus A8N-E - Socket 939 (3 PCI slots)
Chipset NVIDIA nForce4 Ultra
IDE (kernel 3.10 και 4), USB, LAN 10/100/1000

MSI k8t neo2 v2.0 - Socket 939 (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset VIA K8T800 Pro / SouthBridge VIA VT8237
USB (kernel 3.10), AC97 Sound (kernel 3.10)

Gigabyte GA-K8NF-9 - Socket 939 (3 PCI slots)
Chipset NVidia nForce4
USB (kernel 3.10)

Abit AV8 - Socket 939 (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset VIA K8T800 Pro / Southbridge VT8237
IDE, SATA, LAN

Asrock 939Dual-SATA2 - Socket 939 (1 AGP, 3 PCI slots)
Chipset ULiM1695 / Southbridge ULi M1567, IDE

Gigabyte K8N-SC939 - Socket 939 (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset NVIDIA nForce3, IDE

Asus A8V - Socket 939 (1 AGP, 5 PCI slots)
Chipset VIA K8T800 Pro / Southbridge VIA VT8237
IDE, SATA, Audio

Asus A8N SLI SE - Socket 939 (3 PCI slots)
Chipset NVidia NForce 4
IDE, SATA, LAN, Audio

Socket LGA775
Gigabyte GA-P35-DS3L - Socket LGA775 (3 PCI slots)
Chipset Northbridge: Intel® P35 Express / Southbridge:Intel ICH9
IDE (kernel 3.10 και 4)
SATA (με kernel 4), USB, NIC - Special r1000.o module

Socket AM2
Gigabyte GA-M52L-S3P - Socket AM2 (4 PCI slots)
Chipset NVIDIA nForce 520LE

Socket AM3
Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P - Socket AM3 (2 PCI slots)
Chipset North Bridge: AMD 790FX / SouthBridge: AMD SB750
IDE (kernel 3.10 και 4), SATA (kernel 3.10 και 4), USB

Video Cards
Hardware Accelerated PCIe
Matrox G550 PCIe

Hardware Accelerated AGP
Nvidia GeForce 4200Ti AGP
Nvidia GeForce 4 Ti AGP
NVidia TNT2 (NV4/NV5/NV6) AGP
NVidia GeForce 256 (NV10) AGP
NVidia GeForce 2 (NV11/NV15) AGP
NVidia GeForce 3 (NV20) AGP
NVidia GeForce 4 Ti (NV25/NV28) AGP
NVidia GeForce 4 Ti 4200 (NV25) AGP
Nvidia GeForce 4 Ti 4800se (NV25) AGP
NVidia GeForce 5900 (NV35) AGP
Matrox G200 AGP
ATI Radeon 9250 256mb (RV280) AGP

Partial Accelerated AGP
ATI Radeon 7000 (RV100) AGP
ATI Radeon 7500 (RV200) AGP
ATI Radeon 9600 Pro (RV350) AGP

VESA (builtin)
Nvidia GeForce PCX5750 PCIe 256 MB (builtin/vesa mode)
Nvidia GeForce GS7800 PCIe (builtin/vesa mode)

Sound Cards
Soundblaster Live PCI
Soundblaster 128 PCI

Network Cards
Realtek RTL8139D 10/100 Mbps PCI Fast Ethernet Adapter (OpenPCI driver)
Realtek RTL8169 10/100/1000 Mbps PCI Ethernet Adapter (με Kernel4)
IBM ThinkPad T30 802.11b Intel M3AWEB56GA 91P7215 26P8520 MiniPCI (laptop) (Prism2v2 driver)
3Com 3C905-TX 10/100
3Com 3C920 10/100
Intel Ether Express 100Pro 10/100
Broadcom 4400 10/100
Intel PRO1000 Desktop PCIe network card (με kernel 4)

Έτοιμα συστήματα (Desktop ή Tower)
Dell Dimension B110, Intel Celeron D (2.53 Ghz)
Onboard AC97 Audio (με kernel 3.10)

Dell Dimension 3000, Intel P4 (2.42.8 Ghz)
Onboard AC97 Audio (με kernel 3.10)

Έτοιμα συστήματα Laptop
Dell Latitude C610 Intel, PIII (1.0 Ghz), 14.1” 1024x768 (με kernel 3.10)
Onboard AC97 Audio, Onboard USB, Onboard IDE, Onboard NIC,Onboard Video (vesa), MiniPCI slot

Dell Inspiron 5150 Intel, PIV (3.06 Ghz), 15” 1400x1050 (με kernel 3.10)
Onboard AC97 Audio, Onboard USB, Onboard IDE, Onboard NIC, Onboard Video (vesa) (Radeon 9000 ή Nvidia FXgo5200), MiniPCI slot

Dell C640 Intel, Pentium M (2.4 Ghz) (με kernel 3.10)
Chipset - Intel 845MP, Graphics - ATI Mobility Radeon 7500
Onboard USB, Onboard Audio, Onboard NIC

IBM Thinkpad T42 (model 2373) Intel, Pentium Centrino (1.7 Ghz) (με kernel 3.10)
Chipset - Intel 855PM, Graphics - ATI Mobility Radeon 7500, Onboard USB, Onboard Audio

