Ας βοηθήσουμε ολοι την κ. Βασιλική με τα 6 παιδιά

Αγγελίες και αναγγελίες για να μαζέψουμε αντικείμενα για ιδρύματα, σχολεία, βιβλιοθήκες, φυλακές, οικογένειες, άπορους αλλά και δράσεις για την πανίδα και το περιβάλλον γενικότερα.

Συντονιστής: polvar

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Παρακαλούνται οι δημιουργοί (ιδρύματα, σχολεία κ.α) των αγγελιών να αναφέρουν ποιος είναι ο σκοπός τους και ποιες είναι οι ανάγκες τους.
Να αναγράφουν στοιχεία επικοινωνίας και σταθερό τηλέφωνο. Για την έγκριση της αγγελίας τους θα γίνει τηλεφωνική επιβεβαίωση από το xariseto.gr

Τα μέλη θα μπορούν να προσφέρουν ή να προτείνουν κάποια ανοιχτή αγγελία τους.

'Ευχαριστώ' μπαίνει όταν τα αντικείμενα τα λαμβάνει μέλος-μεσολαβητής ενώ δεν μπαίνει όταν γίνεται συνεννόηση και τα αντικείμενα πηγαίνουν απευθείας στο άτομο/σύλλογο που έχει ανάγκη.
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
KatrinZ
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 6451
Εγγραφή: 17 Φεβ 2014, 15:26
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Μπλούζα: M
Επικοινωνία:

Ας βοηθήσουμε ολοι την κ. Βασιλική με τα 6 παιδιά

Δημοσίευση από KatrinZ » 26 Μαρ 2014, 19:16

Ο Γιώργος είναι 11 ετών. Δεν τρώει κάθε μέρα. Αλλά όποτε έχει μαζί του ένα τοστ, το μοιράζεται με άλλα παιδιά στο σχολείο που πεινούν και λιποθυμούν, επειδή κι αυτά έχουν μέρες να φάνε, όπως αυτός.

«Τους έχω πει ό,τι έχουν στη ζωή τους να το μοιράζονται. Ακόμη κι αν αυτό είναι ένα ποτήρι νερό, και το κάνουν».

Η Βασιλική Τριανταφύλλου πλέον δεν έχει ούτε αυτό. Το νερό το έκοψαν, το ρεύμα το ίδιο... αλλά όταν πήγαμε στο σπίτι της οικογένειάς της, προσφέρθηκε να μας κεράσει ένα ποτήρι νερό από το μπουκάλι που είχε μείνει. «Είναι το μόνο που έχω να σας προσφέρω», μας είπε, αλλά το έλεγε με την καρδιά της, περιγράφουν οι συντάκτες της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.

Τη στιγμή που κάποιοι πανηγυρίζουν για το πρωτογενές πλεόνασμα, η Βασιλική και τα έξι παιδιά της στεγάζουν τα όνειρα και τις ελπίδες τους σε ένα μικρό σπίτι στις εργατικές κατοικίες του Αιγάλεω, που έχει δύο μικρά δωμάτια, μία στενή κουζίνα κι ένα μικρό σαλόνι. Αλλά κι αυτό κινδυνεύουν να το χάσουν από τα τέσσερα απλήρωτα ενοίκια.

Δεν ονειρεύονται τη μεγάλη ζωή... Θέλουν μόνο παπούτσια, ρούχα, λίγο φαγητό για να επιβιώσουν κι έναν αγγειολόγο για να γιατρέψει δωρεάν τη 16άχρονη Γαβριέλλα, που το μόνο που επιθυμεί είναι «μια κανονική ζωή, χωρίς να πονάω».

Δεν είναι ο πόνος από το σφίξιμο στο στομάχι της που γουργουρίζει. Αυτός περνάει με λίγο ρύζι, μία φέτα ψωμί. Κι όταν ούτε αυτά δεν υπάρχουν, ένα πιάτο χυλόσουπα από το φακελάκι με το αλεύρι, το μοναδικό φαγώσιμο στο ντουλάπι της κουζίνας, παρηγορεί την πείνα των παιδιών, κάθε τέσσερις μέρες.

Είναι ο πόνος που σφίγγει το κεφάλι και το μέτωπό της, τη γνάθο, τη μύτη. Αλλά αυτός δεν περνάει με τίποτα, γιατί τα χρήματα για να γίνει η μαγνητική (600-700 ευρώ) δεν υπάρχουν· η σύνταξη πολυτέκνων των 200 ευρώ κόπηκε για να «μαζευτεί το χρέος προς τη Γερμανία», όπως λέει στην «Κ.Ε.» η μητέρα της, και το βιβλιάριο απορίας δεν καλύπτει την εξέταση.