Compaq Presario 700 AMD, AMD Duron (900 Mhz), 14.1” 1024x768 (με kernel 3.10)
Onboard USB, Onboard IDE, Onboard NIC, Onboard Video (vesa)
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος scorpiogr την 25 Απρ 2018, 23:55, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΟΥ με παλιούς Η/Υ & Δίσκους Βινυλίου


Ίσως κάποιοι έχετε ένα παλιό υπολογιστή σε πατάρι η αποθήκη. Παλιά δυστυχώς πετάξαμε υπολογιστές & hardware θεωρώντας τα άχρηστα. Αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν. Βοηθήστε να διασωθούν και να μην πάνε στην ανακύκλωση.
Όσοι έχετε παλαιούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, περιοδικά, περιφερειακά, ή ότι έχει σχέση με συστήματα περασμένων ετών, θα ήθελα να τα διασώσω και να παρουσιάστουν σε εκθέσεις. Έτσι βοηθάτε να σωθεί ένα μηχάνημα και να γίνει έκθεμα για τις νέες γενιές.


Το λογαριασμό τον χρησιμοποιώ μαζί με τη γυναίκα μου
Το μέλος Lila_#7 είναι κόρη μου

Άβαταρ μέλους
zakmackraken
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 21 Αύγ 2009, 14:38
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Άντρας
Μπλούζα: XL
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από zakmackraken » 12 Απρ 2018, 22:25

Με τέτοια υπερπαραγωγή αγγελία, πρέπει άμεσα να απαντήσουμε και άμεσα να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα. Έρχεται λοιπόν...

Εικόνα

telismush
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 2948
Εγγραφή: 13 Μάιος 2011, 22:18
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θέρμης Θεσσαλονίκης
Φύλο: Ζευγάρι
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από telismush » 12 Απρ 2018, 22:48

Καλησπέρα σας, συγχαρητήρια για την ιστορική αναδρομή και την πολύ καλή παρουσίαση! Αν δεν βιάζεστε έχω κατά νου κάτι ..
Παράδοση Θέρμη ή ενδεχομένως περιοχή Χαριλάου εφόσον βολέψει, δεν πραγματοποιούνται αποστολές.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Άβαταρ μέλους
polvar
Συντονιστής
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 39713
Εγγραφή: 22 Δεκ 2009, 12:30
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Άντρας
Τοποθεσία: Τούμπα
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από polvar » 13 Απρ 2018, 18:55

παλιοί υπολογιστές χαρίζονται στο viewtopic.php?f=13&t=169614 (ο ένας σίγουρα φοράει athlon) και γενικά φοράνε αρκετά παλιό hardware

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2925
Εγγραφή: 15 Ιουν 2013, 00:56
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Ζευγάρι
Παπούτσι: 42
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Eurobank
Τοποθεσία: Αθήνα, Κέντρο
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από scorpiogr » 13 Απρ 2018, 23:04

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση σας!!!
Η αλλά η περίπτωση του zakmackraken με την Amiga Ball me έχει συγκλονίσει...!!! :D
@polvar σε ευχαριστώ πολύ δεν το είχα προσέξει, αλλά το hardware που θέλει το amithlon έχει θέματα συμβατότητας... για αυτό έβαλα την λίστα...!!!
@zakmackraken σου στέλνω μήνυμα για να μου πεις το hardware που έχει το κουτί με την Amiga Ball !!!!!! :rofl:
:thank:
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΟΥ με παλιούς Η/Υ & Δίσκους Βινυλίου


Ίσως κάποιοι έχετε ένα παλιό υπολογιστή σε πατάρι η αποθήκη. Παλιά δυστυχώς πετάξαμε υπολογιστές & hardware θεωρώντας τα άχρηστα. Αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν. Βοηθήστε να διασωθούν και να μην πάνε στην ανακύκλωση.
Όσοι έχετε παλαιούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, περιοδικά, περιφερειακά, ή ότι έχει σχέση με συστήματα περασμένων ετών, θα ήθελα να τα διασώσω και να παρουσιάστουν σε εκθέσεις. Έτσι βοηθάτε να σωθεί ένα μηχάνημα και να γίνει έκθεμα για τις νέες γενιές.


Το λογαριασμό τον χρησιμοποιώ μαζί με τη γυναίκα μου
Το μέλος Lila_#7 είναι κόρη μου

Άβαταρ μέλους
zakmackraken
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 21 Αύγ 2009, 14:38
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Άντρας
Μπλούζα: XL
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από zakmackraken » 14 Απρ 2018, 17:18

Abit KT7A-RAID + Athlon Thunderbird @ 1HGz
2x 128 SDRAM @ 133MHz
Toshiba DVD-ROM
Nvidia 4200Ti
Creative Soundblaster Live
2 κάρτες δικτύου μήπως και χρεαστεί να κάνει κάτι παράξενο από την στιγμή που θα βγαίνεις προς internet (DMZ, nic teaming κτλ.)
3Com 3C905C-TX-M
3Com 3C905B-TXMN
Δεν έχει δίσκο αλλά εχει αναμονή καλωδιοταινίες κτλ.
Δεν έχω κάνει cable management.

To amiga ball φωτίζεται με πατέντα led και έχει και διακόπτη για να μπορείς να κλείνεις τον φωτισμό εκτός και εαν θες να μαζέυει τα κουνούπια το καλοκαίρι. Το έχω κολήσει με glugun και original plexiglass 16,5cm X 16,5cm.
Μηλάμε για παραλαβή-παράδοση.

Άβαταρ μέλους
zakmackraken
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 1249
Εγγραφή: 21 Αύγ 2009, 14:38
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Άντρας
Μπλούζα: XL
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από zakmackraken » 14 Απρ 2018, 17:23

Λεπτομέρεια, την μητρικ;h μου την είχε χαρίσει το μέλος Leventias μαζί με το manual και το CD εγκατάστασης.

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Λιγάκι ζορίστικα με το σχέδιο να πω την αλήθεια...
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
xariseto+
Diamond Member
Diamond Member
48 38
Δημοσιεύσεις: 486
Εγγραφή: 30 Ιούλ 2017, 15:53
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αχαρνών Αττικής
Φύλο: Άντρας
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από xariseto+ » 22 Απρ 2018, 00:21

εδώ viewtopic.php?f=13&t=172182 έχω ένα σετ με socket 462 (A) πλήρως λειτουργικό είναι πάνω στο κουτί Μπορώ να δώσω καλώδια ide + floppy ίσως και έναν 20αρι δίσκο τα υπόλοιπα που λείπουν σίγουρα θα βρεθούν

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2925
Εγγραφή: 15 Ιουν 2013, 00:56
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Ζευγάρι
Παπούτσι: 42
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Eurobank
Τοποθεσία: Αθήνα, Κέντρο
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από scorpiogr » 24 Απρ 2018, 17:52

Παιδιά ευχαριστώ για την ανταπόκριση σας!!!
Έχω μιλήσει με το μέλος zakmackraken για την παραλαβή του μηχανήματος...!!
και πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ!!!
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΟΥ με παλιούς Η/Υ & Δίσκους Βινυλίου


Ίσως κάποιοι έχετε ένα παλιό υπολογιστή σε πατάρι η αποθήκη. Παλιά δυστυχώς πετάξαμε υπολογιστές & hardware θεωρώντας τα άχρηστα. Αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν. Βοηθήστε να διασωθούν και να μην πάνε στην ανακύκλωση.
Όσοι έχετε παλαιούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, περιοδικά, περιφερειακά, ή ότι έχει σχέση με συστήματα περασμένων ετών, θα ήθελα να τα διασώσω και να παρουσιάστουν σε εκθέσεις. Έτσι βοηθάτε να σωθεί ένα μηχάνημα και να γίνει έκθεμα για τις νέες γενιές.


Το λογαριασμό τον χρησιμοποιώ μαζί με τη γυναίκα μου
Το μέλος Lila_#7 είναι κόρη μου

Άβαταρ μέλους
scorpiogr
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2925
Εγγραφή: 15 Ιουν 2013, 00:56
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Αθήνας
Φύλο: Ζευγάρι
Παπούτσι: 42
Μπλούζα: XL
Τραπ. λογ/σμός: Eurobank
Τοποθεσία: Αθήνα, Κέντρο
Επικοινωνία:

[ΕΚΛΕΙΣΕ] Re: Παλιό PC για την Δημιουργία Amithlon

Δημοσίευση από scorpiogr » 25 Απρ 2018, 23:54

Παρέλαβα απο το μέλος zakmackraken το παρακάτω τέλει για την δημιουργία του Αmithlon PC...!!!

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Φίλε zakmackraken ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ!!!!!
Η Power BBS χάρη σε εσένα θα βρει ένα "Όμορφο" και μόνιμο σπίτι!!!!

Εικόνα

:thank:
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ
ΕΔΩ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΜΟΥ με παλιούς Η/Υ & Δίσκους Βινυλίου


Ίσως κάποιοι έχετε ένα παλιό υπολογιστή σε πατάρι η αποθήκη. Παλιά δυστυχώς πετάξαμε υπολογιστές & hardware θεωρώντας τα άχρηστα. Αυτοί οι υπολογιστές δεν πρόκειται να ξαναπαραχθούν. Βοηθήστε να διασωθούν και να μην πάνε στην ανακύκλωση.
Όσοι έχετε παλαιούς υπολογιστές, παιχνιδομηχανές, περιοδικά, περιφερειακά, ή ότι έχει σχέση με συστήματα περασμένων ετών, θα ήθελα να τα διασώσω και να παρουσιάστουν σε εκθέσεις. Έτσι βοηθάτε να σωθεί ένα μηχάνημα και να γίνει έκθεμα για τις νέες γενιές.


Το λογαριασμό τον χρησιμοποιώ μαζί με τη γυναίκα μου
Το μέλος Lila_#7 είναι κόρη μου

Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “ΑΡΧΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ (Κλειστές αγγελίες)”