«Να πάω πού;»

Η μητέρα της είναι άνεργη. Τα 10 ευρώ που δίνει το μήνα η εκκλησία μετά βίας επαρκούν για ένα πιάτο φαΐ και αυτό φυσικά για μία μέρα. «Ξέρεις τι είναι να λιποθυμούν στο σχολείο τα παιδιά σου και να σε παίρνουν τηλέφωνο; Να πρέπει να γεμίσεις το στομάχι τους; Εξι παιδιά που ζουν συνέχεια με το φόβο να μείνουν στο δρόμο; Νιώθω ανίκανη», μας λέει. «Να πάω πού; Πού να μείνω; Ποιος θα μας δώσει μια στέγη; Πού να πάω με έξι παιδιά, δεν είναι ένα...».

Τα μάτια της δακρύζουν. Ελπίζετε; Και μας απαντάει «Ναι», χωρίς να το σκεφτεί στιγμή. «Ελπίζω στους ανθρώπους. Δεν νομίζω ότι χάθηκε η ανθρωπιά. Υπάρχουν άνθρωποι φτωχοί που καταλαβαίνουν. Σε αυτούς απευθύνομαι. Ενας υπουργός δεν μπορεί να καταλάβει. Ενας άνθρωπος που περνάει τα ίδια μπορεί. Δεν έχει εγωισμό», μας εξηγεί.

Τη ρωτάμε αν από τη γειτονιά βοηθούν. «Είμαστε μια φτωχή γειτονιά. Ο ένας βοηθάει τον άλλον όσο κι όταν μπορεί. Τα τελευταία δύο χρόνια όμως η κατάσταση έχει παραγίνει. Πολλοί ψάχνουν τα βράδια στα σκουπίδια. Οι συνθήκες είναι απελπιστικές», μας λέει. Τη ρωτάμε αν έχει συγγενείς να τη βοηθήσουν. «Οι συγγενείς μου είναι τα παιδιά μου. Ο,τι συμβαίνει το συζητάω μαζί τους. Μαζί με αυτά παίρνω αποφάσεις κι ας είναι μικρά, αφού όλα μαζί τα περνάμε», προσθέτει.

«Αν το κράτος σώθηκε από τα 200 ευρώ που παίρναμε εμείς οι πολύτεκνοι, και τα έκοψαν χωρίς να κρίνουν καν ποιοι τα είχαν πραγματική ανάγκη, τότε τι να πω; Συγχαρητήρια. Σκέφτηκα να αυτοκτονήσω, αλλά δεν το έκανα για τα μικρά. Με κάνουν και χαμογελάω. Μου δίνουν δύναμη. Αλλά υπάρχουν χιλιάδες άνθρωποι που το έκαναν. Κι αυτοί δεν πέθαναν από καλοσύνη. Κάποιος τους έφτασε εκεί», συμπληρώνει.

«Αν δεν ξέρεις πώς είναι να πεινάς, δεν καταλαβαίνεις. Στην εποχή του πολέμου καταλαβαίνεις. Αλλά και τώρα γίνεται... πόλεμος και δεν ξέρεις το γιατί. Τώρα πια δεν χρειάζεται να σηκώσουν όπλο», καταλήγει και αναρωτιέται τι θα κόστιζε ένα γάλα, μια φέτα ψωμί ή ένα φρούτο να δίδεται σε όλα τα σχολεία για να μη λιποθυμούν τα παιδιά από την πείνα.

Η Βασιλική Τριανταφύλλου μιλάει ανοιχτά. «Δεν έχω κάνει κάτι που να ντρέπομαι. Το μόνο που έχω κάνει είναι έξι παιδιά και νιώθω τύψεις που δεν μπορώ να τους προσφέρω», εξομολογείται.

«Αναγκάστηκα να χτυπήσω πόρτες για να βρω ένα ζευγάρι παπούτσια για το γιο μου. Δεν ήταν το νούμερό του. Ηταν στενά. Γέμισαν τα πόδια του πληγές. Σήμερα τον έστειλα στο σχολείο με κοριτσίστικα», καταλήγει.

Τα στοιχεία της Βασιλικής είναι στη διάθεση της εφημερίδας. Ο μεγάλος της γιος είναι 25 ετών και πάσχει από ψυχιατρικά νοσήματα. Εχει δύο κόρες, ηλικίας 19 και 16 ετών, κι ακόμη τρεις γιους ηλικίας 17, 11 και 5 ετών. Δεν θέλει χρήματα. Ζητάει ρούχα και παπούτσια για τα παιδιά της. Τρόφιμα και έναν αγγειολόγο. Οποιος μπορεί να τη βοηθήσει, ας επικοινωνήσει με την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία». Κι όπως ζήτησε και σε μας, «μη με λησμονήσετε φεύγοντας».

Πηγή: Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος KatrinZ την 26 Μάιος 2015, 10:41, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Εχω λογαρισμο στην εθνικη

με ενδιαφερουν κυριως παιδικα ρουχα παιχνιδια 4-5 για κοριτσι


Χριστίνα
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 9017
Εγγραφή: 15 Ιουν 2010, 14:49
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Re: Ας βοηθήσουμε ολοι

Δημοσίευση από Χριστίνα » 26 Μαρ 2014, 20:13

Υπάρχει κάποιος στην Αθήνα που να μπορεί να συντονίσει κάπως τις αποστολές, εννοώ να στείλει ο καθένας ότι μπορεί και να τα πάει στην οικογένεια; Διαφορετικά μήπως να τα στέλναμε απευθείας;

Άβαταρ μέλους
KatrinZ
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 6451
Εγγραφή: 17 Φεβ 2014, 15:26
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Μπλούζα: M
Επικοινωνία:

Re: Ας βοηθήσουμε ολοι

Δημοσίευση από KatrinZ » 26 Μαρ 2014, 21:31

Παρέθεσα το αρθρο οπως το διάβασα δεν εχω στοιχεία αποστολής αν καποιος απο Αθήνα μάθει ας κανει μια ενημέρωση να στείλουμε οτι μπορούμε
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Εχω λογαρισμο στην εθνικη

με ενδιαφερουν κυριως παιδικα ρουχα παιχνιδια 4-5 για κοριτσι

rainbow88
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 2703
Εγγραφή: 27 Δεκ 2010, 14:25
Νομός κατοικίας: Εκτός Ελλάδας
Δήμος - Κοινότητα: ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Φύλο: Γυναίκα
Τραπ. λογ/σμός: Εθνική
Επικοινωνία:

Re: Ας βοηθήσουμε ολοι

Δημοσίευση από rainbow88 » 26 Μαρ 2014, 21:48

Το άρθρο είναι εδώ: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=422114 και γράφει στο τέλος:
Το τηλέφωνο της εφημερίδας για όποιον επιθυμεί να βοηθήσει τη Βασιλική είναι το 211 1096400.
Αποστολές αποκλειστικά με Box Now.
Κατάθεση εξόδων αποστολής με σειρά προτίμησης:
Revolut, PayPal, Εθνική

Εδώ οι ενεργές αγγελίες μου

Χριστίνα
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 9017
Εγγραφή: 15 Ιουν 2010, 14:49
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ

Δημοσίευση από Χριστίνα » 11 Απρ 2014, 23:18

Συγκινήθηκα αφάνταστα, επικοινώνησα με την εφημερίδα και μου έδωσαν τα στοιχεία της κυρίας, τηλέφωνο και διεύθυνση. Αφού έστειλα ότι μπορούσα μέχρι το επιτρεπτό βάρος - ήταν ευκαιρία τώρα με την προσφορά των ΕΛΤΑ και δε μου στοίχισε ο κούκος αηδόνι - σκέφτηκα να την ξαναπάρω τηλέφωνο και να ρωτήσω ποιες άλλες άμεσες ανάγκες υπάρχουν, εκτός από τρόφιμα για τα οποία υπάρχει πάντα ανάγκη φυσικά.

Λοιπόν, όποιος έχει και μπορεί να της χαρίσει είτε πηγαίνοντας στο σπίτι της - μένει στο Αιγάλεω - είτε με αποστολή (1,5 ευρώ μέχρι 3 κιλά) χρειάζεται άμεσα τα εξής απ' ότι μου είπε:

Αγορίστικα παπουτσάκια αθλητικά νο 31, 40 και 43

Κοριτσίστικα παπουτσάκια είτε αθλητικά είτε ίσια νο 38, 39 και 40.

Επίσης αν υπάρχουν είδη υγιεινής, σαμπουάν, οδοντόκρεμες, σαπούνια κλπ κλπ ξέρετε εσείς και κυρίως μολύβια, σβήστρες, τετράδια και άλλα σχολικά είδη για τα παιδιά - έστειλα κάποια αλλά για έξι παιδιά ποτέ δεν είναι αρκετά. Εδώ εμείς δύο έχουμε σε ηλικία σχολείου και τρέχουμε διαρκώς στο βιβλιοπωλείο.

Εννοείται ότι χρειάζονται πάρα πολύ και τρόφιμα, αυτά που έστειλα ζήτημα να βγάλουν καμμια δεκαριά μέρες, τόσα άτομα είναι στο σπίτι και τώρα που το γράφω ακόμη νιώθω ένα κόμπο στο στομάχι, δε μπορώ να φανταστώ παιδάκι να μην έχει να φάει, να μην έχει τα βασικά. :<

Τέλος πάντων, αρκετά μελό έγινε η φάση, όποιος θέλει και μπορεί ας στείλει στην κοπέλα ότι νομίζει και αν χρειαστείτε στείλτε μου πμ για να σας δώσω το τηλέφωνό της και τη διεύθυνσή της, αν και στο τηλέφωνο της εφημερίδας εξυπηρετούν άμεσα.

**************************************************************************

Επίσης θα ήθελα να προσθέσω αν τυχόν υπάρχει κάποιος λογιστής να ενδιαφερθεί για την κυρία, μήπως δικαιούται οποιοδήποτε επίδομα το οποίο δεν γνωρίζει, ή δεν γνωρίζει πως να το διεκδικήσει. Ευχαριστώ όλους σας και πάλι.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Χριστίνα την 07 Μάιος 2014, 16:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
χριστινα33
Υπέρβαση ορίου ζήτησης
35 47
Δημοσιεύσεις: 561
Εγγραφή: 15 Δεκ 2013, 20:33
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Σικίνου Κυκλάδων
Φύλο: Ζευγάρι
Παπούτσι: 40
Μπλούζα: L
Επικοινωνία:

Re: ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ

Δημοσίευση από χριστινα33 » 11 Απρ 2014, 23:31

θα μπορουσε αραγε καποιος απο θεσσαλονικη να τα πηγαινε? για να μαζευαμε πολλα πραγματα?? εχω πολλα τετραδια να τους δωσω κ σχολ. ειδη αλλα ποσα να τους στειλω λογω βαρους δηλ... αν οχι Χριστινα κ μπραβο σου!! στειλε μου τα στοιχεια διευθ. κλπ να στειλω οτι μπορω
ΕΧΩ ΝΑ ΣΤΕΙΛΩ
εστειλα mariaganitou (adidas No24) (ΑΝΑΜΟΝΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ)

doritta
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2907
Εγγραφή: 13 Ιαν 2011, 01:55
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Θερμαϊκού Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Τοποθεσία: Περαία
Επικοινωνία:

Re: ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ

Δημοσίευση από doritta » 11 Απρ 2014, 23:34

Xριστίνα καλησπέρα, στείλε μου τη διεύθυνση σε παρακαλώ, σε παπούτσια αθλητικά έχω να στείλω σε αυτά τα νούμερα, επίσης σχολικά είδη αρκετά. Σε τρόφιμα θα δω τι μπορώ να κάνω γιατί δίνω και σε άλλη οικογένεια...
Αλλά τα παραπάνω που έγραψα μπορώ να τα στείλω άμεσα τη Δευτέρα.

Χριστίνα
Οικονομική στήριξη
Οικονομική στήριξη
Δημοσιεύσεις: 9017
Εγγραφή: 15 Ιουν 2010, 14:49
Νομός κατοικίας: Ν. Θεσσαλονίκης
Δήμος - Κοινότητα: Νεαπόλεως Θεσσαλονίκης
Φύλο: Γυναίκα
Επικοινωνία:

Re: ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ

Δημοσίευση από Χριστίνα » 11 Απρ 2014, 23:43

Κοριτσακια σας στέλνω άμεσα πμ, σας ευχαριστω πολυ, ευκαιρία ειναι τώρα με την προσφορά των ΕΛΤΑ μέχρι 3 κιλά 1.5 ευρώ και μετά μισό ευρώ για κάθε επιπλέον κιλό. Φιλια!

mamaT
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2020
Εγγραφή: 18 Σεπ 2013, 14:37
Νομός κατοικίας: Ν. Καρδίτσας
Δήμος - Κοινότητα: Καρδίτσας
Φύλο: Γυναίκα
Τραπ. λογ/σμός: Πειραιώς
Επικοινωνία:

Re: ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ

Δημοσίευση από mamaT » 12 Απρ 2014, 00:03

Καλησπερα.στειλε και σε μένα την διεύθυνση που να στείλω το δεματακια....εχω κάτι βασικά να τους στείλω.
ΕΔΩ ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΜΟΥ

Εχω λογαριασμο σε τραπεζα Πειραιως, Eurobank/TT και PAYPAL

Άβαταρ μέλους
annaprincess
VIP Member
VIP Member
Δημοσιεύσεις: 2149
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2010, 22:05
Νομός κατοικίας: Ν. Αττικής-Πειραιώς
Δήμος - Κοινότητα: Βριλησσίων Αττικής
Φύλο: Γυναίκα
Παπούτσι: 39
Μπλούζα: L
Επικοινωνία:

Re: ΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ

Δημοσίευση από annaprincess » 12 Απρ 2014, 01:19

Απίστευτο...!!! Στέλνω πμ!
Μακάρι να βοηθήσουμε όσοι περισσότεροι μπορούμε!!!!!
Χρωστάω 0,40 στη ΓΙΩΤΑ Μ.,
0,80 στην κουκουτσάκι,
1,50 στην kriari !!!

Απάντηση

Επιστροφή στο “Για κοινωνική δράση”